![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar oamenii mantuiti?
|
||||
|
||||
![]()
Cel ajuns in Rai il are pe Dumnezeu in sine. Dumnezeu nu mai este undeva. Asa ca nu mai este cazul sa inlature obiecte, persoane, sa urce precum Zaheu intr-un loc inalt pentru a-L vedea pe Dumnezeu. E de ajuns sa se uite in sine.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru mine, si poate si pentru altii exista intr-adevar o deosebire sau o confuzie: Exista Dumnezeu Fiul, intrupat, care poarta chipul/firea Tatalui si exista Tatal, o persoana fara trup, spre care tindem, pe care o putem sti/vedea in Fiul. Si mai exista si Duhul Sfant, plutitor si invaluitor in toate, Binele cumva. Tatal l-a creat pe om, la trimis pe Fiul in lume si pe Duh. Chiar daca toate formeaza Unul, noi ii percepem separat.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu nu am ajuns inca asa departe. Fii buna si lamureste-ma si pe mine! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu plec de la premiza ca Fiul a fost pe pamant, vazut de oameni si a lasat scripturi, pilde, etc., legea noua de la Tatal. El spune ca il vezi pe Tatal in el (deci este imaginea Tatalui). Tatal se afla in cer, nu-l stim. Nu eu am imaginat aceasta separare, ci credinta. Se vorbeste totusi de fapturi separate, iar Duhul nu este persoana. El l-a creat si pe fiu, la trimis ca om pe pamant, etc. Daca in rai poate fi vazut? In rai Fiul s-a intors in Tatal, deci exista o singura faptura (Treimea). Nu stiu daca s-ar vedea. Imi imaginez (ca sa-mi fie mai usor), ca duhurile celor dragi pastreaza chipul lor, deci asa ar putea fi si cu Dumnezeu (arata cam cum era Fiul pe pamant). In unele lucrari de arta, Dumnezeu Tatal este reprezentat ca un batran cu plete si barba alba, in altele ca soare. Nu se stie.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sfanta Treime, de o fiinta si nedespartita, in trei ipostasuri. Daca ne apucam sa ne dam noi cu parerea, ajungem la Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Ioan 14
2. În casa Tatălui Meu multe locașuri sunt. Iar de nu, v-aș fi spus. Mă duc să vă gătesc loc. Citeste Fericirile si vei intelege ca numai cei neprihaniti au acces in Imparatia Cerurilor. Spre exemplu talharul a fost primit in Rai, nu in Imparatia Cerurilor. La fel si Zaheu, s-a mantuit cu toata casa lui desi nu a renuntat la bogatia lui decat in parte. Vezi si Luca 18, 25. Vrei sa fii desavarsit? Citeste cu atentie sfaturile pe care ti le da Hristos in Fericiri si: Luca 18 22. "Vinde toate câte ai și le împarte săracilor și vei avea comoară în ceruri; și vino de urmează Mie."
|
|||
|
|||
![]()
Raiul nu este starea noastra fericita de dupa moarte, inainte de Judecata de Apoi?
Iar Imparatia Cerului nu este aceea in care vom ajunge (ne rugam) dupa a doua venire a lui Iisus Hristos, cu slava?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
27. Cu adevărat însă spun vouă: Sunt unii, dintre cei ce stau aici, care nu vor gusta moartea, până ce nu vor vedea împărăția lui Dumnezeu. Deci Imparatia Lui Dumnezeu exista de doua milenii incoace. Am auzit si versiunea ta, dar fara demonstratie...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu ma incapatanez nici pentru o versiune nici pentru alta, sa ma pomeneasca Dumnezeu unde stie El ca mi-e locul :)
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Maica Domnului ajutorul nostru nemijlocit pe drumul Pocaintei ! | cristiboss56 | Pocainta | 478 | 28.09.2024 22:37:42 |
e oare diavolul, sau Dumnezeu? | Mtcrysty17 | Intamplari adevarate | 28 | 27.01.2011 22:32:46 |
Oare ce voia dumnezeu sa faca din adam? | andreicozia | Din Vechiul Testament | 73 | 30.06.2010 18:28:39 |
Dumnezeu cel bun -oare? | evolution | Rugaciuni | 292 | 18.05.2009 22:38:42 |
Noi toti suntem fiii lui Dumnezeu | danyel | Generalitati | 9 | 04.01.2007 15:16:42 |
|