Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.02.2010, 15:47:12
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit Are budismul asemanari cu crestin ortodoxia?Parerile fratiilor voastre

Rog pe fiecare sa spuna ce crede.
http://en.wikipedia.org/wiki/Buddhism

Ca parere personala:
Mi se pare ca budismul nu poate fi numit religie,pentru ca nu crede intr-un creator al lumii.
Daca s-ar pune unui budist intrebarea "cum a aparut lumea?" nu prea stiu ce ar raspunde.

Apoi ca alte diferente majore la crestini ortodocsi mantuirea e eliberarea din lanturile pacatelor iar la budisti mantuirea e eliberarea din lanturile materiei.
La crestini ortodocsi nu pofta se considera rea ci poftele rele,adica poftele impotriva legii lui Dumnezeu Iisus Hristos sunt rele.Poftele care sunt dupa legea lui Dumnezeu Iisus Hristos sunt foarte bune.

A mortifica pofta inseamna sa ne omoram o parte a sufletului nostru si atunci nu mai e mantuire ci alienare a fiintei umane.
A o vindeca este cum invata crestin ortodoxia.
La budisti sentimentele sunt considerate rele iar la crestin ortodocsi rugaciunea se considera intreaga abia cand si intelegi ce te rogi dar ai si sentimente corespunzatoare cu ce te rogi.
Si asa mai departe.

Mie mi se pare ca mai degraba exista apropiere intre crestin ortodoxie si musulmanism,dar nicidecum intre crestin ortodoxie si budism.
Intre crestin ortodoxie si budism nu prea mi se pare ca ar exista vreo asemanare.
Reply With Quote
Vechi 23.02.2010, 15:54:45
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Rog pe fiecare sa spuna ce crede.
http://en.wikipedia.org/wiki/Buddhism

Ca parere personala:
Mi se pare ca budismul nu poate fi numit religie,pentru ca nu crede intr-un creator al lumii.
Daca s-ar pune unui budist intrebarea "cum a aparut lumea?" nu prea stiu ce ar raspunde.

Apoi ca alte diferente majore la crestini ortodocsi mantuirea e eliberarea din lanturile pacatelor iar la budisti mantuirea e eliberarea din lanturile materiei.
La crestini ortodocsi nu pofta se considera rea ci poftele rele,adica poftele impotriva legii lui Dumnezeu Iisus Hristos sunt rele.Poftele care sunt dupa legea lui Dumnezeu Iisus Hristos sunt foarte bune.

A mortifica pofta inseamna sa ne omoram o parte a sufletului nostru si atunci nu mai e mantuire ci alienare a fiintei umane.
A o vindeca este cum invata crestin ortodoxia.
La budisti sentimentele sunt considerate rele iar la crestin ortodocsi rugaciunea se considera intreaga abia cand si intelegi ce te rogi dar ai si sentimente corespunzatoare cu ce te rogi.
Si asa mai departe.

Mie mi se pare ca mai degraba exista apropiere intre crestin ortodoxie si musulmanism,dar nicidecum intre crestin ortodoxie si budism.
Intre crestin ortodoxie si budism nu prea mi se pare ca ar exista vreo asemanare.
Mihail cind nu te informezi temeinic inainte de a face un studiu comparat nu faci altceva decit sa-ti intinezi sufletul prin minciuna si calomnie..si este pacat, ca doar vezi ce greu se ajunge la pacea interioara.
Stai departe de asa zisele "analize"
Iarta-ma daca te-am suparat
Reply With Quote
Vechi 23.02.2010, 17:27:38
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Draga Andreicozia daca fratele Mihailt susti ca greseste prin faptul ca minte si calomneaza,apoi noi sau eu unul,si aici vorbesc serios nu-mi dau seama in totalitate unde cade in ,,erezie'',deci as vrea sa-ti susti prin argumente premisa.
Iarta-ma.
Vechi 23.02.2010, 18:11:51
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Mihail cind nu te informezi temeinic inainte de a face un studiu comparat nu faci altceva decit sa-ti intinezi sufletul prin minciuna si calomnie..si este pacat, ca doar vezi ce greu se ajunge la pacea interioara. Stai departe de asa zisele "analize"
Iarta-ma daca te-am suparat
Andrei, se pare ca Mihail dorea sa puna in evidenta asemanarile - daca sunt - si nu deosebirile. Deci, din punctul meu de vedere, a pus problema in mod corect. A vrut sa vada ce ne apropie, nu ce ne desparte. Daca la sfarsit au rezultat numai deosebiri este alta problema.

Last edited by Marius22; 23.02.2010 at 18:13:56.
Reply With Quote
Vechi 24.02.2010, 00:15:20
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Implicit In afara ortodoxiei tot adevarul pretins este minciuna si demonic si fals

Daca ortodoxia este Adevarul si vine din Hristos, Dumnezeu, atunci budismul de unde vine?

Iluminarea lui Budha, care 'primeste' iluminarea de la niste entitati superioare care il ilumineaza nu este o inselare demonica crasa?

La fel Mohamed, care primeste si el o alta iluminare de la arhanghelul Gabriel, nu este si el inselat de demoni?

Enumar si pe Joseph Smith, fermier din America, care primeste 'revelatia' descoperirii unor placute de la un inger... el este fondatorul sectei Mormonilor...

Actualmente exista numerori 'revelatori' care primesc continuu revelatii divine.

Unul este in Romania - Constantin Dogaru, care s-a apucat sa scrie Biblia Mileniului 3, Biblia Maicii Domnului, si multe acatiste; el este 'comunicator sef' al puterilor ceresti si tot el a intemeiat Biserica Ortodoxa Secreta.

La fel, mai exista un nou fals Mesia, fondatorul Baha'i-smului.

Nu trebuie sa credem nici o alta revelatie in afara de cea a lui Hristos, inteleasa prin scrierile Sfintilor Parinti, care sunt luminati de Duhul Sfant, Duhul Adevarului - iar Sfintii Parinti sunt doar in Biserica Ortodoxa. Doar pentru ca ei afirma ca au primit ceva nu trebuie crezuti, in fond si tiganii afirma ca iti vand aur dar de fapt este arama sau tinichea. Acestia sunt revelatori ai ingerilor cazuti, de care Hristos si apostolii ne spun sa ne ferim si sa-i ispitim.

De ce nu intelegem noi ortodocsii odata - IN AFARA ORTODOXIEI TOT ADEVARUL PRETINS ESTE MINCIUNA SI DEMONIC SI FALS - iar lucrul asta nu este o afirmatie seaca, ci o afirmatie care se dovedeste extrem de usor, numai sa zgariem putin suprafata lucrurilor si ele se vor arata ca fiind de la diavol....

Numai bine & post usor
Reply With Quote
Vechi 24.02.2010, 00:17:37
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Implicit

Si inca o chestie -

Budha ala din arama sau din ce o fi tare mult seamana cu vitelul de aur caruia i se inchinau evreii in pustiu.... o asemanare izbitoare...
Reply With Quote
Vechi 24.02.2010, 00:25:19
Ponticvs Ponticvs is offline
Member

Data înregistrării: 23.02.2010
Locație: Tulcea,RO
Implicit

Asta este o replica un pic deplasata.Sa nu negam existenta lui Budha ca si personaj istoric.
Reply With Quote
Vechi 23.02.2010, 18:04:17
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Foarte corectă observație !
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
sa respectam parerile celorlalti Mirela0110 Generalitati 68 12.12.2010 14:44:13
parerile ortdocsilor despre BOR MariaB Biserica Romano-Catolica 70 14.10.2010 23:18:47
Budismul cat2kity Alte Religii 132 18.11.2009 21:17:26
Cum ca nu exista asemanari intre isihasm si kaballa mihailt Generalitati 0 18.06.2009 03:51:50