Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.03.2010, 20:42:56
Darkanian's Avatar
Darkanian Darkanian is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.12.2009
Religia: Ortodox
Implicit Am si eu o intrebare

Cand va rugati cum faceti cand treceti la alta rugaciune? Adica spui crezul si lai terminat te inchini dupa ce ai terminat si incepi sa zici cealalta rugaciune?
Vechi 11.03.2010, 21:26:04
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Darkanian Vezi mesajul
Cand va rugati cum faceti cand treceti la alta rugaciune? Adica spui crezul si lai terminat te inchini dupa ce ai terminat si incepi sa zici cealalta rugaciune?
Da. Eu, înainte de a trece la altă rugăciune, de obicei spun "Amin" și fac semnul Sf Cruci.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 11.03.2010, 21:51:42
 Remus 's Avatar
Remus  Remus  is offline
Member

Data înregistrării: 24.02.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit Noi Ortodocsii asa facem..

Citat:
În prealabil postat de Darkanian Vezi mesajul
Frate Darkanian cu riscul de a nu veni cu nimic nou pt tine iti amintesc ca la inceputul
fiecarui Acatist sau Paraclis(caci acestea sunt rugaciuni serioase) se spun Rugaciunile incepatoare (pe care iti sugerez sa le invetzi pe de rost! ) iar la sfarshit se spune Otpustul
adica: " Pentru rugaciunile Sfintzilor Parintzilor nostri si ale Sfintei Nascatoare de Dumnezeu
Fecioara Maria ,Doamne Iisuse Hristoase Fiul Lui Dumnezeu miluieste-ne pe noi ! AMIN!"

de asemeni e bine sa stii pe de rost si Psalmul 50 si Crezul ! daca vreodata te gandesti sa fii nas acestea 2 rugaciuni sunt obligatorii!
Evident ca toate sunt serioase , si intotdeauna eu am fost pt CALITATE si nu pt cantitate
, conteaza F mult cat de bine te concentrezi la rugaciune si cum te lupti cu gandurile parazit!
...sa nu uiti sa aprinzi o lumanare sau o candela sa stai in genunchi cu fatza spre rasarit si eventual sa faci si niste matanii daca esti in putere!
Doamne Ajuta!
Răspunde