![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Cat de des e bine sa ne spovedim ? In preajma marilor sarbatori , mai des , de cate ori simtim nevoia ? Multumesc anticipat :)
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
de cate ori simti nevoia ...si sufletul tau o cere ...adica de mai mult, de 4 ori intr-un an... :)
|
||||
|
||||
![]()
Problema se pune: cat de des sa ne impartasim?
Raspuns: cat mai des! Daca se poate, saptamanal. Asta presupune insa spovednie si dezlegare de la duhovnic. Sfintii Ioan Gura de Aur, Vasile cel Mare, Nicodim Aghioritul si atatia altii ne indeamna sa ne impartasim de cateva ori pe saptamana. Dar noi sa ne cuminecam macar in fiecare Duminica, pentru ca traim in alte vremuri, avem de mers la lucru, nu ne putem intalni asa de des cu duhovnicul.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Mie mi-a recomandat un preot sa ma spovedesc o data la 4 saptamani si consider foarte bun sfatul pentru ca si asa fac multe pacate. Personal consider ca e prea putin sa ne spovedin de 4 ori pe an. Se aduna pacatele ca niste pietre care ne apasa pe inima si ne blocheaza sa avansam.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Daca nu stergi geamul de la masina multa vreme, risti sa nu mai vezi nimic sau sa vezi foarte putin. Iar asa posibilitatea de a face accidente creste (in cazul in care nu mai vezi prin el, sigur faci accidente). La fel si cu spovedania, daca omul nu e curatat cat mai des, are mai multe sanse sa greseasca si sa ramana in pacate. Deci, spovedanie cat mai deasa, pentru a se evita "accidentele", ruperea relatiei cu Dumnezeu.
|
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca e cel mai prost moment sa te spovedesti in preajma marilor sarbatori. Aglomeratie, graba... Eu cred ca cel mai bine e sa te spovedesti cat mai des tu, duhovnicul si biserica goala!
|
|
||||
|
||||
![]()
Asta crezi , bănui, presupui , dar cea care dictează e conștința , conștința curată, mustrarea cugetului , ce sunt de la Dumnezeu. El are grijă de toate, noi doar să fim receptivi , credincioși și ascultători, să ne lăsăm în voia Lui !
|
||||
|
||||
![]()
Precum avem nevoie sa facem baie pe trup mai des, unii zilnic altii la doua zile, sa fim curati sa nu mirosim urat printre oameni, de suflet ar trebui sa avem mai mare grija sa fie curat, ca el nu se infatiseaza inaintea omenilor, ci a lui Dumnezeu, pentru care vom DA RASPUNS!
Unii saptamanal, si daca nu o fac mai des de atat, simt ca se prabusesc.. Unii la doua saptamani! CUM SIMTE NEVOIA! Adica depinde de cat de curat vrea sa fie inaintea Domnului, cat de pregatit se face omul inaintea Domnului, asa incat de ar veni ingerul sa ii ia sufletul sa fie LINISTIT si impacat cu Dumnezeu! Sufletul curat si Duhul Sfant NU SUPORTA PACATUL si nu sta in inima lui! De aceea omu se spovedeste des...
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Bine de stiut | camy_d | Biserica Romano-Catolica | 18 | 20.03.2012 18:27:44 |
Cum e mai bine? | Thheo | Generalitati | 9 | 20.11.2008 21:27:35 |
e bine? | mina94 | Generalitati | 5 | 23.09.2008 16:20:47 |
e bine ? | dulcineea | Secte si culte | 3 | 03.12.2007 14:58:02 |
|