![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Buna ziua, numele meu este Valentina si situatia mea este urmatoarea: fratele meu are o relatie de cativa ani cu o fata, intentioneaza sa se si casatoreasca si vreau sa va intreb daca relatia mea sau casatoria cu fratele acestei fete este permisa? ce grad de rudenie exista intre noi? suntem cumnati? va multumesc anticipat!
|
|
|||
|
|||
![]()
http://www.crestinortodox.ro/morala/...nie-70854.html
Aici este explicat cum e cu gradele de rudenie. Dar e bine sa intrebi si un preot.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
dar poti sa obti o dispensa, caci se dau usor dar urmarile le veti resimti, si s-ar putea ca suferinat de pe urma sa fie mai amre ca cea dintai. dar, Dumenzeu i-a lasat omului liberul albitru. TU HOTARESTI
|
|||
|
|||
![]()
Eu am intalnit o familie de crestini-ortodocsi din Grecia, in care 2 surori gemene erau casatorite cu alti 2 frati, tot gemeni. Uneia dintre ele i-a murit, de curand, unul dintre cei 2 fii, bolnav de leucemie (baiatul avea 17 ani), dar acuma nu stiu daca ar avea vreo legatura cu faptul ca ar fi fost 'rudenii spirituale' si poate ca nu ar fi trebuit sa se casatoreasca si cealalta sora geamana cu celalalt frate geaman, sau doar o simpla coincidentza.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
si eu ma vazut mai multe casnicii intre 2 frati cu 2 surori, iar a doua intotdeauna are probleme:copii bolnavi, care mor ianinte de vreme, boala, multa suferinta
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Insa nu stiu nimic sigur. Ai nevoie de un om bun cunoscator al "Dreptului canonic".
|
||||
|
||||
![]()
Sigur nu este permisa o asemenea casatorie!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Un raspuns va rog ! | cristian98 | Botezul | 10 | 08.01.2013 01:11:14 |
Va rog, sa ma ajutati cu un raspuns legat de spove | pacatoasa | Impartasania (Taina Euharistiei) | 15 | 07.06.2010 20:46:16 |
ce raspuns sa dau? | anaana71 | Secte si culte | 175 | 24.11.2009 15:39:26 |
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns | alessya | Generalitati | 13 | 24.09.2009 13:47:47 |
Am o problema ,va rog ajutati-ma cu un raspuns | alessya | Generalitati | 1 | 23.09.2009 20:11:01 |
|