Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.02.2010, 19:30:57
florin1966 florin1966 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.08.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Gogoasa de o spui tu a fost inventata de creationisti in incercarea de a ataca evolutionismul. Asta spun creationistii ca spun ateii cand, in realitate, NICAIERI in teoria evolutionista spune cu totul si cu totul altceva.
Tu chiar te respecti cand folosesti atatea erori de logica in argumentare? Eu cred ca de fapt asta arata ca ai capitulat, intelectual vorbind, si recurgi la tertipuri josnice ca sa-ti dai singur dreptate. Inca un efect mirific al "perfectiunii"!
te repezi la insulte dar fara argumente .ceri de la altii dar tu de ce nu viii cu argumente nu supozitii personala /crezi ca vorbind pe acest ton demonstrezi ca esti asa de "intelectual"?adu argumente la care sa TI se raspunda cu contra argumente.e un subiect prea dezbatut pe un forum crestin ortodox sau am gresit ?
2.daca esti asa convins ca e evolutie sau nu daca cred sau nu ce te doare pe tine asa de tare ?crezi ca interreseaza asa tare pe crestini sau daca nu ma luminezi pierzi ceva ?si daca iti dau dreptate cu ce te incalzeste?eu am opinia mea si nu am de gand sa mi-o schimb ,te deranjeaza?da ce?confaorm evolutiei daca imi cresc aripi sau nu soarele tot va rasari maine.nu crezi?post usor si paste bun
Vechi 19.02.2010, 20:40:34
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mariusica Vezi mesajul
Asa au aparut toate religiile de pe pamant.
Cand omul a incercat sa-si explice ce se intampla cu natura din jurul lui.
Iar mintea lui primitiva a ajuns, firesc, la o concluzie.
Aceea ca exista un zeu care arunca fulgere cand se supara, altul care starneste ploile si furtunile, unul care inmulteste vanatul, altul care aduce roada pamantului, etc.
Dar intervine ceva interesant.
Chiar si religia este supusa evolutiei.
A fost un salt foarte mare cand au aparut religiile monoteiste.
Dar cum ziceai? "nu are sens ca lumea sa existe daca nu eista un Creator"?
Nu ti se pare, totusi, cam primitiva aceasta explicatie?
Si cum îti explici ca Hristos spune Eu sunt Adevarul si Viata. Era nebun? Era mincinos?
Vechi 19.02.2010, 20:44:39
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Asa cum tie nu iti trece prin cap ca nici existenta unui creator vesnic nu are vreun sens.

Nu

Banuiesc ca te intrebi de ce exista ceva in loc de nimic. Nu stiu.

genele
Ba da, existenta unui Creator are mult mai mult sens decât existenta unei lumi care nu stim de ce a aparut.

Întrebam cine a gândit ca animalele au nevoie de blana mai groasa iarna sau ca organele genitale trebuie sa aiba un sigiliu al fecioriei. A crede ca natura s-a organizat singura pentru astfel de lucruri e fara sens. Cum l-a fel de fara sens e si teoria selectiei naturale si a evolutiei (complexizarii) organismelor animale.
Vechi 20.02.2010, 23:39:57
silviu91 silviu91 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 17.02.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Darwinismul a aparut pentru ca un om, chiar credincios, a pus cap la cap niste observatii pentru care a gasit o explicatie simpla. El nu a aparut din ratiuni rasiste, Darwin a fost chiar un antirasist convins si a contribuit si el la disparitia sclaviei, tocmai pentru ca evolutionismul a demonstrat ca oamenii sint egali genetic si ca diferentele vin din domeniul cultural.
Darwin credincios??? De ce? Ca a frecventat cursurile de teologie?Exista absolventi de teologie care nu acorda prea mare importanta lui Dumnezeu(neavand vocatie pentru preotie) si oameni de stiinta foarte credinciosi care resping aceasta "teorie materialista " a lui Darwin
Oamenii sunt egali genetic....si atunci de ce zicea Darwin ca numai cei care se adapteaza pot supravietui ?
Vechi 20.02.2010, 23:45:18
Mariusica
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Si cum îti explici ca Hristos spune Eu sunt Adevarul si Viata. Era nebun? Era mincinos?
si daca vine altcineva si zice ceva asemanator, trebuie sa-l urmam doar pt ca zice ceva interesant?
Vechi 20.02.2010, 23:54:39
Mariusica
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de silviu91 Vezi mesajul
Darwin credincios??? De ce? Ca a frecventat cursurile de teologie?Exista absolventi de teologie care nu acorda prea mare importanta lui Dumnezeu(neavand vocatie pentru preotie) si oameni de stiinta foarte credinciosi care resping aceasta "teorie materialista " a lui Darwin
Oamenii sunt egali genetic....si atunci de ce zicea Darwin ca numai cei care se adapteaza pot supravietui ?
Nu sunt egali decat ca numar de gene.
Dar nu au aceleasi gene.
Atunci am fi toti identici.

In ceea ce priveste credinciosia lui Darwin, nu cred ca ai citit ceva despre el. Ma refer la ceva scris obiectiv.
La momentul plecarii sale in calatoria care i-a schimbat viata, el era puternic influentat de savantii vremii, care spuneau ca cu cat ai cerceta o fiinta mai bine, cu atat ai descoperi mai bine maretia lui Dumnezeu.
Stiu ca nu va vine sa credeti, dar el asta a vrut sa demonstreze.
Iar faptul ca si-a schimbat opinia pe parcurs ... asta nu mai e vina lui.
De altfel el a declarat ca nu a fost niciodata ateu, ci agnostic.
Vechi 21.02.2010, 00:20:51
Junior Member

Implicit

Citat:
topcat, ce nu stiu acesti sustinatori infocati ai creationismului este ca Darwin a plecat in celebra lui calatorie dupa ce studiase teologia la Cambridge.
Ce a facut el nu a fost o nascocire pusa la punct doar pentru a inlatura creationismul. A fost rodul multor ani de cercetari.
Sa nu uitam ca el era puternic influentat de scrierile savantilor vremii, ale caror opere aduceau argumente ale existentei divinitatii, incercand sa explice adaptarea ca find o consecinta a actiunii lui Dumnezeu asupra legilor naturii.
Hotaraste-te...ori Dumnezeu a creat lumea,ori lumea a evoluat prin hazard
Vechi 21.02.2010, 00:58:45
Junior Member

Implicit

Citat:
Nu sunt egali decat ca numar de gene.
Dar nu au aceleasi gene.
Atunci am fi toti identici.

In ceea ce priveste credinciosia lui Darwin, nu cred ca ai citit ceva despre el. Ma refer la ceva scris obiectiv.
La momentul plecarii sale in calatoria care i-a schimbat viata, el era puternic influentat de savantii vremii, care spuneau ca cu cat ai cerceta o fiinta mai bine, cu atat ai descoperi mai bine maretia lui Dumnezeu.
Stiu ca nu va vine sa credeti, dar el asta a vrut sa demonstreze.
Iar faptul ca si-a schimbat opinia pe parcurs ... asta nu mai e vina lui.
De altfel el a declarat ca nu a fost niciodata ateu, ci agnostic.
Mai putin conteaza daca au acelasi numar de gene sau nu in chestiunea asta ...eu nu spun ca el a fost rasist,dar poate a slujit interesele cuiva(lucrul asta s-a vazut ulterior in istorie)
A fost agnostic...atunci credea intr-o Divinitate care ba exista,b nu exista,dar care nu are nicio legatura cu lumea,doar a intervenit la crearea lumii si apoi a disparut in mod misterios.Teoria aceasta tocmai asta urmarea:combaterea religiei si a invataturilor ei.De ce a ales agnosticismul si nu ateismul ?Fiindca nu putea sa aduca nicio dovada ca Dumnezeu nu ar exista,ar fi mers doar pe speculatie filozofica iar oamenii si-ar fi dat seama de capcana care li se intinde,asa a preferat metoda pasilor marunti s,facand "speculatii stiintifice",cu care era mult mai usor de prostit omul.Impotriva acestei teorii s-au ridicat mari oameni de stiinta precum dr Paulescu,care a descoperit insulina
Vechi 21.02.2010, 10:56:22
Mariusica
Guest

Implicit

Citat:
Hotaraste-te...ori Dumnezeu a creat lumea,ori lumea a evoluat prin hazard
nici nu ai fost atent la ce am scris.
Vechi 21.02.2010, 11:05:20
Mariusica
Guest

Implicit

Citat:
Mai putin conteaza daca au acelasi numar de gene sau nu in chestiunea asta ...eu nu spun ca el a fost rasist,dar poate a slujit interesele cuiva(lucrul asta s-a vazut ulterior in istorie)
A fost agnostic...atunci credea intr-o Divinitate care ba exista,b nu exista,dar care nu are nicio legatura cu lumea,doar a intervenit la crearea lumii si apoi a disparut in mod misterios.Teoria aceasta tocmai asta urmarea:combaterea religiei si a invataturilor ei.De ce a ales agnosticismul si nu ateismul ?Fiindca nu putea sa aduca nicio dovada ca Dumnezeu nu ar exista,ar fi mers doar pe speculatie filozofica iar oamenii si-ar fi dat seama de capcana care li se intinde,asa a preferat metoda pasilor marunti s,facand "speculatii stiintifice",cu care era mult mai usor de prostit omul.Impotriva acestei teorii s-au ridicat mari oameni de stiinta precum dr Paulescu,care a descoperit insulina
darwin nu vrut niciodata sa demonstreze inexistenta luiDumnezeu. si am spus ca el era credincios initial dar a devenit agnostic, niciodata ateu. de altfel a declarat ca daca cineva va demonstra ca inexistenta "verigilor lipsa" ce stau la baza teriei sale, intreaga sa teorie sa fie aruncata la cos. nu inteleg, unde vedeti voi inversunarea sa de a demonstra inexistenta lui Dumnezeu
Subiect închis

Tags
evolutionism

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre ereziarhi, erezii si combaterea acestora la Sfintele Sinoade Ecumenice tot-Laurentiu Dogmatica 15 11.04.2014 00:40:59
Puncte comune intre catolicism si ortodoxie PadreCory Biserica Romano-Catolica 17 12.04.2008 01:35:49