Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.12.2008, 19:32:57
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Implicit Astrologii spun ca Mantuitorul nostru Iisus Hristos s-a nascut in iunie

http://www.realitatea.net/astronomii...ti_410381.html

Intrati pe linkul de pe site-ul realitatea tv si cititi.Din cate am auzit eu vremea in care sarbatorim noi Nasterea Domnului nu este cea adevarata,ce dovezi exista ca Iisus s-a nascut in Decembrie? Apropo,obiceiurile cu stele,fulgi,reni,mos craciun,luminite sunt niste inventii ale oamenilor si nu au legatura cu Nasterea lui Iisus pentru ca acolo in Viflaim era mereu cald.Vreau mai multe pareri.Ce credeti?
Reply With Quote
Vechi 19.12.2008, 19:37:43
Banned

Implicit

Pentru cine nu poate intra pe link

Creștinii ar trebui să celebreze Nașterea Domnului în iunie spun astronomii care au calculat data de apariție a stelei ce i-a călăuzit pe cei trei magi către Iisus.

[SIZE=2]Foto[/SIZE] ([SIZE=2]1[/SIZE])

Potrivit ediției electronice a cotidianului [COLOR=#000000]Telegraph[/COLOR], astronomii susțin că steaua a apărut pe 17 iunie și nu pe 25 decembrie, fiind cel mai probabil rezultatul unei conjuncții între planetele Venus și Jupiter, care se aflau atât de aproape una de cealaltă încât lumina emisă de ele a fost neobișnuit de puternică.
Astronomul australian Dave Reneke a folosit un soft foarte complex, pentru a stabili exact poziția corpurilor cerești în urmă cu mai bine de 2.000 de ani.
Folosind Evanghelia lui Matei ca punct de referință, Reneke a stabilit ca dată a conjuncției planetare Venus-Jupiter, ziua de 17 iunie a anului 2 Î.Hr.
"Dispunem de un soft care poate creea o replică exactă a poziției corpurilor cerești pe o perioadă de câteva mii de ani în urmă", a declarat David Reneke.
"Nu putem spune cu certitudine dacă aceasta este Steaua Crăciunului, însă este cea mai plauzibilă explicație de până acum", a mai declarat acesta.

Sursa: Realitatea.net
Reply With Quote
Vechi 19.12.2008, 19:51:46
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Implicit

Eu niciodata n-am pus pret pe datele exacte in materie de credinta, si stiu ca nu avem nicio dovada ca Hristos sa se fi nascut in 25 decembrie..si..ce importanta are?

eu ma bucur ca serbam odata pe an, Nasterea Mantuitorului, adica evenimentul acela sfant care s-a petrecut acum 2000 de ani in Betleem , eveniment care este inceputul mantuirii noastre, noi nu sarbatorim data ci evenimentul, mi-e indiferent k nu e ziua exacta, vedeti voi, Pastele au data schimbatoare, niciodata nu sarbatorim data rastignirii si invierii lui Iisus ci evenimentul crucial din istoria mantuirii noastre, ce mi-e ca e 25 decembrie sau nu, daca nu sarbatoresti Nasterea Lui, atunci nici de ai sti data exacta nu ti-ar ajuta cu nimic, daca te bucuri cu bucuria sfanta de venirea lui in lume, atunci nu conteaza daca e sau nu data corecta..importanta e jertfa postului de dinainte si pregatirea noastra, restul..doar speculatii si interpretari lipsite de orice este duhovnicesc,

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Reply With Quote
Vechi 19.12.2008, 20:40:49
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
http://www.realitatea.net/astronomii...ti_410381.html

Intrati pe linkul de pe site-ul realitatea tv si cititi.Din cate am auzit eu vremea in care sarbatorim noi Nasterea Domnului nu este cea adevarata,ce dovezi exista ca Iisus s-a nascut in Decembrie? Apropo,[SIZE=3]obiceiurile cu stele,fulgi,reni,mos craciun,luminite sunt niste inventii ale oamenilor si nu au legatura cu Nasterea lui Iisus[/SIZE] pentru ca acolo in Viflaim era mereu cald.Vreau mai multe pareri.Ce credeti?
[SIZE=3][COLOR=teal]Așa e! Ai dreptate, dar aceste obiceiuri vin sa infrumuseteze Sarbatoarea Nasterii Domnului nostru Iisus Christos si, de regula, sunt adaptate conditiilor specifice tarilor crestine. Aceste obiceiuri nu sunt de contestat, de ignorat sau de condamnat. Sunt parte a poporului nostru. Ne caracterizeaza ca natie si ne diferentiaza de alte natii. Ceea ce este de dorit este ca oamenii sa cunoasca semnificatia religioasa a zilei de 25 dec.[/COLOR][/SIZE]
Vechi 19.12.2008, 21:02:05
scrabble
Guest

Implicit

Toate aceseta s-au discutat deja pe forum, chiar de curand.

Pe scurt: Nasterea lui Iisus nu a avut loc in noaptea de 24 spre 25 decembrie anul 1. Aceasta este o data convenita mai tarziu de Biserica aflata la inceputuri. Data reala inca este disputata de teologi si istorici, insa este clar ca nu este 25 decembrie, unii contestand chiar si anul nasterii. Mai multe informatii despre acest subiect sunt disponibile la o simpla cautare pe forum.

Despre traditiile necrestine de Craciun iar s-a mai discutat, unii au considerat ca sunt inofensive, altii le-au respins cu hotarare. Din nou, exista cel putin doua threaduri recente pe aceasta tema.

Site-urile de stiri ale televiziunilor au gasit un potential senzationalist in aceste informatii cunoscute de foarte mult timp, insa de prea putina lume, drept pentru care le aduc la cunostinta publicului chiar in preajma sarbatorilor.
Reply With Quote
Vechi 19.12.2008, 21:05:44
scrabble
Guest

Implicit

A, si permiteti-mi sa va spun ca nu dau doi bani pe ce spun astrologii. Astrologia este o pseudostiinta si personal ii consider niste sarlatani.

Nici voua, celor ce va declarati crestini ortodocsi, n-ar trebui sa va pese de astrologi si de spusele lor, sau cel putin asa spune doctrina. Sau vrei sa spui ca nu stiai ca sunt bagati in aceeasi oala cu ereticii, proorocii mincinosi si vrajitoarele?
Reply With Quote
Vechi 19.12.2008, 21:22:59
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

[SIZE=3][COLOR=green]Astrologii nu sunt altceva decat niste ghicitori precum sunt cei care dau in carti ori "citesc" in cafea. Eu nu cred in ghicit si nici in zodiac ori horoscop... Nu exista asa ceva. Toata viata omului e un lung sir de surprize. Si tocmai in asta consta frumusetea vietii: surprizele![/COLOR][/SIZE]
Vechi 19.12.2008, 21:25:53
Banned

Implicit

Sunt unii oameni precum astrologii,arheologii si alti oameni de stiinta care cred in Dumnezeu si lucreaza in paralel cu ideea ca exista dar altii atei.Normal ca nu prea conteaza data dar daca ar fi in iunie nu s-ar mai fali toti cu mosi craciuni,fulgi,reni,zapada,clopotei si alte chestii.Exista tot felul de oameni,nu toti astrologii sunt asa,stiu si oameni de stiinta care cred in Dumnezeu etc.
Dar mie unul mi se pare foarte interesant acest subiect deoarece as dori sa stiu exact cand s-au petrecut sfintele evenimente .
Reply With Quote
Vechi 19.12.2008, 21:27:10
Banned

Implicit

[SIZE=7]A FOST O EROARE FACUTA DE MINE:ASTRONOMII NU ASTROLOGII,astrologi sunt aceea care ghicesc sau prezic pe baza astronomiei cum zice si silverstar ,astronomii sunt cei care studiaza astrologia .E o diferenta.[/SIZE]
Reply With Quote
Vechi 19.12.2008, 21:36:05
scrabble
Guest

Implicit

Astronimii n-au de unde sa dovedeasca cand anume s-a nascut un om. Asta ti-o poate spune doar starea civila sau istoricii.

Astronomii iti pot spune doar pozitia precisa a stelelor pe cer la o anume data si ora, in urma unor calcule matematice. ATAT. Astrologii sunt cei care se lauda ca pe baza acestor pozitii si miscari ceresti pot prezice cum va decurge viata unui om, deoarece ei cred ca pozitia stelelor pe cer influenteaza oamenii, mai ales pozitia lor la nastere.

Asa ca daca in articol scrie ca "astronomii spun", articolul este gresit sau scris cu rea-vointa.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Epistolia Domnului Nostru Iisus Hristos dumitrucelmare2000 Generalitati 3 29.06.2012 21:51:20
Pastorale la Nastere Domnului nostru Iisus Hristos cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 0 22.12.2010 20:26:34
Despre fratii Domnului nostru Iisus Hristos mihailt Despre Biserica Ortodoxa in general 12 30.05.2009 14:53:11