![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Scuze pentru greselile strecurate dar chiar m-am suparat......[SIZE=3][COLOR=Red]vorbim MULT pe forum si PROST. Desconsideram sau "aplicam" dupa capul nostru cuvintele si indemnurile date de marii nostri duhovnici.
[/COLOR][/SIZE] |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
EU NU SUNT PT APLICAREA CANOANELOR CU NEJUDECATA, CU NEIUBIRE, CU PROSTIE SI NEBUNIE!!! La timpurile in care traim, chiar NU se mai pot aplica Sf.Canoane asa cum se aplicau acum 500 de ani (de ex)! Dau exemplu un om care nu merge decat o data pe an la Biserica, nu se spovedeste si nu se impartaseste, CUM POTI ALPICA PE EL SF.CANOANE???? ALA nici nu stie de asa ceva, apoi daca ii spui sa nu se Impartaseasca 7 ani, ce stie el ce inseamna asta, ca oricum nu iti vine la Biserica??? Ce faci in acest caz??? TREBUIE SA CAUTI SA IL ATRAGI SPRE BISERICA, SA IL CATEHIZEZI si cand CREZI CA STIE DEJA desprre Randuielile Bisericii si vezi si PROGRESUL lui duhovnicesc ABIA AATUNCI POTI APLICA pe el Sf.CAnoane, cand el vine regulat la Biserica, cand tine posturile, cand se spovedeste regulat!!! Azi nu prea se mai vine la Biserica, cui ii spui de REGULI sau CANOANE fuge cat il tin picioarele de Biserica!!! Ce e de facut??? APLICAREA CANOANELOR ASA FARA DISCERNAMANT???????? Fereasca Bunul DUmnezeu, ca faci CRIMA sufleteasca!!! Dumnezeu sa ne lumineze pe toti si sa facem CU DISCARNAMANT pe toate!!! Legat de MISOGINISMUL din Biserica, ar TREBUI SA FIM MAI ATENTI, si sa FIM ASA CUM INVATA BISERICA nu dupa APLICAREA FARA DISCERNAMANT a Sf.Canoane care pot duce la pierderea Sufletului! In acest caz, o femeie care NU a avut de-aface cu Biiserica si ii spui ca e "spurcata" in aceasta perioada, CUM PRICESTE EA lucrul??? NU CREDETI CA SE SMINTESTE??? nu credeti ca acest suflet este predispus PIERDERII???? si cine RASPUNDE???? Sf.PArinti pt CANOANE sau CEL CARE A APLICAT CANOANELE FARA DISCERNAMANT???? SA FIM SERIOSI SI CU DISCERNAMANT!!!! |
|
|||
|
|||
![]()
Geo.nektarios, eu am o gandire mai simpla si o credinta mult mai putin educata. Eu nu vad lucrurile prin prisma unei revolte impotriva femeii si nici pe departe nu consider ca din vina nu ar trebui sa intre in Biserica, in situatia analizata. Este o chestiune care tine de sintagma "nu se cuvine". Vezi, draga Geo, se cuvine sa ne spalam pe maini inainte de a ne aseza la masa. Asadar, nu se cuvine sa ne asezam la masa murdari pe maini. Desigur, ne putem aminti exemplul femeii cu scurgere care s-a atins de vesmantul Domnului si s-a vindecat, iar Dumnezeu a incurajat-o, nu a respins-o pentru ca nu era curata, dar femeia aceea suferea de mult timp, deci chiar avea o problema, nu era o situatie obijnuita. La fel, te poti aseza la masa murdar pe maini daca efectiv nu ai posibilitatea sa te speli. Iata, deci, cam cum stau lucrurile in opinia mea. Adica nu se cuvine ca, in mod constient, femeia sa intre "murdara" in Biserica pentru ca deh ... sunt alte vremuri, nu mai e cum era odata. In ultima instanta este o chestiune de bun simt elementar, iar femeile il au din plin, slava Domnului. Eu am avut posibilitatea sa cunosc foarte multe femei si nici una nu indraznea sa intre in Biserica atunci cand era "murdara", nu pentru ca s-ar fi simtit vinovata ci pur si simplu din respect pentru lacasul Sfant, stiind ca nu se cuvine. In ce priveste exemplul cu manastirile de maici, nu sint sigur ca este chiar relevant pentru ca este extrem de putin probabil ca toate maicile sa fie in aceasta situatie exact in acelasi timp. Cu tot respectul.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sincere FEILICITARI frate Adrian pt PUNCTUL FRATIEI TALE DE VEDERE!!! Sa fii binecuvantat!!! |
|
|||
|
|||
![]()
Exista, in zilele noastre, asa numitele absorbante intravaginale, care nu lasa femeii senzatia de menstruatie absolut deloc. Asadar, nu se pune problema de murdarie.
Maica Siluana :" femeia e mai repede murdara trupește, dacă nu se spală. Si în afara acestei perioade, dacă se murdărește efectiv cu farduri sau parfumuri agresive. Duhovnicește, este murdara numai dacă este nespovedită sau muncită de gânduri și duhuri rele." Cum spuneam, femeile preocupate de acest aspect, sunt convinsa ca ar trebui sa tina legatura stransa cu preotul duhovnic si sa urmeze intocmai indicatiile acestuia. Atata timp cat femeia are binecuvantarea duhovnicului, nu vad, sincer, care ar fi problema. Slava lui Dumnezeu! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
post cu bucurie IN HRISTOS! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu raman la parerea ca femeia poate intra in Biserica si in aceasta perioada. Cat despre necuratie, apoi sa-mi fie cu iertare, ar trebui sa nu mai intre nimeni in ea. Iar daca tot ridicam in sus necuratia ei si ajungem sa ne intoarcem in Vechiul Testament cu astfel de conceptii, ar trebui nici sa nu ne atingem de ea, ca devenim si noi spurcati. Ce trist ar fi sa vad ca o mama nu-si saruta copilul si nu-si ia de mana sotul pentru acest motiv.
|
|
|||
|
|||
![]()
Costel aici nu e vorba numai de curatia sau necuratia trupeasca/sufleteasca, ci e vb de ascultare! Si asta ma deranjeaza. Da, Hristos nu a alungat pe cea cu scurgere, nu a alungat nici pe cananeanca...dar cand zaci in nepasare zi de zi si te apuca "subit evlavia" sa intri chiar atunci in biserica.. sa mai ei si anafura... Si eu sunt femeie si va spun din experienta, cu mai multa durere/evlalie traiesc Liturghia acasa, Stii de ce? Pentru ca fac ascultare si Domnul ma bucura/mangaie in neputinta mea. Si o spun NU din mandrie, ma stie Stapana cum si cine sunt! Dar refuzam cele esentiale din mandrie!
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
femeia in biserica-intrebare | copilu | Reguli in Biserica | 8 | 25.09.2010 17:37:49 |
De ce dragostea este un acziune "murdara" pentru religie? | KittyNou | Generalitati | 27 | 14.06.2010 18:14:36 |
Femeia intre televizor si telenovela-M.D(Femeia care a uitat de modelul M-ciiDomnului | 11111111 | Generalitati | 98 | 10.01.2010 08:41:15 |
Este nevoie de intermediari intre noi si Hristos sau este suficienta credinta in El? | maria-luisa | Generalitati | 41 | 05.01.2010 21:35:11 |
Femeia in biserica | iosif | Reguli in Biserica | 73 | 02.11.2009 05:44:25 |
|