![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De ce nu dai tot citatul?? Fapte 2. 6 "Și iscându-se vuietul acela, s-a adunat mulțimea și s-a tulburat, căci fiecare îi auzea pe ei vorbind în limba sa.[COLOR=#ff0000]Și erau uimiți toți și se minunau zicând: Iată, nu sunt aceștia care vorbesc toți galileieni? 8. Și cum auzim noi fiecare limba noastră, în care ne-am născut[/COLOR]? 9. Parți și mezi și elamiți și cei ce locuiesc în Mesopotamia, în Iudeea și în Capadocia, în Pont și în Asia, 10. În Frigia și în Pamfilia, în Egipt și în părțile Libiei cea de lângă Cirene, și romani în treacăt, iudei și prozeliți, 11. Cretani și arabi, îi auzim pe ei vorbind în limbile noastre despre faptele minunate ale lui Dumnezeu!...14Și stând Petru cu cei unsprezece, a ridicat glasul și le-a vorbit: Bărbați iudei, și toți care locuiți în Ierusalim, aceasta să vă fie cunoscută și luați în urechi cuvintele mele"; Asadar sf Petru le vorbea celor prezenti acolo fiecaruia in sunetele limbii lui??? Evident ca NU. Sf Petru a vorbit in limba sa: in limba aramaică care se vorbea in Galileea. Iar cei care ascultau si care erau de toate neamurile, cu ajutorul Duhului Sfânt intelegeau ce se vorbea. Ei ascultau si întelegeau pe limba lor, dar nu se vorbea in limba lor. Asta e adevarata vorbire in limbi care s-a manifestat la Cincizecime. Nu s-a apucat sf Petru sa le vorbească tuturor in limba fiecaruia, asa cu e Babilonul de la sectele penticostale actuale, la demonizatii penticostali care spun ca ei s-au invrednicit sa vorbeasca in "limbi ingeresti".
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa stii ca eu cred ca si printre voi sunt oameni deosebiti. Am avut ocazia sa merg o buna bucata de drum cu un "invatator" de-al vostru ( nu stiu cum sa-i spun altfel, caci voi preoti nu aveti) din Irlanda si mi-a placut felul in care vorbea si ce spunea; mi s-a parut f documentat. Ce-i drept, am vorbit mai mult despre VT, in care sunteti asi. Dar nu acelasi lucru e valabil pentru cei mandri, pe care i-am intalnit pe acest forum si care au venit sa ne faca arsice la noi acasa. Cata mandrie! Nu asa se discuta intre crestini, mai ales, ca nói nu venim cu nascociri ale mintii noastre de oameni limitati, ci cu parerile exprimate de Sfintii Parinti ai ortodoxiei, singura parere avizata si acceptabila, in ceea ce ne priveste. Acestia ne asigura mersul inainte, fara derapari. Iti spun si tie acest lucru si sper sa il intelegi asa cum trebuie, ca sa poata avea loc un dialog intre noi. Deci, ce intelegi prin lupta impotriva trupului? |
|
||||
|
||||
![]()
Si eu am incercat sa discut omeneste si cumsecade cu Vsinec, insa pe de o parte el "discuta cu mine normal"= raspundea normal la mesaje, insa pe de alta parte improsca cu noroi pe alti ortodocsi.
Ma intreb de ce ei doar acuza, impung si nu sint in star sa poarte "o discutie" normala? Biblia trebuie sa fie mai mult sau mai putin aceeasi, ins ei sint forte indrjiti cu parerile si ideile lor. Asta este problema: nu se pote lega o converstie, cind credeam ca Vasinec este o pesrsoana cu care poti discuta - vazind ca era singurul ce parea mai "cizelat" arunca cu norori in altii. Atunci a fost "banned" si a schimbat nick-ul ce parea ca-l are de mult, deoarce acolo are citeva sute de mesaje deja( 2 sute si ceva). Interesant!!!! Adica, ma gandesc atita timp cit ei sint cei care vin aici, eu ma mir ca nu poti discut cu ei. Sint mereu pe picior de razboi, ceea ce inseamna ca nu sint smeriti, ci sint prea mandri. Asta ma mira, ca ei zic una si fac alta. Mi-ar place mult sa am o discutie cu cineva dintre ei, insa nu prea vad cum s-ar putea petrece acest lucru. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
si numa in ora aia de rugaciune te rogi?
|
|||
|
|||
![]()
Și eu am fost la penticostali ,la Oastea Domnuluiau (visarioni,)au un magnet al lor ca să te atragă .Din predici experiențele lor ,dragoste care nu știu sub ce formă .Pe mine m-a inpresionat o misionară cu o experiență de viață de calvar la penticostali -(dintr-o pagină de martiri)Într-adevăr de la predici devia cu tonul acela de spărgea microfonul și bla bla bla de te cruceai.Am fost cu o colegă de 8 Martie și am stat și la dineul lor ,am mîncat și sarmale dar parcă mi-a părut rău Îmi venea în minte-(dar și Mîntuitorul a sta la masă cu vameșii și păcătoșii ),dar era providența divină .La oastea domnului tot așa cu o prietenă eram în grup pe un cîmp cu ei la cîntece și voe bună,ect.Recunosc mi-a plăcut dar nu mi-a plăcut că făceau spovedanie în public.Adică dacă unul greșea ieșea în fața lor și mărturisea păcatul-de parcă erai la inchiziție.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu stiu din ce motiv peste 90 la sută din sectanții care au intrat pe acest forum aparțineau sectei adventiste, desi aceasta grupare nu are decât 0,3 la sută din populația României și e de multe ori privită foarte prost și de celelalte erezii mult mai importante și mai periculoase cum sunt mișcarea penticostală și baptistă. Iată că eu fac trimitere pe semnătura mea la un site baptist care s-a ocupat la modul serios de originile si devenirea demonismului adventist: [COLOR=red]http://www.ellenwhite.org/rom/index.html[/COLOR] De ce nu iei legătura cu acesti sectanti baptisti ca să îi convingeți că secta din care faceți voi parte e una "biblică"? De ce vii mereu pe acest forum ca să ne convingi pe noi ortodocșii? De ce nu te duci să îi lămurești pe baptiștii care au făcut praf secta ta cu argumente istorice si biblice? De ce nu îi lămurești pe penticostali si baptisti (care si ei spun ca se iau numai si numai dupa Biblie) de obligativitatea cinstirii sâmbetei, zeciuielii, interdictia de a consuma carne de porc, disparitia sufletului odată cu moartea trupului și inexistența Iadului ca loc de chin veșnic și celelate aberații adventiste?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Cui i te adresezi?de cine vorbești?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cunosc o familie penticostara, vecini, care au 4 copii iar la adunari se tot caiera femeia ca pe ia nimeni nu o ajuta ca are 4 copii, stii ce i-a spus un frate ei iar apoi mie personal:DACA TI-A PLACUT SA-I FACI LUCRA. Mai bine ati bea si voi un paharel de tuica decat sa va aratati amaraciunea . Un pastor penticostal atata a fost de indracit ca nici macar nu a salutat un preot ortodox atunci cand s-a intalnit...apoi sa nu-ti spun daca ii superi cu ceva ca urla ca nebunii de-s in stare sa te omoare,...ASTA ERA ASA CA O COMPLECTARE LA POEZIILE DE MAI SUS.dar sa stii ca mai stiu si alte versuri ca si astea... |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Vorbirea in limbi la penticostali... | lacrimi | Secte si culte | 2217 | 03.04.2012 13:35:20 |
Ce ziceti de calugarul care a trecut la penticostali? | Raul Ortodox | Secte si culte | 120 | 28.05.2011 01:21:11 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
|