Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.04.2009, 02:16:04
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Probabil ca da, sigur este asa, insa datoria noastra este de a fii pregatiti " c nu stim cind ne vine ora" chiar daca nu este sf lumii!
Vechi 07.04.2009, 08:20:14
silverstar's Avatar
silverstar silverstar is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.04.2006
Implicit

[COLOR=green]De fapt, la acest subiect se discută despre două teme: [/COLOR]
[COLOR=green]1. sfârșitul lumii văzut prin apocalipsă, ca o pedeapsă divină pentru păcatele noastre[/COLOR]
[COLOR=green]2. despre poluare care ar fi una din cauzele acestui sfârșit și care nu prea are treabă cu divinitatea pentru că e o acțiune cât se poate de laică.[/COLOR]

[COLOR=green]1. Sfârșitul lumii? Nu va fi niciodată. Poate un sfârșit pentru un nou început. Da, asta da pentru că prea ne-am înmulțit și înrăit, pământul nu ne mai poate ține, nu ne mai poate răbda. [/COLOR]

[COLOR=green]Se știe că suntem muritori și, odată cu pieirea noastră, moare o lume, rămâne un gol, se produce un dezechilibru. Atât, dar lumea nu va pieri chiar să fie să rămână și numai 10, 7 sau 3 oameni. [/COLOR]

[COLOR=green]Catastrofe naturale au fost și vor mai fi și întotdeauna ce urmează va fi mai puternic decât ceea ce a fost tot din cauza neglijenței omului și așa se ajunge la...[/COLOR]

[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]2. poluare... [/COLOR]
[COLOR=green][/COLOR]
[COLOR=green]Țin minte că eram copil și-mi amintesc spusele femeii care mă creștea cum că omul se va înălța din știință și știința îl va doborî. Nu știu ce știa ea despre știință și nici care erau sursele ei de informare. Amintirile mele sunt difuze, eram totuși un copil, dar evoluția omului și ceea ce se întâmplă azi, confirmă ceea ce am auzit atunci, de mult, în copilărie.[/COLOR]
Vechi 07.04.2009, 09:51:48
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Da, trebuie sa fim crestini si sa ne vedem de pacatele noatre si sa ne impacam cu constiinta si cu Dumnezeu ASTAZI.

Insa asta nu ne impiedica sa deschidem ochii si sa luam aminte la ce se intampla in jurul nostru. Acum vreo 10 ani citeam despre unificarea statelor lumii intr-unul singur, despre moneda unica si despre... implantarea cu cipuri. Acum aceste lucruri au inceput sa se intample, dar imi amintesc ca atunci sunau a povesti nemuritoare...

Imi pare ca unul din noile siretlicuri ale demonilor este ca sa ne convinga ca, atunci cand va veni Fiara in lume, de fapt nu trebuie sa ne facem nici o grija, ca toate-s bune si frumoase si ca scopul unui singur conducator este sa avem o lume mai buna, pasnica si minunata. Insa asta va fi la suprafata, pentru ca-si va arata adevarata fata dupa putin timp, dupa ce recolta celor care vor crede in el si care se vor lepada de Hristos va fi maxima...

Deci: sa ne vedem de mantuirea noastra, dar sa nu devenim ignoranti la semnele vremurilor care se vor derula in fata ochilor nostri. Nu de alta, dar sa evitam elementul surpriza pe care se bazeaza cel mai rau dintre cei rai.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 07.04.2009, 14:45:15
trandafiralb trandafiralb is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Implicit

Sa fim pregatiti oricand pentru venirea Mantuitorului. Mai bine adunam comori in cer, decat aici, pe pamant. De cativa ani, jumatate din ce castig dau Bisericii, iar cu restul platesc facturi, cumpar mancare, cateva haine. Cunosc colegi de serviciu care sunt in cumpana dupa ce primesc salariul: ce sa mai cumpar? o lampa, o haina, parfumuri scumpe? Si asa se departeaza de cele cu adevarat importante fiind tot timpul nefericiti.
Reply With Quote
Vechi 07.04.2009, 15:16:58
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de trandafiralb Vezi mesajul
Sa fim pregatiti oricand pentru venirea Mantuitorului. Mai bine adunam comori in cer, decat aici, pe pamant. De cativa ani, jumatate din ce castig dau Bisericii, iar cu restul platesc facturi, cumpar mancare, cateva haine. Cunosc colegi de serviciu care sunt in cumpana dupa ce primesc salariul: ce sa mai cumpar? o lampa, o haina, parfumuri scumpe? Si asa se departeaza de cele cu adevarat importante fiind tot timpul nefericiti.
Daca vrei sa ai comori in Cer, sa nu mai spui in gura mare ce fel de milostenie faci. In caz ca ai spus-o ca sa te declari pe tine ca model de comportament crestin (vezi fariseul din evanghelie) - mandria face osteneala ta zadarnica. Iti spun doar ca sa stii, nu te judec deloc; asa si bunicii mele ii zic sa nu mai spuna la toata lumea cat a platit ea la Biserica pentru icoanele ce s-au pictat... Dar ea are 87 de ani si nu intelege poate lucrurile asa cum trebuie, insa noi nu trebuie sa ne amagim dandu-ne exemple de buni crestini pe forum. :)

Si daca tot faci acest sacrificiu, ajuta saracii si batranii si orfanii, iar la Biserica da mai putin...

Reply With Quote
Vechi 07.04.2009, 15:36:12
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Ei,Ionut,nu deznadajdui fata,poate ca a facut acea remarca doar cu un suflet de copil,cu o sinceritate specifica,si nu cu mandrie si fariseism.Eram sigura ca aceasta va fi urmatoarea replica,insa,doar ne-am obisnuit cu ea,ca si crestini,dar,daca am aprofunda-o,am vedea ca poate fi luat ca si un exemplu concret,fiindca sunt destui care spun ca nu doresc sa se mandreasca,si prefera sa nu mai faca nimic.
Cu finalul sunt de-acord,si eu am fost intotdeauna de parere sa ajutam batranii si orfanii din ochii nostri,cei pe care-i vedem clar ca poarta povara neajunsurilor si-a suferintelor,mai mult decat Biserica,uneori fiind destul de stabila din punct de vedere financiar,insa si aceasta are nevoie de intretinere.
Vechi 07.04.2009, 22:00:26
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Pe forum nu ne stim, nu ne cunoastem fata catre fata si nici nu traim sub acelasi acoperis. Aici este locul unde mandria trebuie lasata deoparte, unde nu ne dam mari, unde inima vorbeste sincere, unde suntem deschisi.

[COLOR=red]Fratilor, dati'va pe fata toata lucrarea cea tainica a inimii, spre folosul celorlalti.[/COLOR]

Spuneti cele pe care le lucrati, spre folosul celorlalti.
Avem nevoie sa vedem ca exista in jurul nostru mari postitori, mari milostivi, mari jertfelnici.

Parerea mea.

PS: Poate nici chiar "toata lucrarea cea tainica a inimii", insa macar o parte din ea.
Reply With Quote
Vechi 08.04.2009, 09:43:52
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

[SIZE=2]Poti sa spui ceva despre tine fara mandrie, dar asta e mai greu. Hristos ne spune clar la Matei capitolul 6:

[/SIZE]
[SIZE=2]1.[/SIZE] [SIZE=2] Luați aminte ca faptele dreptății voastre să nu le faceți înaintea oamenilor ca să fiți văzuți de ei; altfel nu veți avea plată de la Tatăl vostru Cel din ceruri. [/SIZE] [SIZE=2]2.[/SIZE] [SIZE=2] Deci, când faci milostenie, nu trâmbița înaintea ta, cum fac fățarnicii în sinagogi și pe ulițe, ca să fie slăviți de oameni; adevărat grăiesc vouă: și-au luat plata lor. [/SIZE] [SIZE=2]3.[/SIZE] [SIZE=2] Tu însă, când faci milostenie, să nu știe stânga ta ce face dreapta ta, [/SIZE] [SIZE=2]4.[/SIZE] [SIZE=2] Ca milostenia ta să fie într-ascuns și Tatăl tău, Care vede în ascuns, îți va răsplăti ție.[/SIZE][SIZE=2]
[/SIZE]

Reply With Quote
Vechi 08.04.2009, 10:49:15
sergiu's Avatar
sergiu sergiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.06.2007
Locație: Bucuresti
Implicit Interesant

Am vazut o serie de filmulete pe youtube, The arrivals.
Sunt in engleza, te pun pe ganduri rau de tot. Autorii sunt musulmani si evident ca nu trebuie luat chiar tot ce spune acolo de bun, dar o buna parte este foarte....interesanta. Eu am vazut acel serial (50 episoade a cate 10 min) ca material pt intrebari si asta incerc sa fac, sa pun intrebari ca sa ma apropii poate candva de Adevar.
Vechi 08.04.2009, 19:45:36
veilur veilur is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.01.2007
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
[...]Avem nevoie sa vedem ca exista in jurul nostru mari postitori, mari milostivi, mari jertfelnici.[...]
Chiar asa? Sa aratam ca suntem mari postitori, milostivi si infranatori? Cu ce? Cu carrrrnati si pateu de post? Apropo, sunt curios, oua de post au aparut cumva? Ca poate....imi iau si eu cateva sa vad cum sunt !!!
Citat:
În prealabil postat de sergiu
[...]Eu am vazut acel serial (50 episoade a cate 10 min)[...]
Frate, tu ai avut rabdare sa te uiti la atatea ore de filmulete? Uaaaaau...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
despre sfarsitul lumii biturica25 Generalitati 135 19.12.2013 00:22:25
Sfarsitul lumii ironizat! UNNOOM Generalitati 11 20.12.2012 17:45:26
Vine Sfarsitul lumii? mihailt Generalitati 23 29.11.2012 22:56:32
ziceati ca nu vine sfarsitul lumii? annajanette Generalitati 43 07.06.2010 23:48:32
sfarsitul lumii costi21 Din Noul Testament 23 07.09.2009 16:53:57