Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.05.2009, 13:51:21
naephius
Guest

Implicit

Ti-am mai argumentat odata ca atotstiinta lui Dumnezeu nu ne ia libertatea de alegere.
Reply With Quote
Vechi 15.05.2009, 13:53:05
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de naephius Vezi mesajul
Ti-am mai argumentat odata ca atotstiinta lui Dumnezeu nu ne ia libertatea de alegere.
Noua nu.
Imi pare rau insa pentru el.
Reply With Quote
Vechi 15.05.2009, 13:55:34
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Dovedeste-mi.
Nu trebuie sa iti dovedesc nimic. Tu insuti spui ca ai nevoie de credinta ca sa crezi toata povestea.
Reply With Quote
Vechi 15.05.2009, 14:10:06
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Tu alegi iadul sau raiul insa putea sa treaca foarte bine peste etapa de alegere. Putea sa ne creeze direct in iad sau rai.
Raiul sau Iadul nu sunt locuri, sunt chiar sufletele noastre. Chiar si un ateu stie ca poti avea de toate si sa fii nefericit si poti sa fii un nenorocit sarac bolnav si singur si totusi fericit. Dumnezeu ne-a creat, daca noua nu ne convine, poate sa ne puna in varful Raiului ca noi tot ca-n Iad ne vom simti. Raiul sau Iadul e o Alegere. Tocmai asta e libertatea care ne-o da Dumnezeu, putem alege Raiul sau Iadul. Daca n-am putea alege n-am mai fi oameni, am fi roboti, intelegi? Sau chiar animale, ca tot asta ti se pare tie ca ar fi Raiul. Dar nu, ca animalele nu pot sa aleaga nimic.
Reply With Quote
Vechi 15.05.2009, 14:12:32
naephius
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Nu trebuie sa iti dovedesc nimic. Tu insuti spui ca ai nevoie de credinta ca sa crezi toata povestea.
Sigur ca da. Ai nevoie de credinta, dar credinta crestina nu e o credinta oarba, copilareasca, ci intemeiata pe dovezi clare ca Dumnezeul crestin e adevaratul Dumnezeu (arheologice, profetice, stiintifice, etc). E o credinta care nu merge impotriva ratiunii, ci amandoua lucreaza impreuna. Totusi, chiar daca se naste si se intemeiaza in cea mai mare parte pe dovezi rationale, ea nu e limitata de ele, ci merge pana dincolo de acestea. Credinta este darul lui Dumnezeu, si vine prin auzirea Cuvantului lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 15.05.2009, 14:12:49
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Topcat o intrebare: ai citit Marele Inchizitor de Dostoievski? (scrisa in interiorul romanului Fratii Karamazov, dar poate fi luata ca opera in sine)
Reply With Quote
Vechi 15.05.2009, 14:28:46
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anna Vezi mesajul
Topcat o intrebare: ai citit Marele Inchizitor de Dostoievski? (scrisa in interiorul romanului Fratii Karamazov, dar poate fi luata ca opera in sine)
N-am citit-o, am citit despre ea
Reply With Quote
Vechi 15.05.2009, 14:30:36
naephius
Guest

Implicit

topcat: Credinta nu e o pura alegere a omului, ci vine prin harul lui Dumnezeu. Nu-si poate impune cineva: "ba, eu de azi vreau sa aleg sa cred in Dumnezeu si in Hristos, ca cine stie, poate chiar asa-i, cum zic crestinii astia". Nu se prea poate asa ceva. Credinta iti vine in principal din citirea/auzirea si intelegerea Sfintei Scripturi, pe care ne-a lasat-o Dumnezeu ca prin ea sa ne dea credinta adevarata (neprefacuta) in Hristosul Sau, si prin aceasta credinta sa fim izbaviti de moarte, de legea pacatului si a mortii. Te provoc sa citesti Sfanta Scriptura cap-coada, cand ai timp, si nu sa cauti tot felul de argumente pe la colegii atei, ca s-o desfiintezi. Nu, nu vreau sa te jignesc cu nimic, sincer. Prin ea iti va veni viata, crede-ma. Au aflat altii viata in ea, vei afla si tu, daca o vei citi cu smerenie.
Reply With Quote
Vechi 15.05.2009, 14:32:29
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anna Vezi mesajul
Raiul sau Iadul nu sunt locuri, sunt chiar sufletele noastre. Chiar si un ateu stie ca poti avea de toate si sa fii nefericit si poti sa fii un nenorocit sarac bolnav si singur si totusi fericit. Dumnezeu ne-a creat, daca noua nu ne convine, poate sa ne puna in varful Raiului ca noi tot ca-n Iad ne vom simti. Raiul sau Iadul e o Alegere. Tocmai asta e libertatea care ne-o da Dumnezeu, putem alege Raiul sau Iadul. Daca n-am putea alege n-am mai fi oameni, am fi roboti, intelegi? Sau chiar animale, ca tot asta ti se pare tie ca ar fi Raiul. Dar nu, ca animalele nu pot sa aleaga nimic.
Inteleg, inteleg, voi nu intelegeti ca inteleg?

Cum putem fi noi liberi, cind Dzeu nu e liber?
Reply With Quote
Vechi 15.05.2009, 14:38:36
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Te provoc sa citesti Sfanta Scriptura cap-coada, cand ai timp, si nu sa cauti tot felul de argumente pe la colegii atei, ca s-o desfiintezi
Asta ar cam fi ca si cum m-ai pune sa merg pe strada si sa ma fac ca nu vad un nesimtit care face pipi pe un rond de flori.
Nu pot lua numai lucrurile normale din Biblie, fara sa ma gindesc ca exista (mult mai) multe alte lucruri anormale.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
bunatatea lui dumnezeu

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
oare de ce? patricia2006 Generalitati 12 24.05.2012 18:56:52
e oare diavolul, sau Dumnezeu? Mtcrysty17 Intamplari adevarate 28 27.01.2011 22:32:46
Oare ce voia dumnezeu sa faca din adam? andreicozia Din Vechiul Testament 73 30.06.2010 18:28:39
Oare de ce? romi2000 Din Vechiul Testament 10 02.06.2010 14:00:43
Oare toti cei din Rai pot sa-l vada nemijlocit pe Dumnezeu? sergiu Din Noul Testament 51 06.03.2010 12:31:10