![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Draga frate Fani71,nu mi-am postat parerea ca sa ai tu motiv de discutie cu mine.Ar fi bine sa te mai documentezi tu un pic caci nu-ti dau dreptate.Am doi copii si intr-un fel sau altul i-am facut dupa ce m-am spovedit bine.Eram crestina numai prin botez.Pot sa-ti spun ca dupa 4 ani de casnicie inca nu aveam copii.Preotul mi-a dat canon ca la urmatoarea spovedanie sa-i spun ca-s insarcinata.N-as vrea sa-mi aduc aminte dar nu pot sa uit cat de tare m-a certat.Asa ca sa nu-mi spui tu mie ca rata impunge cand ea macaie si fuge.Casnicia nu e facuta,asa ,ca sa faci sex cu acte-n regula.Ca daca nu vrei copii ....nu-i faci......Si cum faci sex fara sa ramana femeia insarcinata?Doar daca te protejezi cumva...Si e pacat mare.Ce spun canoanele ?Cum se canonisesc cei care se pazesc prin orice fel?Cred ca tu incurci un pic lucrurile.Nici tu nu stii pe ce cale mergi,pe cea dreapta sau pe cea ocolita?Destinatia este aceeasi ,insa problema este ca pe una ajungi si pe cealalta nu.Pe care drum esti?Tu te uiti la toate postarile pe care le dai la altii sa se uite?Sau daca le vezi esti sigur ca le si intelegi?
|
||||
|
||||
![]()
Cat despre catolici.....?!Traiesc printre ei si cam le stiu parerea.Noi nu suntem catolici.Ce treaba ai tu cu ei?Aici se vorbeste despre noi.Ei o sa fie judecati dupa faptele neamului lor.Stiai ca dupa ce s-au despartit de noi ,de religia Ortodoxa,au aparut sectele?Cine stie de credinta nu pleaca in alta parte.Si daca nu stie,noi cei care stim,trebuie sa-i luminam.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In ceea ce priveste subiectul nostru: relatia sexuala este data si pentru apropierea sotilor si intarirea relatiei de unire dintre ei, pentru canalizarea sexualitatii (evitarea dezordinii si a 'jocului cu focul', adica a adulterului si a desfranarii) nu numai pentru nastere de prunci. Citeste un pic sf. Ioan Gura de Aur si ai sa vezi, daca pe autorii mai noi nu ii crezi. Daca ar fi cum zici tu, atunci oamenii care s-ar dovedi sterili nu ar putea nici sa se casatoreasca sau ar trebui sa se duca direct la manastire in loc sa-si continuie casnicia. Or nu este asa in ortodoxie.. Despre contraceptie s-a discutat in alte parti si nu as vrea sa mai revenim la acest subiect delicat aici ca ar fdi chiar off topic.
|
||||
|
||||
![]()
Citesc si ma minunez fratilor si surorilor! Din postarile de la mai multe topicuri, inclusiv cel de fata, deduc ca "portretul robot" al crestinului ortodox se muleaza perfect pe cel al unui individ depresiv si anxios.
Cei care sunteti mai catolici decat Papa si respectiv mai ortodocsi decat Patriarhii, nu aveti idee cat de mult smintesc parerile voastre nazisto-ortodoxe pe cei care, deznadajduiti (asta e iarasi nepermis, n-ai voie nici sa deznadajduiesti, nici sa ceri un sfat in privinte delicate), isi spun oful pe forum. Nuuu... pai de ne-am ajuta intre noi ca niste adevarati FRATI si SURORI intru ADEVARATA ORTODOXIE, cand putem strange surubul dogmelor pana la sange?! Crestinul ortodox nu rade, nici macar nu zambeste, ca nu e cu folos (???!!!) Crestinului ortodox ii curg lacrimi pe obraz la fiece imprejurare ca tare bine mai e sa plangi (!!!!!????) Crestinul ortodox face sex numai pentru a avea copii; asadar cuplurile ortodoxe fie au 20 de copii, fie nici unul, a treia varianta de raspuns nu exista!!! Baremi fanaticii musulmani lovesc in altii, noi insa avem grija sa dam in ai nostri cat de mult putem. Si cu sete, evident! ![]() Dumnezeu sa aiba mila de noi, ca de impiedicati ce suntem in ale credintei ne mai punem si singuri bete-n roate!!
|
||||
|
||||
![]()
Draga fani71.Eu ti-am citit un pic din mesajele tale.Se pare ca nu suntem la o aceeasi masura de unda.Sunt dezamagita ca nu stii sa respecti ideile altora.Eu mi-am spus punctul de vedere al meu.Tu in schimb dai tot felul de httpuri.Daca vrei sa ajuti omul cu un sfat este bine.Toti ,mi se pare mie ,stim sa folosim google.Mi se pare mai practic o carte decat sa stau sa citesc ore in sir pe net.Scuza-ma de te-am deranjat cu ceva.(ionela)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumnezeu sa ne ajute! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Chiar daca nu suntem pe aceeasi lungime de unda sunt convinsa ca ceea ce scrii este cu intentii bune si ai convingerea ca scrii ceva adevarat. La fel si eu... Este un forum, de discuta, se spun pareri.. Uneori ne mai infierbantam, apoi ne mai calmam, este omeneste. Nu suntem toti cu acelasi temperament si dupa acelasi calapod. Daca te-am jignit cu ceva te rog sa ma ierti.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Totusi, ortodocsii pe care ii intilnesc nu gandesc asa. Ma gandesc ca nu este reprezentativ forumul.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Daca cineva mi-ar fi dovedit ca Hristos sta in afara adevarului, si daca in realitate adevarul ar sta in afara de Hristos,atunci as prefera sa fiu cu Hristos si nu cu adevarul" (Dostoievski) "Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
An mesajul meu ,am vrut sa metaforizez(am zis corect?)putin. E adevarat ca la anii mei,cum zici tu,am trecut prin multe si am vazut multe.(de anvatat ,anca mai am)dar stiu ca de la viata ,trebuie sa iei ce e bun si frumos.si daca toate astea le gasesti an casa ta ,binecuvantata ,nu vad unde e pacatul. Tu te culci cu sotul tau,doar sa faci copii?altfel e desfranare? Atunci vai de capul nosrtu,binecuvantate sant vitele ca pe ele le duc ,cu programare,la monta. Numai bine ati doresc |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
am nevoie de un sfat | Nico11 | Pocainta | 2 | 06.04.2011 19:58:27 |
am nevoie de un sfat | mariuca92 | Homosexualitatea | 91 | 26.04.2010 18:01:53 |
am nevoie e un sfat | luminitam | Generalitati | 36 | 08.09.2009 15:29:03 |
Am nevoie de un sfat | sophia | Generalitati | 10 | 13.05.2009 01:08:32 |
|