![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
multe tratate frumoase despre dragoste citim in carti. dar cel mai importante cred ca sunt parerile din experienta unora care au avut casnicii frumoase si lungi, cum au reusit?teoria poate parea simpla, dar punerea in aplicare e f grea.e f greu sa il accepti pe celalat asa cum este cand are pareri sau idei diferite de ale tale si e convins ca are dreptate. cred ca si micile gesturi cladesc relatia, si ii dau frumusete.ex: o plimare prin parc, o prajitura in oras, o floare, o rugaciune in doi etc.dar cati mai au timp pt "asa ceva"?
|
|
||||||||
|
||||||||
![]() Citat:
La nunta mirii atrag ochii, mai ales mireasa. Cu multa grija se alege rochia si podoabele... si nu e deloc rau. Este o lectie despre cum trebuie sa ne impodobim sufletul, ca pe o mireasa; este o lectie despre cum trebuie sa fim in cuplu, sa-l surprindem pe cel de langa noi, daruindu-ne frumosi (pe dinafara si pe dinauntru); este o lectie despre cum trebuie sa fim priviti de restul lumii (ca fiind foarte frumosi, chiar daca ne strang pantofii, sau ne jeneaza gulerul, nodul de la cravata). Daca ne vom stradui mereu sa fim mire si mireasa, frumosi, surprinzatori, draguti, dispusi sa facem compromisuri de dragul frumustii nuntii... nu exista sansa sa moara dragostea ci doar sa creasca. Citat:
Citat:
Cat despre deplina armonie... eu ma indoiesc. Adica ea este, dar ca intr-o piesa muzicala, cu tonuri inalte, sau grave, cu intensitati diferite, cu ritmuri diferite, uneori chiar cu dizarmonii, neplacute daca ar fi luate singular, dar fascinante in ansamblu... Ai tu o problema cu deplinatatea, desavarsirea... Sunt termeni confortabili, dar pentru conditia noastra umana nu prea se potrivesc decat ca tinta a noastra. Tii minte expresia din Star Treek, "space, the final frontier" (nu o granita, ci o limita dinamica ce poate fi mereu deplasata inainte, pe masura ce noi inaintam), asa e si cu dragostea adevarata, armonia deplina, etc. Citat:
Citat:
Sexul inainte de casatorie nu spune nimic despre fertilitate, nimic despre virilitate, compatibilitate, etc... Pare un fel de certificat (fireste ca atesta calitatile intr-un anumit moment) si nu certificatul de fertil, desavarsit, casatorit tine casatoria ci lucrarea noastra continua. E cam cum e si cu calugarii. Ei nu intra in manastire desavarsiti ci lupta necontenit sa se desavarseasca si inca mai pot cadea. E obositor, dar nu putem vea linistea desavarsirii in viata aceasta... Citat:
Citat:
In urma cu vreo 15 ani am vazut o emisiune la TV despre modelele dupa care lucreaza nuduri (deseneaza, sculpteaza) elevii/studentii la arte plastice. Era un baiat tanar, inalt si relativ slab (bolnav, spunea ca nu putea sa depuna munca fizica deloc) si o femeie de vreo 45 de ani destul de grasa, neinteresanta. Vai, si ce nuduri frumoase apareau in desen. Era aceeasi femeie grasa, dar avea ceva, ochiul si mana artistului o transformasera. Ramasesera colacii de grasime de pe burta si solduri.... dar in desen aratau bine... Invatati sa-l priviti si sa-l impodobiti pe cel de langa voi... asa cum face si Hristos cu noi. Chipurile celor care au trait mult timp alturi de El, pe care El ii iubeste sunt intotdeauna frumoase, au o expresivitate aparte, le alegi dintre multe altele bine aranjate de stilisti. Eu am vazut baba frumoasa, si mos frumos (mai ales printre calugarii batrani). Citat:
Am pus intrebarile in ideea ca poate eu (pentru ca stiu unele lucruri in domeniu), sau oricine altciva citeste mesajul tau ar putea sti ceva care sa te ajute, care sa merite incercat. |
|
||||
|
||||
![]()
Fani 71- ieri am ezitat sa-ti raspund, mai ales ca topicul are alt rost. O fac insa astazi:te rog deosebit sa incerci sa citesti mesajele cu atentie,fara graba si fara vanitate,si sa cauti sa descoperi si posibilele sensuri sacunse.
1.dragostea nu este descrisa ,,exhaustiv" la Cor. XIII,ci am spus ca este descrisa ,,impecabil",este cu totul altceva. 2. ieri l-ai corectat bine pe fratele ,,prost si cu mintea inegurata de pacate lumesti"-mihailt,amintindu-i(referirea la Apoc.)ca toata Scriptura are 2 sensuri de interpretare:literar si alegoric.Astazi cum de ignori aceasta ?Sti f. bine si probabil ca doctoratul tau te ajuta mult si aici ca de-alungul istoriei crestinismului au existat 2 tipuri de scoli care interpretau diferit(cum am spus mai sus)sf. Scriptura.In ziua de astazi dubla tilcuire a Scripturii este un fundament pt. scolile teologice romanesti. Nu o mai lungesc,cred ca este clar.Ma refer in final la interpretarea completa a DRAGOSTEI de la Cor. 3. pe Hristos,apostoli,sf. parinti,parintii bisericesti,etc nu i-a interesat partea erotica a dragostei iar eu cred ca nu are o f. mare importanta deoarece cu siguranta macar unul dintre ei ar fi analizat subiectul.Asta poate pe tine te preocupa .Deci, nicaieri nu este prezentat,analizat,cultivat erotismul.Ar fi fost si culmea,nici macar pe departe nu are aface cu Sf. Scriptura ,cu scopul ei, cu rolul si sensul omului nou rascumparat de Hristos.Si ,sarind etape pe care sunt sigur ca le intelegi ,,...cine poate sluji la doi stapini?"Sau daca cuvintul revelat ar fi omis asa ceva poate s-ar fi ocupat vreun sf. parinte sau sf. traditie.Dar,nu,nimeni.Ori stim f. bine ca tot ceea ce ii este necesar omului pt. mintuire(asta daca si vrei sa te mintuiesti)a fost dat in Sf. Scriptura,sf. Traditie si mai apoi la parintii bisericii.Doar pt.noi caldicei(cum spuneam ieri)este atragator erotismul si ne preocupa in fel si chip cum sa-l exploatam si-i dam importanta de virtute marcindu-ne mai mult decit este necesar.Hm,ce ciudat este, ca si cum ne-am cere dreptul la pacat rasvratindu-ne impotriva lui Hristos care a dat o Scriptura incompleta. Nu incerc sa fiu ipocrit,chiar nu doresc asta,dar sa nu ridicam pacatele la rang de virtute.Familia crestina se imtemeiaza si are la baza cu totul altceva decit placerea carnala exploatata la fine perceptii si sub masca groteasca a dorintei de perenitate familiala.Ea se intemeiaza pe cuvintul si invatatura lui Hristos(probabil ca acum si fratele mihailt intelege ca sunt din BOR).Dar,asa cum spun de fiecare data ,nu ne obliga nimeni sa ne alegem o cale sau alta in viata,de virtuti ,de pacate sau de ...caldicei. Fiecare face cum doreste,am putea spune intr-un asemenea caz :dupa moftul fiecaruia. Te rog sa ma ierti ca-ti fac o recomandare: vegheaza atent ca toata stiinta ta sa nu se intoarca impotriva ta ,subtil,insidios prin lucrarea tatalui inselarii.Spuneam ca este recomandare...Imi placi totusi pt. ca esti prompta si ...aspra! |
|
|||
|
|||
![]()
Nici o teorie nu se compara cu vocea experientei practice (cristina2021). Tot ce scrii este foarte adevarat. O familie fericita cu 4 copii este o binecuvantare (este pacat ca multe familii nu mai doresc sa faca mai mult de 2-3 copii).
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Cristina2012 - f.frumos ai scris.
O iau in alta (aleatoare) ordine cu raspunsurile: 1. pentru noi nu conteaza frumusetea trupeasca ci aceea interioara, dar asta vine cu maturitatea si experientele vietii. La un moment dat stii precis ce ai nevoie, in mod f.realist, in functie de ceea ce ai avut sau nu in viata. De aceea tinerii mai rasfatati care primesc multe, isi gasesc mai greu perechea potrivita. 2. arta este mai ciudata si cam abstracta - din urat poate face frumos, dar si...invers. Sa nu ne incredem in ea. 3. in viata/casnicie nu putem fi numai mire si mireasa, caci apar atatea probleme si necazuri. Si astea unesc sau despart, si astea lucreaza o relatie intre doi oameni (sau mai multi, cand sunt si copii) si o modeleaza. 4. mai pe romaneste ce spui tu acolo s-ar traduce in: se mai intampla si minuni. Si eu cred asta, dar din luptele vietii mai tragi si niste invataturi si de multe ori doresti sa le spui si altora: - exista lucruri pe care oamenii trebuie sa le stie si sa le discute inainte de casatorie, pentru ca dupa aceea ori te desparti, ori iti porti suferinta si neimplinirea in suflet pana la moarte si in amebele cazuri este mai rau. Inainte de casatorie se mai pot rezolva niste lucruri, cu cat mai devreme, cu atat mai bine. Din pacate omul a fost lasat asa: barbatii pot face copii pana la adanci batranete, femeile numai pana la o varsta (pe cale naturala, pe alte cai se mai poate, dar si acolo sunt niste limite si costuri si riscuri). Si atunci: daca abia pe la 30, 35 ani incolo iti gasesti perechea si pana te mai mariti si mai "lucrezi" cu sotul, timpul trece si daca afli candva ca nu merge (pe cale naturala), nu prea mai ai nici timp si nici alternative. Si la adoptie sunt limite de varsta si alte conditii severe. De aceea spun ca este bine sa se stie mai devreme, si unele lucruri se stiu de fiecare inainte de casatorie (anumite diagnostice, sau probleme) si atunci consider ca este mai cinstit pentru amandoi sa stie dinainte: uite eu poate nu pot face copii, sau nu vreau sa am copii, sau avem boli genertice, sau traume din trecut care pot avea efecte toata viata. Poate se va lua o decizie care sa-i faca pe fiecare mai fericit in viata (de ex. alt partener, sau incepem mai devreme alte alternative, sau alte decizii mai potrivite). In orice caz in cansicie sunt doi si amandoi trebuie sa stie si sa poata sa accepte sau nu de comun acord niste lucruri. |
|
|||
|
|||
![]()
Un deosebit respect pentru Cristina2012...ai dezvoltat situatia mai bine decat a facut-o cineva , pe forum, vre-odata, in priviinta familiei si a personalitatii noastre.
|
|||
|
|||
![]()
Si mie mi-a placut foaaaarte mult! Multumesc, Cristina! Avem ce invata de la tine.
|
||||
|
||||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dragostea de aproapele tau | viviana | Generalitati | 9 | 28.07.2011 21:03:46 |
Dragostea de Hristos ! | iustin10 | Rugaciuni | 1 | 18.03.2010 14:21:52 |
dragostea | iuda | Generalitati | 3 | 20.09.2007 19:51:09 |
dragostea | verona | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 127 | 23.11.2006 00:41:00 |
dragostea | Saurian | Generalitati | 16 | 24.10.2006 16:34:48 |
|