Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.07.2009, 22:42:17
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Mai mai ce optimista esti...mersul la psiholog nu [SIZE=3]va[/SIZE] da roade? Asta n-ai cum s-o stii dinainte.

"Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski)
Reply With Quote
Vechi 19.07.2009, 22:45:21
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Sincer, aceasta remarca am facut-o mai mult pe un considerent " romanesc ", nu, ca nu as avea incredere in notiunea de psihologie .
Vechi 19.07.2009, 22:56:12
moshu's Avatar
moshu moshu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2008
Locație: Tg-Mures
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru moshu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Eu " urasc barbatul in general " ?...oameni buni, duceti-va la psiholog sa va rezolve problemele de personalitate, sa va desluseasca frustrarile, nu aici .
Daca nu va pricepeti la a caracteriza pe cineva, nu o mai faceti !
Va spun eu care sunt cele mai evidente motive pentru care o femeie paraseste un barbat; IMATURITATEA...de care vad ca nu duceti lipsa.
Credeti-ma, pentru o femeie care mai este si cu capul pe umeri, aceasta imaturitate este extrem de obositoare, este de-a dreptul stresanta fiindca aduce cu sine multe, multe alte laturi pentru care trebuie sa ai o insutita rabdare.
Anna, fereasca Dumnezeu sa ajungi la psiholog din lene...exista multe, foarte multe alte motive profunde care , chiar ar necesita aceasta interventie...ce mai faci atunci ?
Uneori, nu este vorba de neadaptare, ci de adaptare la "primit " , mai ales in zilele noastre, devine tot mai acuta aceasta situatie.
Moshu, daca ar fi sa analizez situatia ta cred ca mi-ar trebui cateva nopti, dupa care as realiza ca ...am vorbit degeaba.
Imi cer scuze, dar cred ca ai vorbit degeaba (cel putin in cazul meu) si cred ca si eu am vorbit degeaba. Inca odata, nu sunt psiholog, dar din postul de mai sus am vazut ceva de genul "eu intotdeauna am dreptate". Eh, femeia! Uite, cu asta ma poti acuza pe drept de imaturitate.
Reply With Quote
Vechi 20.07.2009, 00:11:35
ralluka ralluka is offline
Junior Member

Data înregistrării: 25.08.2007
Implicit

sa sti ca eu o sa iti dau un exemplu al unei prietene ale mele. sa maritat din dragoste trecand cu vederea multe aspecte negative ale baiatului.. s au casatorit de 4 ani si acuma au un copilas minunat, dar sotul nu i si face deloc "meseria" de cap de familie!!! lucreaza pe taxi si toata ziua o pierde aiurea. el arata minunat. se imbraca, ca la revista iar ea din ce in ce mai rau arata. nu se mai gandeste la ea ci numai la copil..cand vede ca nu are ce sa ii puna pe masa. ea se chinuie sa mai coase la masina, sa mearga la unii la altii la curatenie..sau ce i se iveste sa mai scoata un ban in plus, iar pe el ...nici nu il doare capul. poveste ei mi se pare f. trista. si oricat de mult incerca sa treaca cu vederea si sa se gandeasca la Dumnezeu... uneori crede ca a uitat de ea. Pt. ca isi da seama ca nu ii poate oferi nimica copilasului , care este lumia ochilor ei. Suntem pe un site crestin si probabil doresti sfaturi care sa te faca sa il intelegi pe el mai bine. dar eu iti spun ca in viata ai nevoie de un sot care sa fie si sot si tata, capabil sa va intretina atunci cand veti avea familia intregita.Pt. ca unele aspecte- cum este cel despre care precizezi tu- te indeparteaza de sot si te indeamna la pacat Asa ca incearca neaparat sa rezolvi situatia din timp pana nu este prea tarziu
Reply With Quote
Vechi 20.07.2009, 00:18:48
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit pt. Catalina

Inainte sa scriu rindurile acestea am reluat tot topicul si am constatat un lucru: desi suntem pe un topic crestin vorbitorii folosesc cuvintele : orgoliu,narav,principii,personalitate,psiholog,ima turitate,frustrari,stres,jug,balanta,incredere,dat orie,devotament,calm,vorbire,rabdare,obligatie,arb itrar,boschetar,taiat frunze la ciini,idiot,blestem ! Cite cuvinte din limbajul si senificatia crestina sunt?Extrem de putine ,restul lumesti ...lume de lume !
Pai pt.nevoile lumesti avem si...psihologul ! Eu cred ca nu ar fi rau sa-l citesti pe parintele Paisie aghioritul (cred ca in cartea Epistole vei gasi) si sa vezi cum un ortodox veritabil ca el ii intelege pe psihologi(rostul si importanta lor).Nu am nimic cu psihologia ...doar ca are un rol restrins.La suflet se duce tintit duhovnicul si pe deasupra are si putinta de a-i ierta pacatele ,sursa necazurilor noastre si de a-l deslega de ele !
Intr-o interventie anterioara am aratat doar din ce morive se desface o casatorie ,nu pt. a recomanda asa ceva ci pt. a intelege ca te afli intr-o taina(a cununiei)f.serioasa si ca ai mult de luptat pt. a nu cadea in mare pacat.Revenind, nu prea am vazut vreo propunere duhovniceasca ci multe lumesti.Parerea mea este ca iti trebuie un duhovnic f. bun (poate ca il si ai)smerenie multa si rugaciune asisderea.Cind spun multa ,pai sa stii ca va fi nevoie de multa.Cunosc un f. batrind duhovnic dintro minastire olteana care de cite ori se intra in posturi dadea canoane usoare la femei :,,...mai, uite tu in postul acesta sa faci doar 2 lucruri,sa taci si sa te rogi.Dar sa taci mult de tot si sa te rogi la fel".Cunoscind desigur bine latura preponderent emotionala(temperamentala)a femeii si ca deobicei mult vorbeste dadea asemenea canoane.
Parerea mea sincera este sa lasi ceea ce este lumesc lumii(ma refer la toate solutiile date de prieteni)si sa lucrezi duhovniceste.Cu Hristos nici o data nu pierzi daca esti cu inima buna.Doar ca lupta duhovniceasca este cea mai tare.Biruind ,intro forma sau alta,vei iesi mult imbogatita !

Last edited by zaharia_2009; 20.07.2009 at 00:23:32.
Reply With Quote
Vechi 20.07.2009, 01:07:19
mirabela mirabela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Locație: germania
Implicit trist..

a iubi inseamna a ierta, a ingadui.....la tine totul se rezuma la a iesi aproape perfect, ai abs. o fac., un master, ai un job super, ai un sotz care te iubeste, care te respecta si care se simte inferior tie, nu e arivist, doar ca vrea si el mai mult, vrea sa-ti arate ca poate, si ca poate reusi, dar din cauza inferioritatii clacheaza. esti o femeie puternica, intr-adevar in spatele unui barbat puternic, este o femeie puternica, doar ca, cred eu ii cam dai peste nas cu asta, asa ca, lasa-l pe el sa fie barbat, lasa-l pe el sa ia deciziile, desi oarecum i le sugerezi tu, ajuta-l, sprijina-l, incurajeaza-l.
un sot...intretinut......deja l-ai judecat, daca era curvar, si-ti mai aducea si femei in casa, sau un sotz violent, care te batea cand avea el chef, sau un alcolist si-si aducea toti betivii in casa????????? cum era? ce ti-a spus duhovnicul?...depinde de noi, sa ne rugam....nu iti schimbi atitudinea, il pierzi...te schimbi si te rogi, cerand ajutor, redescoperi omul pe care-l iubesti.
de cele mai multe ori, nu observam ca problemele din jurul nostru sunt datorate noua, atitudinii noastre si ne asteptam de la ceilalti mult prea mult si ca ar tb sa schimbam ceva la noi.
eu zic sa te rogi bunului d-zeu, sa te lumineze si sa te intareasca, si sa-ti arate daca cumva gresesti si ce anume sa indrepti.
iti vorbesc din proprie experienta, eu cu studii sup., iar sotzul meu fara studii. intodeauna am crezut, ca ambii soti tb sa aibe acelasi nivel in ceea ce priv studiile. dupa o copilarie zbuciumata, am un sotz minunat, care ma iubeste, ma sprijina, ma respecta. desi, acum cateva luni, prietenii ma condamnau, cand am renuntzat la un job de manager, intr-o multi-nationala, pt a fi alaturi de el.
acum am lacrimi in ochi si ii multumesc bunului d-zeu, pentru sotzul meu, desi uneori eu sunt cea care face din tzantar-armasar.

Doamne ajuta !
Reply With Quote
Vechi 20.07.2009, 01:56:39
mirelat
Guest

Implicit

nu cred ca se poate spune ca astepti prea mult de la sot daca insisti ca el sa aiba o slujba stabila si sa participe activ si responsabil viata familiei.

un lucru este cert: indulgenta exagerata nu il va schimba in bine. trebuie sa gasesti acel "ceva" care sa declanseze trezirea la realitate.

fiecare caz este f. diferit, nu cred ca exista o reteta generala, dar daca este credincios, poate ar trebui sa-i reamintesti in fiecare zi ca LENEA este unul din pacatele de capetenie.
Reply With Quote
Vechi 20.07.2009, 02:02:17
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
desi suntem pe un topic crestin vorbitorii folosesc cuvintele : orgoliu,narav,principii,personalitate,psiholog,ima turitate,frustrari,stres,jug,balanta,incredere,dat orie,devotament,calm,vorbire,rabdare,obligatie,arb itrar,boschetar,taiat frunze la ciini,idiot,blestem !
Da, cuvintele pe care le folosim ne reprezinta. Iti multumesc, ca ne-ai atras atentia!
Sa fim deci atenti la limbajul folosit in mesaje, caci spune multe nu despre celalalt, pe care il criticam, ci despre modul nostru de a-i privi pe ceilalti.
Reply With Quote
Vechi 20.07.2009, 02:09:35
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Eu am prieten care are liceul teoretic e foarte inteligent (mult mai inteligent ca mine desi eu am facut facultatea) si dupa ce si-a cautat o luna de munca in Bucuresti cel mai bine a gasit cu 1250 ron pe luna cu munca si sambata.
De cand Romania a intrat in UE pentru foarte foarte putini sunt salarii imense ,pentru unii dar un procent nesemnificativ din populatia Romaniei (nu stiu daca sunt 1 milion de oameni) salarii mari - aci incluzandu-se si cei plecati la munca in strainatate si pentru restul populatiei din Romania o viata de saracie.
Asa ca nu mai ivinui pe sotul tau mai soro pentru decizia pripita de aderare a Romaniei la UE care nu apartine lui.Romania putea sa adere la UE peste vreo 30 de ani fata de momentul de acum si cine stie poate alta ar fi fost situatia.
Aderarea Romaniei la UE imi aduce aminte de proverbul "chelului ii trebuie tichie de margaritar".
Dupa ce in Romania era foarte multa saracie s-a facut aderarea la UE prin care saracia s-a accentuat si mai tare.
Asa populatia saraca a Romaniei s-a inmultit dar se poate mandri ca face parte din UE.
Asa cei care nu au cum sa-si cumpere casa sunt probabil foarte incantati ca pot sa isi ia un cort cu 100 ron si cu o cursa low-cost pot merge la Barcelona sau in Paris.
Cu mancarea in traista ca nu cred ca vor avea bani sa isi cumpere de acolo.
Exista riscul ca taxa de camping sa fie prea scumpa si sa nu poate sa stea mai mult de cateva zile acolo.
Cortul se va dovedi mai apoi util pentru a fi folosit in loc de casa.
Este suficient sa cumpere vreo 25 de metri patrati de teren pe care sa isi instaleze cortul undeva in apropiere de Bucuresti unde nu e inca metrul patrat de teren mai mult de 100 de euro.
Eventual cu credit la banca.
Asa o sa aibe si locuinta.Ca la cat costa un apartament in Bucuresti pentru cine nu are deja si nu are un salariu de cel mare nu prea exist alta varianta.
Eventual se poate face credit si lua un cort mai performant care sa tina bine si iarna la frig.
Ce conditii minunate de viata ofera UE romanilor!

Last edited by mihailt; 20.07.2009 at 02:22:50.
Reply With Quote
Vechi 20.07.2009, 02:10:55
Anca-Miha
Guest

Implicit

Poate e bine ca femeia, care vrea un sot, care sa-i aduca bani in casa, sa si-l aleaga si dupa acest criteriu; nu sa-l aleaga dupa frumusete, si apoi sa realizeze ca altceva si-a dorit.
Si eu am castigat intotdeauna putin mai bine decat sotul meu, dar nu mi-a trecut niciodata prin cap sa-l numesc "intretinut". De obicei anumite femei se lasa intretinute. Nu poti folosi acelasi termen cand e vorba de sot...
Reply With Quote
Răspunde