![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Rugaciunile nu sunt suficiente ,e bine sa ajutam si material ,fiecare dupa posibilitati.
Jenica spunea de 10 lei pe luna ,sau macar 10 lei o singura data ,cine nu a dat si poate sa ajute. Ioan Ianolide vorbeste despre faptul ca biserica din ziua de azi nu mai este apostolica ,se rezuma numai la rugaciuni ,s-a pierdut notiunea de jertfa pentru cei in nevoi ,sarmani. Ma gandesc ca noi ,cei care nu suntem foarte nevoiasi dam bani pe atatea nimicuri ,sa incercam sa renuntam la cate ceva si sa mai ajutam. Last edited by anita; 27.07.2009 at 12:26:25. |
|
|||
|
|||
![]()
Aveti dreptate, faptele masoara credinta, nu vorbele! Bunul Samaritean sa ne fie pilda.
Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
Sfantul Pantelimon, este considerat ocrotitorul medicilor si tamaduitor al bolnavilor, el este un model de doctor, slujitor si crestin urmator lui Hristos.
Catedrala Episcopala din Galati si Catedrala Mitropolitana din Iasi pastreza, cu mare bucurie, cate o particica din Sfintele sale Moaste. "Purtatorule de chinuri, Sfinte si tamaduitorule Pantelimoane, roaga pe milostivul Dumnezeu ca sa dea iertare de greseli sufletelor noastre." http://www.crestinortodox.ro/vietile...tul-pantelimon |
|
|||
|
|||
![]()
Se vede clar, ca pe langa ajutorul nostru banesc, e nevoie de o minune de la Dumnezeu.
Ce ziceti, nu credeti ca ar fi bine sa ne rugam cu totii in fiecare seara la ora 22, ora Romaniei, pentru sanatatea lui Stelica? Acatistul Sf. Pantelimon sau Acatistul Sf. Nectarie. Dar sa nu uitam sa trimitem si ceva bani pentru medicamente. |
|
|||
|
|||
![]()
Da ,ar fi bine ,dar si familia sa faca un mic efort ,Dumnezeu le vrea mantuirea.
|
|
|||
|
|||
![]()
Sa ne rugam, asadar, impreuna cu familia (sotie, copii, bunici) pentru sanatatea lui Stelica! Si fiecare, dupa puteri sa adauge un banut.
Acum aflu cu bucurie ca in Galati se afla o particica din moastele Sfantului Pantelimon. Familia a fost acolo sa se roage, sa participe la taina Sfantului Maslu? Ati uns trupul lui Stelica cu ulei sfintit de la Sfantul Maslu? |
|
||||
|
||||
![]()
Insist si eu sa sa spun ca Spovedania, Sf.Maslu, Sf.Impartasanie, sunt de mare folos in aceste clipe. Acestea se pot face si acasa.
Inteleg putin din durerea voastra, am tecut prin momente asematoare cu tatal meu. Numai voi stiti ce e in sufletele voastre... Mare este mila lui Dumnezeu! ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Dupa cum am mai spus, am facut sotului Sf. Maslu, l-am spovedit si impartasit. Acum am pus acatiste la 9 biserici in acelasi timp, pentru a fi citite toate odata. Acum intradevar este nevoie de o minune de la Dumnezeu. Azi noapte sotul meu a fost ridicat cu salvarea din cauza durerilor foarte mari. Deoarece spitalul este f. aglomerat, cate 2 in pat, l-am luat acasa si am vorbit cu medicul si cu o asistenta sa faca acasa tratamentul necesar (perfuzii cu calmante, vitamine, hemostatice). Costa ceva, dar nu pot sa-l vad cum se chinuie prin spital.
Din pacate nu am mai verificat conturile de vreo 2 saptamani. Nu pot pleca de acasa si sa-l las singur. Daca sunt ceva bani, ii vom folosi pentru tratament. Ne rugam la Bunul Dumnezeu sa ne dea putere sa trecem peste toate. Doamne ajuta! |
|
||||
|
||||
![]()
Abia azi am citit despre nenorocirea familiei Constantinescu pe acest forum, atunci cand am apasat butonul "ultimele postari". Eu sunt din Galati si cand am vazut adresa dumnealor mi-am dat seama ca locuiesc foarte aproape (5 minute de mers pe jos). Am fost la familia Constantinescu acasa, am vorbit cu domnul Stelica si cu sotia sa Mariana si pot sa certific pentru cei care nu stiau daca e adevarat, ca e vorba de un om intr-adevar foarte bolnav, mai mult va pot spune in particular daca vreti sa aflati, ca poate citeste si dumnealui si nu vreau sa se simta incurcat. Apropos, imi cer scuze familiei pentru ca am ajuns abia la 10 seara la dumnealor dar abia atunci apucasem sa vad pe site (la fata locului am uitat sa fac asta). Acuma, in alta ordine de idei, am vorbit cu un medic care mi-a spus ca nu exista sanse sa compensam medicamentele. Adica ele sunt compensate 100% de Casa de Asigurari de Sanatate (CAS-ul) pentru ca toate bolile grave de natura oncologica intra intr-un program national gratuit. Problema e ca, te duci la farmacie cu reteta iar farmacia spune: nu avem compensate, cu bani va dam dar compensate nu avem. Si nu au pentru ca, CAS-ul nu plateste farmaciilor medicamentele astea pe motiv ca nu au bani. Sunt scumpe si nu au bani. Medicul mi-a mai zis ca daca nu au bani nu e atat vina lor a CAS-ului) cat a guvernantilor care au vandut firme mari precum Mittal-ul (Combinatul Siderurgic Galati) cu conditia sa le stearga datoriile (inclusiv cele catre CAS care erau acumulate timp de vreo 10 ani!)
Asa ca singura solutie e sa strangem cumva bani, ca statul n-are. Desi fiecare salariat varsa vreo 3% din salariu in fiecare luna in contul CAS. Ma rog. Cum facem sa strangem bani? Vorbiti fiecare cu duhovnicii vostri si intrebati de o solutie. Am sa vb si eu cu al meu poate pune duminica un anunt la biserica sa facem o cheta. Dar tre sa ne miscam repede ca ...e grava situatia! Asta pe partea materiala. Dar trebuie sa ne ingrijim si de partea spirituala. Boala o permite Dumnezeu ca sa se sfinteasca familia in care poposeste. Asa ca, in primul rand familia, dar si noi, care am aflat de necaz, trebuie sa ne rugam pentru domnul Stelica. Ideea cu rugaciunea comuna de la aceeasi ora este o solutie foarte buna. In seara asta am ratat-o dar maine seara o sa particip si eu la ora 22. Si fiecare sa se roage cat poate, chiar si 1 minut e bun, 1 minut dar din suflet. Haideti sa dam fiecare 1 minut din suflet! Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cum le potriveste Domnul pe toate! In timp ce unii se rugau, dumneavoastra erati acolo! S-a mai facut apel catre persoane din Galati sa se duca cineva acolo, sa ne spuna care este situatia si care sunt nevoile stringente! In sfarsit exista cineva pe forum care tace si face! Doamne ajuta! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
De ce m-am saturat de viata si totusi o traiesc? | Mflory | Generalitati | 65 | 22.01.2015 23:14:41 |
"Vreau sa traiesc" | dorinastoica14 | Umanitare | 224 | 25.01.2013 22:25:09 |
Vreau sa traiesc pentru copilul meu | tugleaa | Umanitare | 0 | 10.05.2007 13:33:08 |
Vreau sa traiesc pentru copilul meu | tugleaa | Umanitare | 0 | 10.05.2007 13:31:49 |
Cum traiesc crestinii in lume | Tudor | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 3 | 21.11.2006 14:13:17 |
|