![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
a fost, totusi, invocat mai devreme.
|
|
|||
|
|||
![]()
L-am invocat pentru a demonstra ca Pariul lui Pascal, de care aminteai, este o eroare logica, o falsa dilema.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Intr-o postare anterioara afirmai:"Am intrat pe forumul asta din intamplare, am citit cateva subiecte si am hotarat sa-mi spun parerea. Daca nu va plac parerile altora (desi, daca e sa ne luam dupa Biblie, trebuie sa va bucurati ca am aparut, pentru ca e o ocazie buna sa va testati credinta), exista "The God Method": eliminarea contestatarilor. Metoda testata si eficienta." Pentru tine daca nu crezi este foarte greu sa ne testezi credinta- este ca sicum tu te bucuri de vedere soii noi suntem orbi si vrei sa ne convingi cat de buna este lumina, sau viceversa. |
|
|||
|
|||
![]()
Tu vezi ce scrii? supra logic? Pariul lui Pascal pledeaza pentru orice zeu si tie ti sa pare logic!?
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu exista "supra-logic". Este foarte convenabil sa fii credincios si sa inventezi cuvinte cand ramai fara argumente. Sau sa spui 'asa a dat Dumnezeu, noi nu putem explica'. Pentru atei este mult mai greu. Noi trebuie sa ne demonstram spusele. Si o facem.
|
|
||||
|
||||
![]()
Pledeaza pentru credinta. In rest citeste cu atentie.
|
|
||||
|
||||
![]()
Kant spunea ca in probleme de filozofie putem sa avem opinii, dar in legatura cu credinta nu putem avea opinii. Imi pare rau ca nu esti acomodata cu paradoxul, sau teologic cu antinomia. Dumnezeu este mai presus de logica si atunci relatia cu El este mai presus de logica. Si taina semenului tau scapa logicii.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Realitatea te forteaza sa nu fii complet ilogic. Daca negi realitatea exita totusi tratamente. |
|
|||
|
|||
![]()
E chiar amuzant ce zici tu. Ok, sa zicem ca Pariul lui Pascal e "supra-logic". Despre care religie vorbeste? Nu li se poate aplica si Martorilor lui Iehova? Gandeste putin, inainte sa arunci cu dogme bisericesti.
|
|
||||
|
||||
![]()
Daca ti se pare ca sunt un caz de psihiatrie atunci renunt la dialog, ca sa nu contaminez. Scuze, asta nu este dialog, ne jucam cu replici de doi lei si dam citate din noi insine ca pe celelalte nu le intelegem.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rugaciuni pentru atei. | cod_gabriel | Generalitati | 48 | 11.08.2014 07:25:49 |
Atitudinea fata de atei | anisoara | Generalitati | 7 | 07.11.2013 10:17:23 |
Pentru atei | xanixade | Teologie si Stiinta | 84 | 06.04.2011 19:24:36 |
Cuvant pentru atei | dobrin7m | Generalitati | 179 | 14.03.2011 10:03:30 |
|