Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.09.2009, 21:37:37
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

[quote=topcat;169749]Vrei sa spui ca nu exista iad?

Exista, Topcat, pentru ca Dumnezeu nu este doar bun, ci si drept, in egala masura. El ne iubeste pe toti, dar nu toti il iubim pe El, asta e problema. Daca nu ar exista iad, nu ar exista nici departajari intre oameni si sfintii ar trebui sa stea langa criminali (ceea ce admiti si tu ca nu este corect). fara indoiala ca Dumnezeu iubeste si un criminal, dar fiecare este liber sa isi aleaga ce cale vrea sa urmeze. Pacatele il condamna pe om, nu il condamna Dumnezeu. De altfel, e si o rugaciune in care se spune ca Dumnezeu nu doreste moartea pacatosului, ci sa se intoarca si sa fie viu. Dar daca pacatosul ramane greu de cap si de suflet, nu e vinovat Dumnezeu ca acela nu crede in El. Tu crezi ca Dumnezeu vrea sa ramana in iad creatia Lui? Nu, nu vrea, dar noi, prin acest liber arbitru atat de prost inteles, alegem sa nu facem voia Lui...
Eu stiu ca tu crezi in multe lucruri pe care nu le vezi, topcat, ca de nu, nu erai tu o prezenta activa pe acest forum!
Vechi 30.09.2009, 08:34:45
metanoia2's Avatar
metanoia2 metanoia2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.08.2009
Locație: Cluj Napoca
Implicit

E extraordinar cand vad mesaje pline de dragoste cristiboss, Dumnezeu sa ne ajute ca toate sa le facem cu dragoste ca sa nu gresim. Multumesc!
Topcat, in situatia in care am fost eu au fost foarte multi dintre noi, crestinii ortodocsi si eu mi-am calcat intimitatea si promisiunea de a nu mai scrie pentru a te face sa intelegi ca Dumnezeu este bun si stim ca este bun nu suntem robotei programati sa stim asta.
Multumesc ca ai inteles si nu am facut acest sacrificiu degeaba.
Vechi 30.09.2009, 08:42:06
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul

Exista, Topcat, pentru ca Dumnezeu nu este doar bun, ci si drept, in egala masura. El ne iubeste pe toti, dar nu toti il iubim pe El, asta e problema. Daca nu ar exista iad, nu ar exista nici departajari intre oameni si sfintii ar trebui sa stea langa criminali (ceea ce admiti si tu ca nu este corect). fara indoiala ca Dumnezeu iubeste si un criminal, dar fiecare este liber sa isi aleaga ce cale vrea sa urmeze. Pacatele il condamna pe om, nu il condamna Dumnezeu. De altfel, e si o rugaciune in care se spune ca Dumnezeu nu doreste moartea pacatosului, ci sa se intoarca si sa fie viu. Dar daca pacatosul ramane greu de cap si de suflet, nu e vinovat Dumnezeu ca acela nu crede in El. Tu crezi ca Dumnezeu vrea sa ramana in iad creatia Lui? Nu, nu vrea, dar noi, prin acest liber arbitru atat de prost inteles, alegem sa nu facem voia Lui...
Eu stiu ca tu crezi in multe lucruri pe care nu le vezi, topcat, ca de nu, nu erai tu o prezenta activa pe acest forum!
Dzeu pune la un loc un criminal cu un hot, unul care a schingiuit milioane de oameni cu un obsedat sexual care si-o trage singur, un ateu care a donat miliarde de dolari in scopuri caritabile cu un betiv.
Nu poti departaja oamenii doar in sfinti si criminali.
Inteleg ca Dzeu trebuie sa fie drept prin definitie, dar asta nu e dreptatea pe care mi-as putea-o dori vreodata.
Sa nu uitam ca Dzeu a inventat iadul, chiar daca prin intermediari sau alte scopuri.
Reply With Quote
Vechi 30.09.2009, 08:47:33
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de metanoia2 Vezi mesajul
Topcat, in situatia in care am fost eu au fost foarte multi dintre noi, crestinii ortodocsi si eu mi-am calcat intimitatea si promisiunea de a nu mai scrie pentru a te face sa intelegi ca Dumnezeu este bun si stim ca este bun nu suntem robotei programati sa stim asta.
Multumesc ca ai inteles si nu am facut acest sacrificiu degeaba.
Inteleg ce doresti sa spui, dar si tu trebuie sa intelegi ca exista alti oameni care nu au avut experientele voastre si ca ei nu pot spune acelasi lucru despre Dzeu, poate din exact aceleasi motive pentru care tu il crezi bun.
Eu atit as vrea ca tu sa intelegi, ca unii oameni gindesc altfel, si nu o fac pentru ca vor ei neaparat sa fie pe dunga.
Reply With Quote
Vechi 30.09.2009, 08:49:58
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Daca nu ar exista iad, nu ar exista nici departajari intre oameni si sfintii ar trebui sa stea langa criminali (ceea ce admiti si tu ca nu este corect).
A, era sa uit: exista cel putin doi criminali in rai, care au avut doar norocul sa fie intr-un loc mai caldut
Reply With Quote
Vechi 30.09.2009, 08:53:59
metanoia2's Avatar
metanoia2 metanoia2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.08.2009
Locație: Cluj Napoca
Implicit

Eu nu te judec pentru felul in care gandesti tu, tu stii si tu vei da seama pentru ceea ce esti.
Eu despre tine nu am spus decat ca esti un om bun.
Doamne ajuta!
Vechi 30.09.2009, 09:00:55
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de metanoia2 Vezi mesajul
Eu nu te judec pentru felul in care gandesti tu, tu stii si tu vei da seama pentru ceea ce esti.
Eu despre tine nu am spus decat ca esti un om bun.
Doamne ajuta!
Nu era vorba de mine, pentru ca in multe privinte noi gindim la fel, intimplarea a facut sa avem acces la resurse intelectuale diferite, dar sint altii ce gindesc mult diferit si nu e vina lor, asta incerc eu sa spun. Si pina nu intelegem de ce gindesc diferit nu vom intelege nici ca e normal sa gindeasca diferit.
Reply With Quote
Vechi 30.09.2009, 14:52:34
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Dzeu pune la un loc un criminal cu un hot, unul care a schingiuit milioane de oameni cu un obsedat sexual care si-o trage singur, un ateu care a donat miliarde de dolari in scopuri caritabile cu un betiv.
Nu poti departaja oamenii doar in sfinti si criminali.
Inteleg ca Dzeu trebuie sa fie drept prin definitie, dar asta nu e dreptatea pe care mi-as putea-o dori vreodata.
Sa nu uitam ca Dzeu a inventat iadul, chiar daca prin intermediari sau alte scopuri.
Topcat, noi nu stim judecatile Domnului, nu stim care merge in iad si care in rai, de aceea am dat niste exemple aflate la limita. de unde stii tu ca ateul caritabil nu a ajuns in rai? de unde stii tu ca era cu adevarat ateu? Dumnezeu se uita si la sufletul omului... si, oricum, sunt diferite lacasuri in rai si in iad, intr-o parte stau sfintii, in alta stau oamenii evlaviosi... si in iad sunt diferite lacasuri, unii se chinuiesc mai mult, altii mai putin, in functie de gravitatea pacatelor. nu o zic eu asta, ci sfintii parinti.
Dumnezeu nu a inventat pacatul, ci doar liberul arbitru.... eu nu m-as revolta impotriva lui Dumnezeu ca mi-a dat liber arbitru. Caderea in iad e o consecinta a pacatului, care a fost inventat de om! Ti-am spus, Dumnezeu e drept si iubitor in aceeasi masura.
Vechi 30.09.2009, 15:02:05
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
A, era sa uit: exista cel putin doi criminali in rai, care au avut doar norocul sa fie intr-un loc mai caldut
Asa e, dar s-au pocait, s-au lasat de pacat, li s-a iertat pacatul. asa, sunt multi sfinti care au dus mai inainte o viata pacatoasa, dar care l-au primit pe Dumnezeu. Si un criminal care a omorat nu stiu cati oameni, daca se caieste, are sansa lui de mantuire. absolut toti o avem, din start. daca un mare vrajitor, care se inchina la draci,prin puterea credintei unei crestine, nu numai ca s-a lasat de pacatele lui, dar a devenit si sfant, primind moarte muceniceasca -
http://www.crestinortodox.ro/calenda...uv-teofil-post cum sa nu aiba o sansa de mantuire un biet ateu care rataceste?
Vechi 30.09.2009, 15:12:25
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Topcat, noi nu stim judecatile Domnului, nu stim care merge in iad si care in rai, de aceea am dat niste exemple aflate la limita. de unde stii tu ca ateul caritabil nu a ajuns in rai? de unde stii tu ca era cu adevarat ateu? Dumnezeu se uita si la sufletul omului... si, oricum, sunt diferite lacasuri in rai si in iad, intr-o parte stau sfintii, in alta stau oamenii evlaviosi... si in iad sunt diferite lacasuri, unii se chinuiesc mai mult, altii mai putin, in functie de gravitatea pacatelor. nu o zic eu asta, ci sfintii parinti.
Dumnezeu nu a inventat pacatul, ci doar liberul arbitru.... eu nu m-as revolta impotriva lui Dumnezeu ca mi-a dat liber arbitru. Caderea in iad e o consecinta a pacatului, care a fost inventat de om! Ti-am spus, Dumnezeu e drept si iubitor in aceeasi masura.
Pai daca nu stiti care e treaba (ceea ce am sustinut si eu de atitea ori) de ce dati exemple si, mai ales, canoane cu cine merge in rai si cine in iad, cu fa aia si nu fa aia?
Aha, sa inteleg ca iadul a fost creat asa, pentru satana (pe care inteleg ca Dzeu nu il iubeste, deci nu iubeste pe toata lumea), iar omul, prost cum e pentru ca asa a fost creat, cade in ea. Desigur, Fani ma poate certa ca simplific mult, insa asta e esenta.
Unii se chinuiesc mai mult, unii mai putin (asta neglijind faptul ca astea sint inventii, ca sa se mai dreaga busuiocul). Ce conteaza, ca tot o eterniate stai pe-acolo.
Iar cu liberul arbitru, poveste. Ce liber arbitru are o mama care nu isi iubeste copilul pentru ca are o lipsa de oxitocina?
Ce liber arbitru? E ca si cind un mafiot vine la magazinul tau si spune ca esti liber sa ii dai sau nu banutii, stiind ca iti va da foc pe urma daca nu il asculti.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Oastea Domnului - tendinta centrifuga? ar14rai Secte si culte 69 05.02.2013 12:18:29