![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Voi încerca să nu romanțez cele petrecute astăzi așa cum am prostul obicei!
Am ajuns la familia Balcan,cu cele colectate de către inimoasele creștine de la bis. unde slujește părintele Adrian și cu ceva bănuți pentru a se mai cumpăra câte ceva,împreună cu o familie de tineri care se ocupă și cu acțiuni de caritate.Copii s-au bucurat de hăinuțele mai groase,de dulciuri și au fost mult mai prietenoșii cu toții (în afară de cățelul răgușit care a vrut să mă muște). |
|
|||
|
|||
![]()
Ne-am întâlnit cu Nuți,l-am cunoscut și pe soțul ei, oameni drăguți și cooperanți. Am mers să umplem butelia, să căutăm preotul și să mergen la primărie.Nu am găsit decât secretarul de la protoerie cu care a discutat părintele și Nuți.
Pe la magazinele pe unde am mers să mai cumpărăm câte ceva auzind că este vorba despre acei copii am primit reduceri substanțiale la toate cumprăturile (Dumnezeu să le răsplătească comercianților). Papucei,albie pentru baie,mătură,bureți de baie și de vase.hîrtie igienică,s-a adus și un cazan mai mărișor pentru încălzit apa pentru spălat.Vreau să vă spun că cel mai mult copii s-au bucurat de chiloței,de maeuri și de șosete! Ne-am întâlnit cu asistentul social cu care s-a discutat mult.Mama acestor copii după doi ani lipsă de acasă timp în care a practicat prostituția a vrut să-i aducă tatălui încă un prunc pe lângă cei 6.Acum este la închisoare pentru practicarea prostituție și pentru alte răutăți. Domnul primar psd-ist a avut amabilitatea să ne primească și a stat de vorbă cu noi pe îndelete. Iată ce ne-a promis și ce sarcini a trast asistentului social: - Problema apei se va rezolva deoarece este în derulare un program cu fonduri europene și alimentarea cu apă a acelei zone este urgență, realizându-se în viitorul apropiat. - Se va face dezinfecție și deratizare (sarcină dată asistentului social al cărui număr de tel. a fost dat părintelui pentru a impulsiona acțiunea) - S-a promis o ușă. - Pentru sobă lipsesc doar cărămizile care se vor cumpăra peste câteva zile când meseriașul adus de la Bârlad de către părintele Adrian va veni pentru a face soba. Au fost scoși din cont 100eur pentru sobă și mai sunt ceva bani adunați de la credincioșii părintelui care vor acoperi și manopera. Am făcut o poză cu starea conturilor pe care o voi posta. Primarul ne-a asigurat de sprijin și asistentul social de asemenea.Să vedem dacă se vor concretiza promisiunile în fapte.De asemenea și Nuți va ține legătura cu cei din Bârlad pentru ca împreună se fie terminată măcar soba. Trebuie un căruț mai solid și două bidoane mai mari pentru adus apă. Deocamdată au de mâncare,au hăinuțe mai călduroase,au butelie. Last edited by dorinastoica14; 28.09.2009 at 20:44:56. |
|
|||
|
|||
![]()
Iată câteva poze.
|
|
|||
|
|||
![]()
Impreuna cu domnii de care v-am spus mai sus,am reusit sa vorbim cu dl primar,in legatura cu apa potabila ce ar fi de mare necesitate pentru aceasta familie si am primit urmatorul raspuns
![]() Al doilea lucru care l-am discutat cu dl primar a fost despre deratizarea si dezinsectia intregii case (dansul a confirmat ca s-a mai facut lucrul asta o data in vara asta )Problema e ca va trebui 2 paturi si un sifoner,.ca odata date afara cele 2 paturi subrede sa nu mai fie bagate inapoi in casa...Aici am discutat problema cu asistentul social al parohiei (parintele protopop negasindu-l in localitate)urmand ca in ziua de duminica dupa slujba sf.liturghii ,parintele sa mai faca odata apel la credinciosi ...poate ...doamne-ajuta !se va gasi solutia pana la urma... Sobele: cele 2 sobe ,una de teracota(care e donata de cineva) si una din caramida de samota cu plita(caramida ce va trebui cumparata) se vor face incepand de vineri ..iar manopera ceruta de sobar este de 350 lei.Situatia financiara este urmatoarea:693 coroane daneze si 59 lei,bani ramasi in cont.Suma de 416 lei (100 euro )i-am scos azi din cont pentru cumpararea caramidei si suma de 100 lei ramasa de la cumparaturile anterioare. |
|
|||
|
|||
![]()
iata ca in acelasi timp am scris acelasi lucru ....!!:))
ce nu stie dna dorina e ca in seara asta ( am vb si cu parintele adrian) am discutat cu sobarul cu care discutase si dl balcan in urma cu 2 sapt. si am ajuns la intelegerea de a face cele 2 sobe cu 350 lei..Acum ...sper sa se tina de cuvant si sa nu fie doar o promisiune! |
|
|||
|
|||
![]()
Deoarece suntem la distanțe atât de mari unii de alții cred că este bine, ca orice acțuiune se derulează să fie scris pe acest topic pentru transparență totală astfel încât cei care ajută să cunoască ce s-a făcut,ce nu și dacă vor să mai ajute să aibă convingerea că jertfa lor este cu folos.Nu facem aceasta spre laudă căci oricum tot ce se face acum este extrem de puțin,dar este mai bine așa pentru ca nimeni să nu sufere așa cum s-a mai întâmplat.
S-a discutat la primărie despre o eventuală locuință socială dar această posibilitate a căzut.Privitor la acte se pare că ar fi casa soacrei dar primarul a spus că nu-i va scoat nimeni de acolo. Așteptăm și pe alții să vină alături de noi.Ne vom mobiliza să facem ce vom putea,s-ar putea într-o zi să avem fiecare din noi alte priorități, fiecare se luptă pentru familia sa și lupta e grea căci în Moldova este multă sărăcie și sunt multe lipsuri. |
|
|||
|
|||
![]()
Astăzi am fost cu părintele prin talcioc (unde poți găsi aproape orice) și am cumpărat cu banii rămași din colectă un căruț zdravăn cu roți solide și un bidom de 60l pentru adus apă.
O rugăm pe Nuți să ne țină la curent cu sobele și cu promisiunile care ne-au fost făcute de la primărie în legătură cu dezinfecția. Domnule Laurențiu dv. nu ne mai spuneți nimic? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Lucrurile curg in Lumina calda a iubirii. Nu are sens sa spun si eu ceva. Astept scrisoarea de la fratele Fanel si cu ea si cu dosarul ce cuprinde ancheta sociala incerc sa mai facem un pas inainte. Am luat legatura cu inca o persoana pentru ca sa venim impreuna sa mai facem cate ceva acolo in luna octombrie. Pana nu se materializeaza aceste intentii, nu pot decat sa multumesc lui Dumnezeu ca a randuit asa de frumos toate. Doamne-ajuta!
Parintele Arsenie Boca: Am vrut sa pun mana pe radacina durerii, care nu este alta decat pacatul... Rugandu-ma - pentru Pacea a toata lumea si pentru bunastarea Sfintelor lui Dumnezeu Biserici - aud deodata in urechea dinauntru infruntarea amarnica: "Nu te ruga de Mine sa le dau Pace, roaga-te de oameni sa-si schimbe purtarile, daca vor sa mai vada Pace pe pamant"..." |
|
|||
|
|||
![]()
Impreuna cu asistentul social de la protoerie am fost sa cumparam caramida pentru cea de-a doua soba ,insa din pacate nu mai avea decat putina ,si vom merge maine dimineata.Vineri sobarul incepe sobele.Am trecut din nou si pe la dl .primar referitor la deratizare :saptamana viitoare se incepe prestatia la ajutorul social si va trimite pe cineva sa faca treaba asta si sa varuiasca din nou in camere.De asemeni ne-a mai promis si niste geamuri si usi pentru care va trebui sa mergem tot sapt viitoare,adica luni.Paturi si sifoner nu am gasit inca...duminica ,parintele va anunta in biserica ,poate se va gasi in cele din urma...doamne ajuta ! sa reusim sa terminam odata !!! daca stiam cat e de greu...., ma doare si capul...
|
|
||||
|
||||
![]()
lasa mami, o sa fie si un final, si atunci vei fi implinita.stiu ca nu te doare capu' decat 2 secunde, apoi te gandesti ce sa mai faci.noapte buna!pace si lumina!
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ajutor umanitar pentru Geanina, o profesoara de religie | glykys | Umanitare | 8 | 01.08.2015 00:00:03 |
O familie cere ajutor pentru copiii lor | Adriana Cluj | Umanitare | 0 | 28.05.2012 17:42:54 |
Ajutor umanitar | Danielbucur | Umanitare | 0 | 19.08.2011 17:25:04 |
Sa dam o mana de ajutor pentru copiii din Glodeanu | addavv | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 13.04.2011 12:47:46 |
|