![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Acest topic este reprezentativ pentru profesorii de religie? Caci s-au ingramadit prea multe idei dracesti. Doamne, cum ne mai suporti? Tu esti Cel ce ai zis: ,,Lasati pruncii sa vina la Mine!" si ,,Vai de cel prin care vine sminteala!'' Cum sa-i lasam pe toti sa-si bata joc de sufletele copiilor si ale nepotilor nostri? Nu-mi vine sa cred ce citesc pe acest topic.
|
|
||||
|
||||
![]()
Si acestea ar mai corespunde cu scopul educatiei sau idealul educational? cred ca atunci cand facem anumite afirmatii trebuie sa avem in vedere si psihopedagogia.
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu, nu. asta era o replica ironica adresata mie. Topcat, nu, nu cred asta. Tu depasesti masura cu asta. Alchimia, vrajitoria samd au si un impact psihic negativ asupra mintii necoapte; nu poti sa predai asa ceva la copchii, pentru ca i-ar putea afecta negativ. Eu ziceam de cazul in care teoria creationista prezentata la religie in paralel cu teoria evolutionista prezentata la biologie ar deschide mintea copiilor mai tare decat predearea unei singure teorii. Pentru ca atunci ar cauta ei argumente si ar alege versiunea care o cred mai aproape de adevar. Si ca o informatie offtopic ce tine de curiozitati, pe vremuri vechi erau facultati in care se preda alchimia, si astrologia legata cu astronomie.
|
|||
|
|||
![]()
Ce sa predai la lectia de creationism? O singura propozitie e suficienta: totul a fost creat. Cum anume ar putea asta sa deschida mintea unui copil? Mintea se deschide facind rationamente logice prin invatarea unor metode logice de deductie.
|
|
||||
|
||||
![]()
Iata cat de frumos spunea Isaac Bashevis Singer- laureat al premiului Nobel: "ganditorii materialisti au atribuit mecanismului orb al evolutiei mai multe miracole, coincidente improbabile si minuni, decat i-au atribuit vreodata lui Dumnezeu toti teologii din lume"
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Ai luat tu cumva Nobelul ca sa il contrazici pe acest domn?! :)
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Acum esti plina ascensiune: creationismul reprezinta o fraza si nu poate deschide mintea unui copil. ![]() ![]() Daca ai cauta, vei gasi o gramada de materiale destule de interesante pentru a fi predate la religie. Bineinteles, poate ar trebui sa fie doar de o singura ora de prezentarea creationismului, celelalte ar trebui sa prinda mesajul lui Hristos, adica ceea ce e mai important.
|
|||
|
|||
![]()
Doar cineva cu nobel poate contrazice pe cineva cu nobel?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Exista orele de educatie civica, daca ai sa citesti manualul de clasa a IIIa ai sa vezi ca e perfect si suficient pentru copii, are chiar si un capitol dedicat religiilor si a modului de convietuire a persoanelor de diferite religii. Creationismul "stiintific", intradevar, inchide mintea unui copil. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Scoaterea Episclezei | adelin | Biserica Ortodoxa Romana | 40 | 14.02.2011 12:50:25 |
Patriarhia Bulgariei -cere reintroducerea RELIGIEI in scoli | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 10.10.2010 19:56:58 |
Predarea religiei in scoli | Mirean | Biserica Ortodoxa Romana | 229 | 05.10.2010 21:46:18 |
Pastrarea religiei in scoli | laurschepsis | Generalitati | 15 | 22.11.2009 23:26:44 |
|