Citat:
În prealabil postat de gavriil
Pentru UMILUL sa stii ca nu ai dreptate .
E vorba de un copil care a fost inchinat DOMNULUI dupa cum spune legea.
Specifica ca era un PRUNC nu ca are o alta virsta.
|
Sfanta evanghelie dupa Marcu :1.Începutul Evangheliei lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, 2.Precum este scris în proorocie (la Maleahi) și Isaia: "Iată Eu trimit îngerul Meu înaintea feței Tale, care va pregăti calea Ta. 3.Glasul celui ce strigă în pustie: Gătiți calea Domnului, drepte faceți cărările Lui".
Iar duhurile cele necurate, când Îl vedeau, cădeau înaintea Lui și strigau, zicând: Tu ești Fiul lui Dumnezeu
Deci nu este inchinat Domnului de catre cineva, ci este Fiul lui Dumnezeu Insusi dupa cum vede si Sfantul Ioan Botezatorul :
Evanghelia dupa Matei :
14.Ioan însă Îl oprea, zicând: Eu am trebuință să fiu botezat de Tine, și Tu vii la mine? 15.Și răspunzând, Iisus a zis către el: Lasă acum, că așa se cuvine nouă să împlinim toată dreptatea. Atunci L-a lăsat. 16.Iar botezându-se Iisus, când ieșea din apă, îndată cerurile s-au deschis și Duhul lui Dumnezeu s-a văzut pogorându-se ca un porumbel și venind peste El. 17.Și iată glas din ceruri zicând: "Acesta este Fiul Meu cel iubit întru Care am binevoit".
Totusi imi mentin parerea ca sunt 2 perioade diferite, A plecat din Betleemul Iudei dupa nastere la o perioada si S-a intors dupa ce a murit Irod . Pace tuturor si iertare daca v-am gresit !!