Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.11.2009, 05:26:38
Anna Anna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2006
Religia: Ortodox
Implicit

He he, esti intr-un oras scandinav, de aia

Va rog sa observati ca in titlul topicului apare "romani" si nu "romanii sunt", deci nu e vorba de toti. E vorba de un sentiment general, insa nimeni nu spune ca la toti...

"Daca Dumnezeu nu exista atunci totul este permis" (tot Dostoievski)

Last edited by Anna; 06.11.2009 at 05:29:17.
Reply With Quote
Vechi 06.11.2009, 09:01:25
emanouela emanouela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2009
Implicit

de ce are impresia lumea ca se da cu pietre in romani????? nu dragilor.....se vb aici de atitudinea unor semeni, nicidecum de marea majoritate. mi-as dori insa ca in tara mea sa fiu tratata si apreciata asa cum sunt aici. pt ca nu de bine si de prea multa apreciere pt ca munceam ca robul am plecat...si la fel ca mine sunt multi altii
Reply With Quote
Vechi 06.11.2009, 09:07:00
Senior Member

Implicit

eu una, zic ca romanii, marea majoritate sunt destepti, foarte destepti , insa multi dintre acestia sunt needucati. te incanta ca unul e foarte destept sau te deranjeaza ca acelasi personaj vine la ghiseu si trateaza persoana din spatele ghiseului cu cel mai mare dispret posibil?ce-ti zici???? lasa-l ba ca e destept sau te intrebi....bai frate da de bun simt si respect nu a auzit?
Reply With Quote
Vechi 06.11.2009, 11:32:14
clementia's Avatar
clementia clementia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.01.2009
Locație: Transilvania
Implicit

Asa este ! sunt mai civilizati.
Nu ca nu ar fi stresati dar asa au crescut cu zambetul pe buze. Eu am trait cu ei multi ani , acum sunt in Romania si intradevar asa inteleg ei sa se manifeste : daca sunt The boss , apoi neaparat trebuie sa ma sui pe un piedestal si sa-i diriguiesc sau sa-i dispretuiesc pe toti . Bossul din occident in schimb, daca trebuie sa ajute , isi dezbraca repede sacoul si se intinde si el sub utilaj , nu e problema ca-si murdareste mainile cu ulei ca un angajat de-al lui .
Si eu am dat azi mana cu ei ..occidentalii , deci DA sunt mai placuti , mai dispusi , zambesc mai des , nu se supara atat de repede si nu se burzuluiesc cand ii calci pe picior .
Sagetile perechilor de ochi ,ca de-obicei, Ah ! Ochii Lui cum semanau cu ochii mei!
Pe scara sufletului meu , M-am intalnit din nou cu Dumnezeu-
El cobora solemn din constiinta mea, Iar eu urcam surazator spre ea."(Minulescu)
Reply With Quote
Vechi 06.11.2009, 11:45:19
Floar3's Avatar
Floar3 Floar3 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.10.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Pentru francezi, francezii sunt cei mai culti, cei mai manierati, etc.; pentru germani, germanii; pentru scandinavi, scandinavii; pentru romani, toti in afara romanilor. Noi romanii avem un dispret inoculat despre romani, despre fratii nostri, inclusiv despre noi insine. Acest lucru ar trebui sa ne dea de gandit!

Sunt destui, chiar prea multi, care nu au un comportament frumos, dar nimic nu ne indreptateste sa punem stampila negativa pe toti romanii, caci nici macar nu am avea dreptate, daca am face asa.

Nu stiu care dintre popoarele "civilizate" au avut sau au asa viata grea ca a romanilor, iar lupta de zi cu zi te inaspreste, dar nu te face mai rau. Iar cei, care ies in mod negativ in evidenta, sunt exceptii.
Din contra, mie multi romani imi par exagerat de laudarosi, nu stiu de unde ai dedus tu ca romanii s-ar subestima. Eu mai mereu aud pe la tv, radio sau citesc pe internet discutii intre romani si pana acum aproape toti s-au crezut buricul pamantului: ca "vai domne cate n-am inventat noi", "romanii sunt dăștepții pământului" la ce? la furat? la calcatul in picioare si apoi privitul cu un aer de superioritate regesc?
Pentru ca un om sa obtina o performanta mai buna intr-un anumit domeniu, trebuie criticat si nu incurajat ca astfel sa se instaleze lenea si autosuficienta de sine. Romanii prea sunt scarmanati intre coarne, de asta o ducem asa de 'bine'.
Reply With Quote
Vechi 06.11.2009, 12:08:41
speranta1970's Avatar
speranta1970 speranta1970 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.04.2009
Locație: brisbane, australia
Implicit buni-rai tot romanasii nostrii sint:)

si mie mi-e drag de ei si cind se cearta. ca se impaca repede si sa stiti ca in lumea straina tot romanul mi-a dat mana de ajutor ( unii mai din suflet, altii doar sa se faleasca) dar strainii mi-ar manca inima de cata rautate au in ei. strainii nu numai ca sint distanti si reci si superficiali, sint rai. sint foarte rai.

mi-aduc aminte cind incercam sa gasesc si eu de lucru, si fetele alea de la magazin erau asa amabile cind intram in magazinele lor, sau cele de la birouri la fel, pana le intrebam daca au un loc de munca ca as dorii sa aplic si eu. sa vezi ce se inverzeau la fata si cu o mutra acra imi spuneau: nu avem nimic acum, dar lasa-ti resume si nu ne sunati ca va sunam noi ( niciodata.

apoi am terminat facultatea printre straini si dupa ce am intrat in servici au fost amabili, cit am facut pe servitoarea lor, cind am prins si eu mai bine mersurile si am dat dovada de istetime si salarul a inceput sa urce si sa primesc laude de la superiori sa vezi atunci zambete crispate si glume de prost gust.

de 19 ani printre straini,am vazut cu adevarat cine sint cei din asa zisele tari dezvoltate. va spun eu, romanii au gura rea si mutra acra, dar se gaseste cat de cat o saminta de bunatate in inima lor, ceea mai greu gasesti la alte natii.
Reply With Quote
Vechi 06.11.2009, 12:19:53
elena1971 elena1971 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 15.09.2009
Implicit

Draga ANNA, departe de mine gandul de a te contrazice in ceea ce ii priveste pe romani ,ceea ce doresc eu sa mentionez este mai degraba caracterul duplicitar al romanului(una zice si alta face).Ma intrebi daca lucrez cu oamenii ca si clienti ,ei bine da ,si uneori este mult mai greu decat cu cei cu care ai putea avea o intilnire de afaceri,macar acolo se discuta la acelasi nivel de pregatire,insa satisfactiile muncii mele vin tocmai din lucrul cu clienti de toate tipurile ,de toate categoriile sociale si de toate varstele.De cele mai multe ori sunt surprinsa neplacut ca un adult nu stie sa respecte un copil dar pretinde sa fie respectat de acesta (nu lucrez in comert daca la asta v-ati putea gandi).Dealungul anilor am mai observat ca noi romanii in general avem tendinta de a fi excesiv de amabili cu strainii atunci cand interactionam cu ei ,pe strada sau in alt context, nu spun ca este rau dar poate ca ar fi bine sa fim la fel de amabili si noi intre noi si atunci societatea poate ar arata altfel.Daca am fi mai putin dezinteresati de ce se intampla in jurul nostru ,daca fiecare ar avea grija sa nu deranjeze pe cel de langa el doar de dragul de a face ceva sau daca principiul dupa care ne-am ghida ar fi"ce tie nu-ti place altuia nu-i face"cu siguranta noi romanii si tara noastra in general am fi altfel perceputi.
Reply With Quote
Vechi 06.11.2009, 12:40:56
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de speranta1970 Vezi mesajul
si mie mi-e drag de ei si cind se cearta. ca se impaca repede si sa stiti ca in lumea straina tot romanul mi-a dat mana de ajutor ( unii mai din suflet, altii doar sa se faleasca) dar strainii mi-ar manca inima de cata rautate au in ei. strainii nu numai ca sint distanti si reci si superficiali, sint rai. sint foarte rai.

mi-aduc aminte cind incercam sa gasesc si eu de lucru, si fetele alea de la magazin erau asa amabile cind intram in magazinele lor, sau cele de la birouri la fel, pana le intrebam daca au un loc de munca ca as dorii sa aplic si eu. sa vezi ce se inverzeau la fata si cu o mutra acra imi spuneau: nu avem nimic acum, dar lasa-ti resume si nu ne sunati ca va sunam noi ( niciodata.

apoi am terminat facultatea printre straini si dupa ce am intrat in servici au fost amabili, cit am facut pe servitoarea lor, cind am prins si eu mai bine mersurile si am dat dovada de istetime si salarul a inceput sa urce si sa primesc laude de la superiori sa vezi atunci zambete crispate si glume de prost gust.

de 19 ani printre straini,am vazut cu adevarat cine sint cei din asa zisele tari dezvoltate. va spun eu, romanii au gura rea si mutra acra, dar se gaseste cat de cat o saminta de bunatate in inima lor, ceea mai greu gasesti la alte natii.
ai tu senzatia ca daca mergi in Romania pt job iti zambeste cineva?????????????? sau sare cineva sa ti-l ofere???? sau ai tu impresia ca ai parte de alt tratament cand prinzi aripi?????? nu draga, fi pe pace, chiar mai rau. dar aicu nu de asta vb.....ci de ATITUDINE...atitudinea de zi cu zi a omului roman in general
Reply With Quote
Vechi 06.11.2009, 14:49:57
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Romanul se multumeste cu trista zicere "merge si asa". Pe acest principiu, in curand, putem face totul prost. Nu vom reusi sa-i ajungem din urma pe cei "din afara", pentru ca daca noi mergem, mergem inapoi. Totusi e bine ca mersul inapoi nu e grabit, poate si datorita rugaciunilor parintilor din tara.
Reply With Quote
Vechi 06.11.2009, 15:13:07
truthtostone's Avatar
truthtostone truthtostone is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Romanul se multumeste cu trista zicere "merge si asa". Pe acest principiu, in curand, putem face totul prost. Nu vom reusi sa-i ajungem din urma pe cei "din afara", pentru ca daca noi mergem, mergem inapoi. Totusi e bine ca mersul inapoi nu e grabit, poate si datorita rugaciunilor parintilor din tara.

As mai spune si faptul ca "nevoile" sunt daruri de la Dumnezeu.Daca maine am ajunge vreo tara de top,in care am trai si noi "la moda" si ne-am putea face toate voile...nimeni nu s-ar mai gandi la religie ori la Dumnezeu...asa ne tine Dumnezeu "in priza" cu realitatea,nelasandu-ne sa ne satisfacem toate fitele prostesti.Deci tot aici e mai bine...oricat s-ar plange lumea.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mari Romani lore86 Generalitati 31 31.07.2013 18:30:46
Mentalitatea la romani costel Generalitati 13 12.03.2012 22:04:33
Talentatii romani Scotianul Generalitati 18 13.02.2012 19:25:31
ipocrizia la romani Mari28 Generalitati 1 11.02.2011 16:21:17
ROMÁNI NEDREPTATITI C-tin Teologie si Stiinta 16 12.01.2009 21:45:14