Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.11.2009, 15:08:32
gheorghesmarandoiu gheorghesmarandoiu is offline
Junior Member

Data înregistrării: 28.02.2006
Implicit draga lacrimi

Am si eu o parere dar nu tin neaparat ca este ce-a corecta dar eu cred ca toate aceste familii care ajung in aceasta situatie sint familii care unul sau chiar amindoi nu sint crestini si nu respecta legile lui dumnezeu chiar de la nunta,fac o nunta formal,inainte de nunta nu se spovedesc,sau se spovedesc formal fara a se curatii de toate pacatele pentru a pune inceput bun Pentru a "repara"trebuie plecat de la spovedanie,fara sa-si recunoasca greselile nimeni nu se poate indrepta,si pentru a evita crestinii trebuie sa se casatoreasca cu crestini(autentici nu nominali)
Reply With Quote
Vechi 14.11.2009, 15:42:06
lacrimi's Avatar
lacrimi lacrimi is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.02.2009
Locație: LONDON
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gheorghesmarandoiu Vezi mesajul
Am si eu o parere dar nu tin neaparat ca este ce-a corecta dar eu cred ca toate aceste familii care ajung in aceasta situatie sint familii care unul sau chiar amindoi nu sint crestini si nu respecta legile lui dumnezeu chiar de la nunta,fac o nunta formal,inainte de nunta nu se spovedesc,sau se spovedesc formal fara a se curatii de toate pacatele pentru a pune inceput bun Pentru a "repara"trebuie plecat de la spovedanie,fara sa-si recunoasca greselile nimeni nu se poate indrepta,si pentru a evita crestinii trebuie sa se casatoreasca cu crestini(autentici nu nominali)

Se poate sa ia dreptate... Noi ne-am intalnit in Anglia, cu 9 ani in urma... Ne-am logodit la Biserica (partea cu verighetele), dar dat fiind faptul ca nu cunosteam nici o pereche care sa fie cunanti religios si sa ne poata cununa si pe noi, ca nasi, am trait in pacat pana in 2004, cand ne-am cunoscut cu o familie din Vaslui si i-am rugat sa ne cunune... Si apoi, cu nasii astia ai nostri nu prea am avut mare contact. Cred ca nu i-am vazut de vreo 2-3 ani. Noi credeam si inainte in Dumnezeu si cred ca aveam o viata crestina (sau poate ma insel), dar cred ca faptul ca Biserica era departe, mai mergeam duminica, tot timpul era super aglomerat... Ce e drept ne mai spovedeam de Paste, dar cam atat... Duhovnic nu am avut. Eu cel putin aveam in Romania si de cate ori aveam ocazia mergeam la el si ma spovedeam si vorbeam cu el..., dar sotul meu nu stiu sa fi avut vreun duhovnic. Poate ca ai dreptate. Am plecat cu stangul de la inceput si poate de asta Dumnezeu ne da o lectie... Oricum eu ii multumesc pentru asta si sper sa ma ajute si sa-mi dea putere sa merg mai departe si... poate cine stie? Rugaciunile mele il vor aduce odata inapoi...
Doamne Ajuta
Vechi 14.11.2009, 17:48:41
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Se poate sa ia dreptate... Noi ne-am intalnit in Anglia, cu 9 ani in urma... Ne-am logodit la Biserica (partea cu verighetele), dar dat fiind faptul ca nu cunosteam nici o pereche care sa fie cunanti religios si sa ne poata cununa si pe noi, ca nasi, am trait in pacat pana in 2004, cand ne-am cunoscut cu o familie din Vaslui si i-am rugat sa ne cunune... Si apoi, cu nasii astia ai nostri nu prea am avut mare contact. Cred ca nu i-am vazut de vreo 2-3 ani. Noi credeam si inainte in Dumnezeu si cred ca aveam o viata crestina (sau poate ma insel), dar cred ca faptul ca Biserica era departe, mai mergeam duminica, tot timpul era super aglomerat... Ce e drept ne mai spovedeam de Paste, dar cam atat... Duhovnic nu am avut. Eu cel putin aveam in Romania si de cate ori aveam ocazia mergeam la el si ma spovedeam si vorbeam cu el..., dar sotul meu nu stiu sa fi avut vreun duhovnic. Poate ca ai dreptate. Am plecat cu stangul de la inceput si poate de asta Dumnezeu ne da o lectie... Oricum eu ii multumesc pentru asta si sper sa ma ajute si sa-mi dea putere sa merg mai departe si... poate cine stie? Rugaciunile mele il vor aduce odata inapoi...
Doamne Ajuta
Lacrimi draga, eu sunt nevrednic sa-ti dau sfaturi, dar calc pe inima
si incerc cateva. Tu alege doar pe cele pe care le consideri bune.
1. Sa ai un duhovnic la care sa mergi cel putin o data pe saptamana.
2. El trebuie sa stie ca daca el merge la adunare ai si tu dreptul la un
duhovnic. Ii amintesti ca a fost de acord sa va respectati credinta.
3. Nu incercati sa va influentati reciproc in credinta. Evitati subiectul.
4. Daca incearca sa te converteasca spune-i doar atat: cine tradeaza
o data, va mai trada. E suficient, va intelege.
5. Pune bani deoparte pentru copii, spunele copiilor sa stie si ei si,
poate, ei, copiii, il vor determina si pe el sa puna bani pentru ei.
6. Cand e acasa si ai treaba, cheama unul din copii sa te ajute, chiar
daca ii faci tot tu treaba, dar poate se simte si se va oferi el sa te
ajute in locul copiilor.
7. Iti faci datoria de mama, in primul rand, si in functie de "ajutorul"
lui il poti rasplati cu mai multa afectiune.
Dumnezeu sa-ti ajute si iarta-ma daca nu le gasesti bune.
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2009, 19:55:43
lacrimi's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul
Lacrimi draga, eu sunt nevrednic sa-ti dau sfaturi, dar calc pe inima
si incerc cateva. Tu alege doar pe cele pe care le consideri bune.
1. Sa ai un duhovnic la care sa mergi cel putin o data pe saptamana.
2. El trebuie sa stie ca daca el merge la adunare ai si tu dreptul la un
duhovnic. Ii amintesti ca a fost de acord sa va respectati credinta.
3. Nu incercati sa va influentati reciproc in credinta. Evitati subiectul.
4. Daca incearca sa te converteasca spune-i doar atat: cine tradeaza
o data, va mai trada. E suficient, va intelege.
5. Pune bani deoparte pentru copii, spunele copiilor sa stie si ei si,
poate, ei, copiii, il vor determina si pe el sa puna bani pentru ei.
6. Cand e acasa si ai treaba, cheama unul din copii sa te ajute, chiar
daca ii faci tot tu treaba, dar poate se simte si se va oferi el sa te
ajute in locul copiilor.
7. Iti faci datoria de mama, in primul rand, si in functie de "ajutorul"
lui il poti rasplati cu mai multa afectiune.
Dumnezeu sa-ti ajute si iarta-ma daca nu le gasesti bune.

Multumesc tare mult pentru sfaturi. Sfaturile tale le consider tare bune si am sa incerc sa le pun in practica, daca nu toate macar o parte din ele... Si sper sa ma ajute Bunul Dumnezeu si sa-mi dea putere sa merg mai departe si sa tac mai mult in fata lui, desi mi-e greu... Daca m-ar jigni pe mine, nu ar fi nici o problema, pentru ca stiu ca mai devreme sau mai tarziu il voi ierta... Dar cand ii aud hula impotriva Sfintei Cruci, a Sfintilor Parinti, impotriva Maicii Domnului si ura in tot ceea ce tine de ortodoxie, mi-e greu sa tac... Mi-e frica ca Dumnezeu nu-l va ierta pentru toate astea. Nu stiu daca m-am exprimat destul de concret si daca m-am facut inteleasa...
Vechi 14.11.2009, 20:27:34
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

si mie mi teama ca de nu se va pocai de toate aceste rautati, bine nu-i va fi.e mare pacat sa hulesti cele sfinte. mai bine sa ignori decat sa le vb de rau.
si eu cred ca mersul la adunarea de"frati" l-a pervertit.am mai auzit de astfel de cazuri, care dupa ce au inceput sa mearga acolo au inceput sa defaime Biserica ortodoxa, sf cruce, pe Maica Domnului.

pr cleopa spunea:rabdare, rabdare, rabdare"-asta era sfatul lui.
bine e sa il urmeze cine poate.
dar, de multe ori si rabdarea noastra are limite si ne cam iesim din fire.
Important e chiar daca ne suparam sa nu spunem vb grele. la suparare spunem vb multe si grele pe care le regretam ulterior.
Vechi 14.11.2009, 20:41:37
lacrimi's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
si mie mi teama ca de nu se va pocai de toate aceste rautati, bine nu-i va fi.e mare pacat sa hulesti cele sfinte. mai bine sa ignori decat sa le vb de rau.
si eu cred ca mersul la adunarea de"frati" l-a pervertit.am mai auzit de astfel de cazuri, care dupa ce au inceput sa mearga acolo au inceput sa defaime Biserica ortodoxa, sf cruce, pe Maica Domnului.

pr cleopa spunea:rabdare, rabdare, rabdare"-asta era sfatul lui.
bine e sa il urmeze cine poate.
dar, de multe ori si rabdarea noastra are limite si ne cam iesim din fire.
Important e chiar daca ne suparam sa nu spunem vb grele. la suparare spunem vb multe si grele pe care le regretam ulterior.

Exact asta e si parerea mea. Si cred ca de asta am ceam mai mare nevoie acum: de rabdare...
Vechi 14.11.2009, 21:24:11
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Multumesc tare mult pentru sfaturi. Sfaturile tale le consider tare bune si am sa incerc sa le pun in practica, daca nu toate macar o parte din ele... Si sper sa ma ajute Bunul Dumnezeu si sa-mi dea putere sa merg mai departe si sa tac mai mult in fata lui, desi mi-e greu... Daca m-ar jigni pe mine, nu ar fi nici o problema, pentru ca stiu ca mai devreme sau mai tarziu il voi ierta... Dar cand ii aud hula impotriva Sfintei Cruci, a Sfintilor Parinti, impotriva Maicii Domnului si ura in tot ceea ce tine de ortodoxie, mi-e greu sa tac... Mi-e frica ca Dumnezeu nu-l va ierta pentru toate astea. Nu stiu daca m-am exprimat destul de concret si daca m-am facut inteleasa...
Stiu si te inteleg. E cumplit de greu. Cere ajutorul Lui Hristos in acele
momente. Roaga-te in gand si roaga-te si pentru el sa-L ierte "ca nu
stie ce spune". Mergi la copii in acele momente. Nu te va deranja ca
sa nu-i supere si pe ei.
Stiu ca e usor sa dai sfaturi si greu, foarte greu sa le pui in practica.
Iarta-ma daca am spus ceva ce nu trebuie. Domnul sa-ti rasplateasca
rabdarea si sa-ti aduca pacea in familie! Doamne ajuta!
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2009, 22:27:28
constantin1 constantin1 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 14.11.2009
Implicit

Lacrimi, te-ai gandit la posibilitatea ca el sa fi cunoscut o alta femeie, poate chiar la adunarile alea? Din ce ai spus pana acum, comportamentul lui pare sa indice acest lucru.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2009, 23:30:42
beliver's Avatar
beliver beliver is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2008
Locație: Ardeal
Implicit

Daca nu ma insel parintele Arsenie Papacioc spunea ca a venit la el un osan sa se spovedeasca si spunea ca de 35 de ani traia cu sotia lui care se pocaise dupa casatorie.Parintele a spus ca asta inseamna mucenicie sa ramai in credinta ta langa un pocait.Eu cred ce spune el si mai cred ca o mama are rabdare si cu copiii si ca trebuie sa aiba rabdare si cu sotul ca si un copil mai mare.E incredibil ce se intampla,dar,sa ai credinta inseamna ca daca te rogi,sigura fiind ca Dumnezeu iti va asculta rugaciunile.Fa uz de toate armele credintei noastre,dar cu iubire.Nu trebuie sa asculti sfatul meu decat daca crezi ca este bun,dar eu cred ca cu cat el se va inversuna in credinta lui cu atat tu te vei putea ruga mai din suflet,cu durere lui Dumnezeu.Spovedeste-te,impartaseste-te,roaga-te,citeste acatiste si psaltirea,cheama preotul in casa sa faca sfestanie,arde tamaie,stropeste-ti casa cu aghiazma,pune-i pe copii sa se roage si ei pentru tatal lor si ce-i mai important arata-i iubire.Nu-l parasi ci ai rabdare pentru ca ea iti va fi rasplatita.Acum stii cum arata familia ta si stii si cum poate arata,Dumnezeu ajuta oricui se roaga Lui cu credinta,deci lupta-te cu acest duh cu armele pe care religia noastra ni le-a pus la indemana.Arata-i credinta adevarata!Doamne ajuta!
Vechi 15.11.2009, 01:04:43
lacrimi's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de constantin1 Vezi mesajul
Lacrimi, te-ai gandit la posibilitatea ca el sa fi cunoscut o alta femeie, poate chiar la adunarile alea? Din ce ai spus pana acum, comportamentul lui pare sa indice acest lucru.

Iti dai seama ca la inceput m-am gandit numai la asta. Era prea mare inversunarea lui, asa dintr-odata. Dar, cum am mai spus in acest topic, am rugat pe cineva care mai frecventa adunarea lor, sa se intereseze. Si mi-a zis, ca nici nu ridica capul din Biblie, dar sa se mai uite la femei... Si apoi fanatismul e imens... Tot ce are in cap, e Biblia si sa predice oricui ii iese in cale... Cred ca asta e menirea lor... sa predice oricui, doar doar mai ademeneste pe cineva...
Multumesc pentru gand.
Doamne Ajuta

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce parere aveti despre.... mihnea45 Generalitati 10 22.10.2010 15:27:53
ce parere aveti despre tarot tarot Generalitati 10 11.10.2010 11:32:43
Ce parere aveti despre OZN-uri? alexdu Generalitati 52 04.02.2010 18:46:56
Ce parere aveti despre margarina? emiliabirgau Generalitati 33 03.09.2009 20:16:48
Ce parere aveti despre antropozofi ??????? ARHANGHELUL Generalitati 10 07.01.2007 17:47:54