Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.11.2009, 21:23:06
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

E bine ca s-a intamplat doar o data, dat fiind ca a fost un eveniment pozitiv?

Fii linistit, putini isi bazeaza credinta pe asta. Bag sama ca sunt pe aici niste idei preconcepute auzite cine stie pe unde.
Reply With Quote
Vechi 27.11.2009, 21:28:55
elizabeta elizabeta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Am citit, in mare, ce s-a scris (dar nu tot).
Intrebarea mea este:
1. Ce sa facem sa obtinem noi Duhul Sfant?
2. Oricare din noi este "potential eligibil"? sau e o blasfemie sa-L ceri?
Reply With Quote
Vechi 27.11.2009, 21:32:21
Senior Member

Implicit

Dumnezeu da Duhul Sfant celor ce Il iubesc si Il slujesc cu o inima sincera. Biblia spune ca ne este dat ca o arvuna a mantuirii noastre. Nu e pacat nici sa-l ceri, din moment ce insusi Domnul ne indeamna asta:

Luca 11:13
Deci dacă voi, răi fiind, știți să dați fiilor voștri daruri bune, cu cât mai mult Tatăl vostru Cel din ceruri va da Duh Sfânt celor care îl cer de la El!
Reply With Quote
Vechi 27.11.2009, 21:34:43
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Dumnezeu da Duhul Sfant celor ce Il iubesc si Il slujesc cu o inima sincera. Biblia spune ca ne este dat ca o arvuna a mantuirii noastre. Nu e pacat nici sa-l ceri, din moment ce insusi Domnul ne indeamna asta:

Luca 11:13
Deci dacă voi, răi fiind, știți să dați fiilor voștri daruri bune, cu cât mai mult Tatăl vostru Cel din ceruri va da Duh Sfânt celor care îl cer de la El!
Mda...si cum stim daca L-am primit sau nu? Cred ca vi se pare tampita intrebarea, si poate chiar este, dar ... nu toti beneficiem de asemenea trairi, deh...............
Reply With Quote
Vechi 27.11.2009, 22:05:20
ghemis ghemis is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.06.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de elizabeta Vezi mesajul
Mda...si cum stim daca L-am primit sau nu? Cred ca vi se pare tampita intrebarea, si poate chiar este, dar ... nu toti beneficiem de asemenea trairi, deh...............
Draga Elizabeta,harul Duhului Sfant se poagoara doar la Sf.Taine ale Bisericii Ortodoxe,si anume:Taina Sf.Botez,Mirungerea,Sf.Maslu,Taina Preotiei,Taina Cununiei,Sf.Liturghie,Sf.Impartasanie.Participand la aceste Sf.Taine dobandesti har,harul Duhului Sfant se pogoara peste toti cei prezenti la sf.slujbe.Un alt mod de partasie cu harul Duhului Sfant nu exista.Dobandirea harului Duhului Sfant este un proces continuu si de durata,sfintind sufletul si toate madularele trupului.Harul se inmulteste(prin roadele Sale;pacea,bucuria,dragostea,indelunga rabdare,curatia,bunatatea,blandetea), si se mentine atata timp cat omul nu se desprinde de Biserica ortodoxa si de Sf.Taine.Cum vom sti daca am dobandit har?Prin scaparea de patimi,prin curatirea gandurilor noastre(nu mai gandim raul)si prin obtinerea acelor virtuti pomenite mai sus si lucrarea faptelor bune.Trebuie sa te cercetezi pe tine mereu si mai ales atunci cand stii ca suferi de niste patimi sau ganduri rele, sa ceri de la Dumnezeu izbavirea de ele,inmultind rugaciunea si postul.De la Dumnezeu asta trebuie sa cerem si nimic altceva din lucrurile lumesti,nici sanatatea trupeasca sa nu o ceri de la Dumnezeu,pentru ca suferinta acceptata de om (cea cu cartire si indrepatire de sine este indepartata de la fata lui Dumnezeu)izbaveste de multe patimi si mandrie.Iar daca vei obtinea sanatatea sufleteasca(curatirea)vei obtine si sanatatea trupeasca,este legata una de cealalata.Nu cauta trairi duhovnicesti si contemplatii,acestea sunt daruite de Dumnezeu sfintilor care s-au curatit de patimi.Sa cautam mai intai DESPATIMIReA.Aceasta este lucrarea cea de capatai al omului impreuna cu harul lui Dumnezeu.Dumnezeu sa te ajute in toate.Si tine-te de grupul tau.
Vechi 27.11.2009, 22:07:00
ghemis ghemis is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ghemis Vezi mesajul
Draga Elizabeta,harul Duhului Sfant se poagoara doar la Sf.Taine ale Bisericii Ortodoxe,si anume:Taina Sf.Botez,Mirungerea,Sf.Maslu,Taina Preotiei,Taina Cununiei,Sf.Liturghie,Sf.Impartasanie.Participand la aceste Sf.Taine dobandesti har,harul Duhului Sfant se pogoara peste toti cei prezenti la sf.slujbe.Un alt mod de partasie cu harul Duhului Sfant nu exista.Dobandirea harului Duhului Sfant este un proces continuu si de durata,sfintind sufletul si toate madularele trupului.Harul se inmulteste(prin roadele Sale;pacea,bucuria,dragostea,indelunga rabdare,curatia,bunatatea,blandetea), si se mentine atata timp cat omul nu se desprinde de Biserica ortodoxa si de Sf.Taine.Cum vom sti daca am dobandit har?Prin scaparea de patimi,prin curatirea gandurilor noastre(nu mai gandim raul)si prin obtinerea acelor virtuti pomenite mai sus si lucrarea faptelor bune.Trebuie sa te cercetezi pe tine mereu si mai ales atunci cand stii ca suferi de niste patimi sau ganduri rele, sa ceri de la Dumnezeu izbavirea de ele,inmultind rugaciunea si postul.De la Dumnezeu asta trebuie sa cerem si nimic altceva din lucrurile lumesti,nici sanatatea trupeasca sa nu o ceri de la Dumnezeu,pentru ca suferinta acceptata de om (cea cu cartire si indrepatire de sine este indepartata de la fata lui Dumnezeu)izbaveste de multe patimi si mandrie.Iar daca vei obtinea sanatatea sufleteasca(curatirea)vei obtine si sanatatea trupeasca,este legata una de cealalata.Nu cauta trairi duhovnicesti si contemplatii,acestea sunt daruite de Dumnezeu sfintilor care s-au curatit de patimi.Sa cautam mai intai DESPATIMIReA.Aceasta este lucrarea cea de capatai al omului impreuna cu harul lui Dumnezeu.Dumnezeu sa te ajute in toate.Si tine-te de grupul tau.
SF.Serafim de Sarov;Telul acestei vieti este dobandirea Duhului Sfant
Vechi 27.11.2009, 22:11:21
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ghemis Vezi mesajul
In cazul asta, eu sunt foarte departe...mi-ar trebui cam 500 de ani de viata.
N-am inteles ce-ai vrut sa spui - "Si tine-te de grupul tau". Stii, eu incerc sa inteleg, dar nu intotdeauna reusesc, din pacate. Te rog sa-mi explici, dar sa nu te superi...
Iti multumesc pentru ca ti-ai facut timp sa-mi raspunzi...
Reply With Quote
Vechi 27.11.2009, 22:39:41
Senior Member

Implicit

Citat:

Nu mi se pare nimic tampit; nu sunt aici sa judec pe nimeni.

Apocalipsa 3:20 Iată, stau la ușă și bat; de va auzi cineva glasul Meu și va deschide ușa, voi intra la el și voi cina cu el și el cu Mine.

Atunci cand deschidem usa inimii sa-L primim pe Hristos El vine [prin Duhul Sfant] sa locuiasca in noi. Probabil multi dintre voi L-ati primit deja si Il urmati. Dar asta nu e ultima etapa . Duhul Sfant da si daruri necesare pentru zidirea bisericii.

In general, in Sfanta Scriptura, de cate ori se cobora Duhul Sfant oamenii vorbeau in limbi sau prooroceau, asa cum a povestit si Danut. Este ceva deosebit, nu are cum sa treaca neobservat. Duhul Sfant aduce intotdeauna Roada Sa in viata noastra dupa cum am scris mai sus:

Galateni 5
22 Iar roada Duhului este dragostea, bucuria, pacea, îndelungă-răbdarea, bunătatea, facerea de bine, credința,
23 Blândețea, înfrânarea, curăția; împotriva unora ca acestea nu este lege.

De asemenea, credinta se vede prin darurile Duhului Sfant

Marcu 16
17 Iar celor ce vor crede, le vor urma aceste semne: în numele Meu, demoni vor izgoni, în limbi noi vor grăi,
18 Șerpi vor lua în mână și chiar ceva dătător de moarte de vor bea nu-i va vătăma, peste cei bolnavi își vor pune mâinile și se vor face sănătoși.
Reply With Quote
Vechi 27.11.2009, 23:18:38
ghemis ghemis is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
In cazul asta, eu sunt foarte departe...mi-ar trebui cam 500 de ani de viata.
N-am inteles ce-ai vrut sa spui - "Si tine-te de grupul tau". Stii, eu incerc sa inteleg, dar nu intotdeauna reusesc, din pacate. Te rog sa-mi explici, dar sa nu te superi...
Iti multumesc pentru ca ti-ai facut timp sa-mi raspunzi...
Nu am motive sa ma supar,esti libera sa navighezi pe unde doresti si cu cine doresti,dar daca crezi ca ai ceva de schimbat la tine,urmeaza postarile celor de la care ai putea avea ceva de invatat(Windorin,Zaharia 2009,Ana,Costel,GeoNectaris,omBun)am zis doar de cativa dar sunt mai multi.Asta am vrut sa zic.Doamne ajuta!
PS.Mantuirea se obtine din viata aceasta,si se poate obtine.
Vechi 27.11.2009, 23:46:42
Totpeetor Totpeetor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2009
Implicit

Danut 7 ai admis:"Pai faptul ca sunt penticostali buni, eu nu neg asta.".Pai daca tu spui asta,pentru acestia macar pe care tu ii cunosti,nu mai generaliza,vorbind ca penticostalii sunt asa si asa.In ceea ce priveste darul vorbirii in limbi,am zis ca prefer sa evit subiectele la care nu ma pricep.Acest dar este o taina,este inteles doar de cel care il are.Cert este ca exista si am adus argumente biblice.Si in zilele noastre inca mai sunt oameni care primesc acest dar si vorbesc in limbi cunoscute sau necunoscute.Nu are cum sa fie falsitate aici,este imposibil ca o persoana de varsta inaintata sa vorbeasca intr-o limba straina in afara faptului ca a primit acest dar,cand tu stii ca el nu a iesit din satul sau,si nu avea cum sa invete "peste noapte".Si s-au intamplat asemenea cazuri.
Tu spui ca mi-ai adus argumente,in schimb,mi-ai copiat niste cazuri nu stiu de pe unde de prin SUA si nu stiu cu ce culoare religioasa.Nu le pot lua ca argumente,noi aici vorbim despre Romania.
Eu afirm toate aceste lucruri fiindca cunosc foarte bine comunitatea penticostala si stiu despre ce vorbesc.Tocmai fiindca nu sunt subiectiv pot sa afirm asa ceva.Daca eram subiectiv veneam si eu ca unii din voi si excludeam toate celelalte religii de la mantuire si proclamam doar religia mea a fi "mantuitoare".Nu fac aceasta pentru ca trebuie sa cercetez bine lucrurile si sa privesc mai ales din perspectiva biblica.Si din perspectiva biblica,nici o religie nu are monopolul mantuirii.Dumnezeu mantuieste pe cine doreste.Daca asa spune biblia,atunci de ce sa afirm altfel?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta Ioana-Andreea Secte si culte 77 16.11.2013 22:42:56
Mantuirea Tartaruga Dogmatica 413 11.09.2012 03:18:26
Mantuirea danyel Despre Biserica Ortodoxa in general 1 24.12.2006 22:39:15