![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Vezi tu, problema e ca ti-ai dat seama ca te contrazici si de aceea nu mai stii ce explicatii sa dai. Ai spus ca mantuirea e doar prin BO, apoi ai spus ca vor merge in cer si unii care nu sunt din BO. Daca cer lamuriri spui ca ma stapaneste un duh sectar. Macar pentru tine ar trebui sa-ti faci ordine in ganduri.
E ciudat sa predici o biserica, sa spui ca e singura cale dar sa nu stii sa o definesti. Te-ai obisnuit sa spui poezii frumoase, invatate pe de rost, dar cand te ia cineva la intrebari te incurci si arunci cu acuze. Eu voiam doar sa stiu ce este biserica cea care ne mantuieste si in ce mod. Deci , dupa ce spui mai sus, biserica este cladirea cu preotii si cu toate decoratiunile si mobilierul. Bun, acum sa vedem daca ce spune Biblia se poate aplica la cladire si mobilier: Efeseni 5:24 Ci precum Biserica se supune lui Hristos, așa și femeile bărbaților lor, întru totul. - cladirea si mobilierul nu se pot supune lui Hristos 1 Corinteni 16:19 Vă îmbrățișează mult, în Domnul, Acvila și Priscila, împreună cu Biserica din casa lor. - cladirea nu poate sta in casa cuiva 1 Corinteni 14:5 Cel ce proorocește e mai mare decât cel ce grăiește în limbi, afară numai dacă tălmăcește, ca Biserica să ia întărire. cladirile nu se zidesc prin proorocii, ci oamenii 1 Corinteni 14:23 Deci, dacă s-ar aduna Biserica toată laolaltă și toți ar vorbi în limbi și ar intra neștiutori sau necredincioși, nu vor zice, oare, că sunteți nebuni? -cladirile si mobilierul nu pot vorbi in limbi Faptele apostolilor 18:22 Și coborându-se la Cezareea, s-a suit (la Ierusalim) și, îmbrățișând Biserica, s-a coborât la Antiohia. -nu-mi imaginez ca Pavel a imbratisat cladirea si mobilierul, ci oamenii si mai sunt versete in care biserica se arata a fi persoane, nu cladiri.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 Last edited by Doriana; 03.12.2009 at 10:07:33. |
|
||||
|
||||
![]()
Vor merge si pagani in cer, care se vor judeca dupa legea firii si a constiintei.
Evreii se vor judeca dupa legea lui Moise. Dar daca ai cunoscut Evanghelia si ai aderat la ea, fara spovedanie si impartasanie nu cred ca e vreo cale. Si nu cred ca are importanta daca se face careva de ras pentru ca nu a putut sa explice cuiva care este biserica mantuitoare, asta sa fie toata paguba, ca rade lumea de el. Si dintr-un anumit punct de vedere, poate i-ar fi chiar mai bine daca s-ar rade de el, ca el s-ar ferici dar aia care au ras ... not quite :) |
|
|||
|
|||
![]()
ok, daca ai cunoscut Evanghelia, spui tu...dar spunea cineva ca Evanghelia a fost vestita in toate lumea si lumea crestinata. Chiar evreii stiu ce este crestinismul.
" Fericiți veți fi voi când vă vor ocărî și vă vor prigoni și vor zice tot cuvântul rău împotriva voastră, mințind din pricina Mea." Suntem fericiti daca suntem prigoniti din pricina lui Hristos, nu pentru ca nu stim sa marturisim in ce credem.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
"Realitate divino-umana care recunoaste pe Hristos si traieste dupa Hristos" - pai cine poate recunoaste si trai, afara de oameni? Cladirile si sfesnicele nu au constiinta si liber arbitru pentru a recunoaste si a trai. Deci biserica sunt oamenii?
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 Last edited by Doriana; 03.12.2009 at 10:23:35. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Biserica este reprezentata de oameni si este totalitatea celor credinciosi, dar mai este si un loc, o cladire cum zici tu, care vad ca nu cam e pe placul tau 16. Iar dacă se pare cuiva că aici poate să ne găsească pricină, un astfel de obicei (ca femeile să se roage cu capul descoperit) noi nu avem, nici Bisericile lui Dumnezeu. Sa se roage unde?Care Biserici? 18. Căci mai întâi aud că atunci când vă adunați în biserică, între voi sunt dezbinări, și în parte cred. Adunati in Biserica. 16. Și după ce scrisoarea aceasta se va citi de către voi, faceți să se citească și în Biserica laodiceenilor, iar pe cea din Laodiceea să o citiți și voi. din nou , in Biserica - loc 34. Ca în toate Bisericile sfinților, femeile voastre să tacă în biserică, căci lor nu le este îngăduit să vorbească, ci să se supună, precum zice și Legea. 35. Iar dacă voiesc să învețe ceva, să întrebe acasă pe bărbații lor, căci este rușinos ca femeile să vorbească în biserică. 1. Cât despre strângerea de ajutoare pentru sfinți, precum am rânduit pentru Bisericile Galatiei, așa să faceți și voi. Cu ce sunt eu de vina ca tu nu crezi in Biserica?Bine ca crezi in naluciri si amagiri. Cauza nebuniei si prostelii tale e ignoranta si multe ti se trag de la "vorbirea aia in limbi". Inapoia mea satano. Last edited by Danut7; 03.12.2009 at 11:12:06. |
|
|||
|
|||
![]()
Bineinteles ca despte asta era vorba. Dazbatem notiunea de "biserica" si avem puncte de vedere diferite. Nu ceea ce credeai tu, ca as vrea sa te fac sa-ti vorbesti biserica de rau, sau mai stiu eu ce frici ascunse.
Versetele postate de tine nu arata un loc. Si sa-ti spun de ce. "Biserica" - in limba greaca ecclesia- inseamna "adunare" sau "cei chemati". Si, de fapt, aceasta e definitia Bisericii -adunarea (multimea) celor alesi de Dumnezeu. Inlocuieste in versetele tale "biserica" cu "adunarea" sau "cei alesi" si vei vedea ca nu e vorba de un loc, ci de un grup de oameni. E drept ca noi i-am dat si intelesul de casa de rugaciune; si eu spun ca merg la biserica. Dar nu aceste case sunt cele ce vor merge in cer cu Hristos sau sunt templul Duhului Sfant, ci e doar un cuvant creat de oameni mai tarziu. Hristos nu se refera la case cand spune "biserica". In rest, nu ma mai cataloga, te rog, si nu mai pretinde ca ma cunosti. Asta se numeste studiu biblic, ar fi bine daca l-ai face mai des. Si-ti fac un bine ca te ajut sa-ti definesti credinta. Si pe mine m-au luat altii la intrebari, nu mi-a convenit, dar in final am reusit sa definesc clar lucrurile in care cred, sa vad ca au sustinere biblica si sa nu ma mai indoiesc de ele cu nici un chip. Acum ma mai faci si satana...Dumnezeu sa aiba mila de sufletul tau tulburat... ![]()
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
Draga posedato,
18. Căci mai întâi aud că atunci când vă adunați în biserică, între voi sunt dezbinări, și în parte cred. 19. Căci trebuie să fie între voi și eresuri, ca să se învedereze între voi cei încercați. 20. Când vă adunați deci laolaltă, nu se poate mânca Cina Domnului; 21. Căci, șezând la masă, fiecare se grăbește să ia mâncarea sa, încât unuia îi este foame, iar altul se îmbată. 22. N-aveți, oare, case ca să mâncați și să beți? Sau disprețuiți Biserica lui Dumnezeu și rușinați pe cei ce nu au? Ce să vă zic? Să vă laud? În aceasta nu vă laud. 23. Căci eu de la Domnul am primit ceea ce v-am dat și vouă: Că Domnul Iisus, în noaptea în care a fost vândut, a luat pâine, 24. Și, mulțumind, a frânt și a zis: Luați, mâncați; acesta este trupul Meu care se frânge pentru voi. Aceasta să faceți spre pomenirea Mea. 25. Asemenea și paharul după Cină, zicând: Acest pahar este Legea cea nouă întru sângele Meu. Aceasta să faceți ori de câte ori veți bea, spre pomenirea Mea. 26. Căci de câte ori veți mânca această pâine și veți bea acest pahar, moartea Domnului vestiți până când va veni. 27. Astfel, oricine va mânca pâinea aceasta sau va bea paharul Domnului cu nevrednicie, va fi vinovat față de trupul și sângele Domnului. Nici aici nu e un loc?Pai unde se adunau sa manance si sa bea?Nu intr-un loc? Probabil ca nici painea si vinul nu e Sfanta Impartasanie aici pentru tine, nu? Nu am cu cine vb aici, prostul tot prost va ramane.Nebunului ii place nebunia sa.Ignorantul tot ignorant va ramane. |
|
|||
|
|||
![]()
Sensul e acelasi :
Cand va adunati "en ecclesia" - in adunare, cu adunarea. Biserica lui Dumnezeu sunt [aici] cei ce nu au si sunt rusinati prin lacomia altora, deci oamenii. Cuvantul este acelasi : ecclesia, si nu inseamna niciodata "casa", indifefrent cum au tradus traducatorii nostri. "Sau disprețuiți Biserica lui Dumnezeu și rușinați pe cei ce nu au?" Si, da, e vorba de sfanta impartasanie. "posedata", "proasta", "nebuna", "ignoranta"...sigur ti-ai luat pastila de crestinism pe ziua de azi? Nu m-ar mira sa nu fi implinit inca varsta majoratului. Oricum, sa stii ca traiesti intr-o lume in care actioneaza principiul semanatului si secerisului. Orice faci altuia ti se va intoarce inapoi odata. Sa auzim de bine !
|
|||
|
|||
![]()
Nu e nimic de dezbatut si aici nu ne jucam.Cu cele Sfinte nu e de joaca.Nu ai inteles ce ti-am zis, nu ai discernamant spiritual.Nu ai ochiul spiritual.Nimeni nu poate sa vada Imparatia Cerurilor daca nu se naste de sus.Pe intelesul tau nu pot vorbi , ca nu cunosc duhul minciunii.
Orice nebun se crede intelept in ochii lui.Am fost prea bland cu tine de la inceput. Ai un zel , dar un zel rau , al nebuniei, necunostintei si ignorantei. Biserica intradevar inseamna credinciosii (adunarea credinciosilor), dar reprezinta si un loc.De la inceput apostolii si oamenii se adunau in locuri, ba in case , ba in temple , ba in altfel de locuri si spatii publice. ἐκκλησία (ekklēsia) - in crestinism inseamna : -o asamblare a crestinilor care se intalnea intr-un loc de venerare; -o fratie(companie, tovarasie) a crestinilor,sau a celor care au speranta de mantuire prin Iisus Hristos, si care iau parte la ritualuri religioase, intrunesc intalniri religioase, se guverneaza si isi rezolva propriile probleme -cei care constituie o companie unita intr-un "trup" -intregul "trup" al crestinilor din intreaga lume -asamblarea credinciosilor adormiti si care se afla in Rai Ai aici link de la lexiconul grecesc http://www.searchgodsword.org/lex/gr...gi?number=1577 Sensul cuvantului vine din Grecia Antica si insemna: o asamblarea guvernamentala, principala a democratiei in Grecia Antica (480-408 i.Hr), adica cum e azi primaria, sau casa poporului, sau alte conglomeratii - http://en.wikipedia.org/wiki/Ecclesia_(ancient_Athens) |
|
|||
|
|||
![]()
Nu te mai osteni, Danut, draga. Discutia cu tine nu mai prezinta interes pentru mine. Mi-a ajuns atata mitocanie si frustrare de la unul care se crede mare justitiar crestin. Du-te si fa un dus rece, da cu pumnii intr-o perna, invata sa vorbesti...poate vom mai discuta. Pana atunci, nu sunt obligata sa citesc toate aceste pretentii deplasate pe care le ai. Pa !
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 03:18:26 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
|