Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.12.2009, 16:29:08
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Ce inseamna sa cred in cruce? Imi mai fac cruce cateodata, dar , din cate stiu eu, credinta este numai in Hristos.
Banuiesc ca stii cum a trecut Sfantul Imparat Constantin la Crestinism, cum a luptat pentru libertatea lui si sub ce semn a invins...deci absolut numai cu ajutorul lui Dumnezeu! Este vorba de invingerea lui Maxentiu si Liniciu, pagani, de catre Imparatul Crestin Constantin! De ce sectele aparute dupa atatea si atatea secole contesta acest mare eveniment si iau in considerare numai Edictul de la Milano, datorita caruia au avut posibilitatea sa teasa erezii...dar contesta voia si ajutorul dat de Dumnezeu prin acest semn al Sfintei Cruci invingerii paganilor?

Nu crezi ca Dumnezeu nu ar fi permis aceasta victorie daca Sfantul Imparat nu ar fi fost crestin adevarat, imbratisand Credinta cea Adevarata cu tot sufletul?

De ce spui ca Imparatul Constantin a permis idolatria si alte erezii, cand el este cel care a convocat primul Sinod Ecumenic tocmai pentru combaterea unei erezii grave si a pastrat la Curtea sa numai pe crestinii care au tinut Credinta cea Adevarata izgonindu-i pe inchinatorii la idoli? Eu de ce stiu altceva?

De ce sectarii fac asemenea afirmatii despre cei care au aparat Unitatea Bisericii si au combatut erezii dupa erezii, pentru a pastra Cuvantul lui Dumnezeu asa cum a fost lasat si nelasandu-l intinat de mintile smintite de cel rau?...pentru a-si justifica ereziile lor personale si a arunca o umbra intunecata asupra Adevarului??

Imparatul Constantin nu a inventat nimic, el s-a convertiti la Crestinism asa cum era si l-a primit...cel Adevarat!
Vechi 09.12.2009, 16:29:26
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Iti recomand sa cauti un preot cu har si sa intrebi mai multe .
Nu stiu daca te va convinge ,asa veti ramine pina la sfarsitul veacurilor ,spune sf.Lavrentie de la Cernigov.
Neoprotestant ,protestant inseamna a protesta ,ce are protestul cu dreapta credinta?
Preot iti putem recomanda noi.
Îți putem recomanda și noi un Preot Afli despre El în epistola ap. Pavel către evrei.
Vechi 09.12.2009, 16:30:36
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
In mandria voastra nu puteti accepta ca exista sfinti.
Am incheiat.
Sa va lumineze Dumnezeu ,mai ales pe cei care ati plecat de la ortodoxie si v-ati botezat la sectanti.
Draga sora, ai grija la oamenii astia ca sunt plin de venin, nu le raspunde provocarilor.
Vechi 09.12.2009, 16:31:00
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Nu cred ca sunt scoase din Biblie, mai degraba doar din inima lor.

Luca 9:23 Și zicea către toți: Dacă voiește cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-și ia crucea în fiecare zi și să-Mi urmeze Mie;

Luca 14:27 Și cel ce nu-și poartă crucea sa și nu vine după Mine nu poate să fie ucenicul Meu.

Matei 10:38 Și cel ce nu-și ia crucea și nu-Mi urmează Mie nu este vrednic de Mine.

Marcu 8:34 Și chemând la Sine mulțimea, împreună cu ucenicii Săi, le-a zis: Oricine voiește să vină după Mine să se lepede de sine, să-și ia crucea și să-Mi urmeze Mie.

Marcu 10:21 Iar Iisus, privind la el cu dragoste, i-a zis: Un lucru îți mai lipsește: Mergi, vinde tot ce ai, dă săracilor și vei avea comoară în cer; și apoi, luând crucea, vino și urmează Mie.
ok, ea zisese initial de vechiul testament.

Dar aici nu e vorba de semnul crucii. Daca inlocuiesti "crucea " cu "semnul crucii" vei observa ca nu va merge. Nu poti sa-ti iei semnu crucii dupa tine.

Si la noi se predica crucea lui Hristos, dar asta nu e un semn. Crucea se ia in spate, nu se poarta de gat sau se face cu mana.
Vechi 09.12.2009, 16:33:56
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
ok, ea zisese initial de vechiul testament.

Dar aici nu e vorba de semnul crucii. Daca inlocuiesti "crucea " cu "semnul crucii" vei observa ca nu va merge. Nu poti sa-ti iei semnu crucii dupa tine.

Si la noi se predica crucea lui Hristos, dar asta nu e un semn. Crucea se ia in spate, nu se poarta de gat sau se face cu mana.
Cand te lepezi de Satana mai vorbim.
Vechi 09.12.2009, 16:35:02
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
Iti recomand sa cauti un preot cu har si sa intrebi mai multe .
Nu stiu daca te va convinge ,asa veti ramine pina la sfarsitul veacurilor ,spune sf.Lavrentie de la Cernigov.
Neoprotestant ,protestant inseamna a protesta ,ce are protestul cu dreapta credinta?
Preot iti putem recomanda noi.
Ai pus punctul pe i, ce mare erezie!!!!!...A protesta mereu si mereu, din intiativa a tot felul de " profeti si prooroci" impotriva Dreptei Credinte doar pentru ca un om a fost smintit de Diavol si a inceput sa creada stramb si incetosat si sa conteste Adevarul...
Vechi 09.12.2009, 16:36:54
Senior Member

Implicit

Citat:
In mandria voastra nu puteti accepta ca exista sfinti.
.
Sunt sfinti mai multi decat credem noi si multi necunoscuti. Unii sunt huliti si respinsi..."ei, de care lumea nu e vrednica...'

Andrusca, Constantin a facut un lucru bun ca a legalizat crestinismul, dar nu ca l-a facut obligatoriu. Vezi tu, a fi crestin trebuie sa fie alegerea omului. Daca o faci de frica si nu din convingere/credinta, vei fi fals. Unii oameni s-au pocait de frica imparatului, dar au vrut sa-si continuie practicile pagane. Astfel au adus obiectele de cult, cultul Semiramidei si alte inchinari la creatie in locul Creatorului. Nu il judecam, doar invatam din greselile altora.
Vechi 09.12.2009, 16:38:10
Senior Member

Implicit

Citat:
Cand te lepezi de Satana mai vorbim.
S-a lepadat nasa pentru mine, nu e suficient?
Vechi 09.12.2009, 16:39:19
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Implicit

si apoi te-ai unit din nou cu el;
Vechi 09.12.2009, 16:40:30
Senior Member

Implicit

Citat:
si apoi te-ai unit din nou;
Bagi mana in foc? Pana acum mantuiai si ateii...
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vorbirea in limbi la penticostali... lacrimi Secte si culte 2217 03.04.2012 13:35:20
Ce ziceti de calugarul care a trecut la penticostali? Raul Ortodox Secte si culte 120 28.05.2011 01:21:11
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti danyel Secte si culte 741 11.08.2010 21:37:50