Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.12.2009, 23:28:53
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Un primar buna ar fi gasit o solutie buna.
Treaba unui primar bun e sa gaseasca o solutie legala. Inainte de a incerca sa multumeasca pe toata lumea, treaba primarului, ca a oricarui alt cetatean, e sa respecte legea statului in care traieste. Punct.

Citat:
Deci da, au incalcat legea, dar nu cei care au pus acolo menora, ci cei, care din indiferenta au dat aprobare fara sa se gandeasca la sentimentele locuitorilor.
Confunzi conceptul de lege cu "vointa poporului". Nu e acelasi lucru.

Citat:
Si intr-o democratie hotaraste majoritatea; iar minoritatea se supune hotararii majoritatii.
Repet: nu cand e vorba de religie. Nu in ziua de azi. Eventual in Evul Mediu. Been there, done that. Nu mai vrem.

Citat:
Repet: s-ar i putut gasi o amplasare mai buna, care sa nu deranjeze.
Cred ca nu intelegi conceptele de "toleranta" si "drepturi egale". Toleranta nu inseamna o chestie gen: "da bai, te tolerez, e OK, dar ascunde-te si tu cu menora aia, sa nu o vad, dar sa stii, eu te tolerez si te respect!"

Toleranta implica egalitate.

Citat:
Sa nu ne agtam de cei 100 de insi, care au avut curajul de a iesi in fata. Intotdeauna vor fi unii mai curajosi, mai dornici sa se exprime, si altii multi, mai pasivi, dar avand aceeasi opinie cu acestia putini, dar mai curajosi.
As vrea sa nu confundam prostia galagioasa cu curajul. Ce curaj? Imi spui si mie ce au riscat oamenii aia? Sunt convins ca au ajuns acasa convinsi ca au un loc asigurat in Rai, ca le-au tras-o la jidani. Fiecare barbat a plecat de acolo simtindu-se ca un mic Stefan (adica si mai mic decat Stefan, care era mic oricum)

Citat:
Sigur, nu au vrut o sinagoga; nu inca.
Aha, am inteles, actiunea a avut caracter preventiv. Au vazut ei planul secret. Sunt sigur ca evreii asta au zis: fratilor, mergem pe burta cu menora, si daca nu ne-o luam dupa ceafa, sambata viitoare ii mutam pe moshi cu tot cu mesele lor de sah si cladim o sinagoga. Noroc cu popa ala vizionar, datorita lui au unde juca pensionarii sah.

Citat:
Deci Rep Moldova este cotropita de jidovi, daca nu stiati. A, si Stefan cel Mare "a aparat Moldova de tot felul de jidovi." Cel putin asa sustine preotul organizator.
Pai da. E o vorba in Moldova aia toleranta: "daca nu curge apa de la robinet, sa stii ca au baut-o evreii". Nu, nu suntem popor antisemit, toate proverbele astea anti-evrei sunt adoptate. De la altii. Antisemitii naibii.

Citat:
Ce le-ar trebui acelui preot si celor care il insotesc este sa mearga undeva intr-o tara unde religia si nationalitatea lor este o minoritate. Si sa fie bine primiti! Poate asa ar invata si dragostea crestineasca, si respectul fata de altii...
Pai ortodoxia chiar e o minoritate, pe plan mondial. Problema e ca prea putini oameni calatoresc, si si mai putini pot trage concluzii dupa ce calatoresc.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.

Last edited by konijiro; 16.12.2009 at 23:31:10.
Reply With Quote
Vechi 16.12.2009, 23:32:44
Marius100 Marius100 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 16.12.2009
Exclamation Sfantul Post al Craciunului

Primaria a gresit, dar eu chiar cred ca nu aveau habar ce se va isca.

Aceeasi organizatie a cerut ca, concertul Adventistilor sa nu se desfasoare in piata de langa Statuia lui Stefan cel Mare, iar primaria a fost de acord.

Eu cred ca tot timpul cat l-au pierdut cu facutul pancardelor si chematul oamenilor, puteau sa mearga iar la primarie

Poate cineva va rog, sa-mi explice 2 chestiuni? Multumesc anticipat.

Nu inteleg cum trebuie sa se poarte crestinii in post.
Si inca ceva, de ce Menora a fost pusa "prada de razboi" la statuia lui Stefan?
Reply With Quote
Vechi 16.12.2009, 23:35:16
konijiro's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Si inca ceva, de ce Menora a fost pusa "prada de razboi" la statuia lui Stefan?
Adica orice cetatean moldovean poate sa fie mandru de Stefan, in afara de evrei?
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 16.12.2009, 23:38:51
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Adica orice cetatean moldovean poate sa fie mandru de Stefan, in afara de evrei?
Ms.
N-am idee, probabil ca e asa...

Ati vazut polemicile in legatura cu acel steag negru-galben-alb?

Cei care au purtat steagul si au participat nu cunosteau semnificatia.
Reply With Quote
Vechi 16.12.2009, 23:45:02
konijiro's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Cei care au purtat steagul si au participat nu cunosteau semnificatia.
Evident ca nu o stiau. Genul ala de oameni merge la asa ceva pentru ca zice popa. Daca gandeau de capul lor, merge popa singur. E simplu.

E acelasi gen de demonstranti ca la mitingurile anti cip. Tu crezi ca femeile ala de peste 60 de ani au idee ce e aia tehnologie RFID?
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 16.12.2009, 23:48:01
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Treaba unui primar bun e sa gaseasca o solutie legala. Inainte de a incerca sa multumeasca pe toata lumea, treaba primarului, ca a oricarui alt cetatean, e sa respecte legea statului in care traieste. Punct.

Confunzi conceptul de lege cu "vointa poporului". Nu e acelasi lucru.

Repet: nu cand e vorba de religie. Nu in ziua de azi. Eventual in Evul Mediu. Been there, done that. Nu mai vrem.

Cred ca nu intelegi conceptele de "toleranta" si "drepturi egale". Toleranta nu inseamna o chestie gen: "da bai, te tolerez, e OK, dar ascunde-te si tu cu menora aia, sa nu o vad, dar sa stii, eu te tolerez si te respect!"

Toleranta implica egalitate.

As vrea sa nu confundam prostia galagioasa cu curajul. Ce curaj? Imi spui si mie ce au riscat oamenii aia? Sunt convins ca au ajuns acasa convinsi ca au un loc asigurat in Rai, ca le-au tras-o la jidani. Fiecare barbat a plecat de acolo simtindu-se ca un mic Stefan (adica si mai mic decat Stefan, care era mic oricum)

Aha, am inteles, actiunea a avut caracter preventiv. Au vazut ei planul secret. Sunt sigur ca evreii asta au zis: fratilor, mergem pe burta cu menora, si daca nu ne-o luam dupa ceafa, sambata viitoare ii mutam pe moshi cu tot cu mesele lor de sah si cladim o sinagoga. Noroc cu popa ala vizionar, datorita lui au unde juca pensionarii sah.

Pai da. E o vorba in Moldova aia toleranta: "daca nu curge apa de la robinet, sa stii ca au baut-o evreii". Nu, nu suntem popor antisemit, toate proverbele astea anti-evrei sunt adoptate. De la altii. Antisemitii naibii.

Pai ortodoxia chiar e o minoritate, pe plan mondial. Problema e ca prea putini oameni calatoresc, si si mai putini pot trage concluzii dupa ce calatoresc.
Nu ma mir ca nu ajungem la o intelegere...
Reply With Quote
Vechi 16.12.2009, 23:51:32
Junior Member

Implicit

Citat:
Evident ca nu o stiau. Genul ala de oameni merge la asa ceva pentru ca zice popa. Daca gandeau de capul lor, merge popa singur. E simplu.

E acelasi gen de demonstranti ca la mitingurile anti cip. Tu crezi ca femeile ala de peste 60 de ani au idee ce e aia tehnologie RFID?

Genul ala de oameni nu e doar usor de condus ci si de indoctrinat.

Personal cunosc pe cineva care a participat si am avut o discutie zilele trecute, iar ura cu care mi-au spus "bine le-a facut!" , referindu-se la evreii ucisi in lagarele naziste, pur si simplu m-a infiorat .

D-ne iarta-ma!
Reply With Quote
Vechi 16.12.2009, 23:52:54
konijiro's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu ma mir ca nu ajungem la o intelegere...
Eu ma mir. Vorbim aceeasi limba, avem un IQ ceva mai mare decat numarul de la pantofi. Care e problema?
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 16.12.2009, 23:58:27
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Eu ma mir. Vorbim aceeasi limba, avem un IQ ceva mai mare decat numarul de la pantofi. Care e problema?
Valori diferite.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2009, 00:05:06
konijiro's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Valori diferite.
Aceeasi limba, totusi. Cuvinte ca lege, toleranta, majoritate si minoritate au un sens clar definit. Mai ramane sa ni le si asumam, in mod real, nu doar declarativ.
Question everything.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
ortodox la slujba evreiasca fanietta Iudaismul 51 26.08.2016 13:34:19
Dezbatere ortodocsi-baptisti; Chisinau Ioana-Andreea Secte si culte 44 06.11.2010 21:39:48
85% Ortodocsi andreicozia Generalitati 100 11.01.2010 22:40:12