![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Dar ia spune tu,cultule,daca te tragi din maimuta,dc acum au disparut si nu se mai trage nimeni direct din ele,ci din femeie+barbat?
Au venit,s-au transformat si,oooops,s-au evaporat. Fatul,de exemplu,ia multe forme,printre care si forma de broasca,la un moment dat.Sa inteleg ca te tragi si din broasca?
|
||||
|
||||
![]()
Din analogia facuta de mine,vroiam sa arat un lucru:voi ati putea ori sa credeti,ori sa spuneti ca NU STITI daca ar exista.Dar nu ca nu ar exista.Din cate stiu,stiinta nu a demonstrat inexistenta.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca ai fi citit despre teoria evolutiei pe site-uri care se ocupa de asta, si nu pe site-uri "crestine", ai fi aflat ca teoria evolutiei nu a sustinut niciodata ca ne tragem din maimute, ci a sustinut (si sustine) ca oamenii si maimutele au un stramos comun. Mai mult, si daca intr-adevar, am fi evoluat din maimutele pe care le vezi tu pe Animal Planet, nicaieri nu scrie ca acele maimute ar fi trebuit sa dispara. Evolutia in general sa intampla in cadrul populatiilor izolate, deci am discuta despre un anumit grup de maimute, izolate de restul indivizilor din specia lor, care evolueaza diferit. Evolutia nu are loc cum iti imaginezi tu, gen intr-o zi de luni toate maimutele de pe lume au decis sa evolueze in homo sapiens. Deci, inainte de a a ataca teoria evolutiei, te rog, incearca sa afli ce spune ea de fapt. Dupa aia vorbim. Citat:
Deci, dovezile pentru existenta lui dumnezeu (oricare ar fi el), trebuie aduse de cei care sustin ca el exista. Ati avut la dispozitie vreo 2000 de ani. Dar e ok, noi avem rabdare :) In plus, aici nu discutam existenta/inexistenta la modul general, ci strict pe VT si caracterul gelos, violent si degraba ucigas de oameni ai dumnezeului biblic. Citat:
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. Last edited by konijiro; 19.12.2009 at 13:09:37. |
|
||||
|
||||
![]()
Profesoara mea de biologie a spus ca ia acele forme,conform evolutiei.
Poza aceea nu e facatura,du-te pe site-ul NASA,caut-o si fa-i overlay fara sa pui nimic pe ea.O sa arate la fel.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pai te contrazici cand spui ca trebuie aduse de cei ce spun ca exista.Pt ca ai spus ca stiinta nu trebuie sa aduca pt ca stiinta nu crede.Iar cei care cred nu sunt oameni de stiinta(dupa parerea ta).Deci,nefiind oameni de stiinta,nu i-ati crede,ca ati spune ca veti crede doar daca va spune stiinta.
|
||||
|
||||
![]()
Lasa,s-au gandit ei la atomi si tot felul de teorii incredibile si nu au incercat sa dovedeasca inexistenta Lui?Ba cred ca au incercat,dar au aflat opusul.
Sa nu mai vorbim de minciunile stiintei,cum ar fi prima calatorie pe luna.Stiinta spune ceea ce ii convine,sa se puna bine cu "puterea politica".De pe Discovery,am aflat ca prima calatorie pe luna a fost inventata din cauza concurentei dintre SUA si Rusia.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Concluzia este ca, intr-adevar, stiinta nu trebuie sa aduca dovezi pentru lipsa vreunui zeu. Existenta oricarui zeu trebuie dovedita de cei ce cred in el, mai ales atunci cand incearca sa convinga pe altii si incearca sa bage zeul lor in sistemul de educatie de stat, sau incearca sa atace stiinta pentru ca se simt amenintati de ea.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Singurul motiv pentru care exista oameni de stiinta atei care militeaza impotriva religiei este tendinta deranjanta a religiei (care dureaza deja de sute de ani) de a incurca progresul stiintific, mai ales cand stiinta ajunge la concluzii care contrazic biblia. Citat:
Citat:
Progresul stiintific in ultimii 200 de ani e incontestabil. Fa un efort de imaginatie, si vezi cum ar fi sa traiesti intr-o lume unde poti sa mori din cauza unei masele infectate, pentru ca nu exista antibiotice. Religia, oricare ar fi ea, a avut la dispozitie mult mai mult timp decat stiinta sa imbunatateasca lumea in care traim. Nu stiu cum de nu i-a iesit mai nimic.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. Last edited by konijiro; 19.12.2009 at 14:44:20. |
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Doar habotnicii ca tine care habar n-au despre evolutie isi dau cu parerea gresit despre ea si spun ca e gresita,cu toate ca e sustinuta teoria asta ,care e si stiintifica.Doar ei cred ca o inteleg si spun de ceilalti ca sunt prosti,ca gresesc. Citat:
Citat:
Daca stiai ca daca vrei sa iti sustii un punct de vedere,trebuie sa vii cu dovezi,nu cu analogii sau alte fallacy-uri ilogice. Citat:
Citat:
In primul rand,daca faci o afirmatie extraordinara,trebuie sa aduci dovezi extraordinare. Stiinta nu poate crede ca exista sau nu,pt ca stiinta nu exista ca persoana sau grup de persoane.Stiinta e un ansamblu de cunostinte.Atat. Fals,si cei care cred sunt oameni de stiinta.Ken Miller si multi altii. Ba da,i-am crede daca se bazeaza pe dovezi concrete,nu pe fallacy-uri. Noi nu ne luam dupa ce spun oamenii de stiinta.Ne luam dupa ce spun dovezile. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Parca ziceai ca ai citit Biblia?Acum nu mai ai rabdare? Uite din acelasi motiv ca tine ratacesc toti sectanti cu Scriptura in mina. Biblia sau Sfinta Scriptura e ca o farmacie, poti sa iei medicamente sau poti sa mori otravit daca le folosesti dupa capul tau. Ai nevoie de medic care sa-ti prescrie un tratament, tot asa e si cu Sf Scriptura care trebuie citita in paralel cu explicatia sfintilor parinti. De ex esti f contrariat ca Dumnezeu, chipurile in mod nedrept, l-a omorit pe Uza ca s-a atins cu mina de chivot..Dar stii ce inchipuia Chivotul in VT? O preinchipuia pe Maica Domnului, si toti cei ce o vor huli pe Maica Domnului, adica se vor atinge de chivotul sfinteniei ei vor muri ca si Uza... Nu are nici o valoare sa o citesti doar asa, nu ai sa intelegi mare lucru, iar daca esti hotarat sa citesti doar ca sa gasesti argumente contra credintei ..iti pierzi vremea. Stiai ca cei mai mari oameni de stiinta au fost credinciosi? Blaise Pascal cind era luat peste picior ca e credincios a raspuns unui ateu "daca traiesc crestineste si Dumnezeu nu exista, n-am pierdut nimic, dar daca exista AM CISTIGAT TOTUL!". Einstein, Bethoveen, Nicolas Tesla, Paulescu - genii ale stiintei pe care tu o ridici in slavi erau crestini in primul rind, pe adevaratii oameni de stiinta, insusi stiinta i-a dus la Dumnezeu... Daca esti sincer si cauti cu sinceritate adevarul este imposibil sa nu devii crestin ortodox convins!!! Pentru unii drumul e mai scurt pentru altii e mai lung. Dumnezeu sa te lumineze frate si sa-ti descopere adevarul. Doamne ajujta! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Parerea mea... | iustin10 | Generalitati | 22 | 20.09.2010 11:18:01 |
parerea mea | luciamanta | Despre Biserica Ortodoxa in general | 13 | 26.06.2010 22:52:17 |
parerea dumneavoastra | Anamaria_anca | Generalitati | 12 | 11.03.2010 18:57:39 |
PAREREA VOASTRA ! | cristiboss56 | Botezul | 51 | 20.08.2008 16:51:03 |
spuneti-va parerea | alexa.oni | Generalitati | 12 | 06.01.2008 15:40:38 |
|