![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Da, pentru mine (cel putin) e o mare durere...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Last edited by Noesisaa; 29.11.2009 at 20:51:14. |
|
|||
|
|||
![]()
S-ar parea ca schimbarea crezului prin adaugare e foarte rea si trebuie sa ii ajutam catolicismul sa scape de ea:
http://www.danionvasile.ro/blog/2007...-cea-de-taina/ "În Viața Sfântului Spiridon al Trimitundei, care a apărat credința în Sfânta Treime la primul Sfânt Sinod Ecumenic, putem citi o minune făcută spre rușinarea catolicilor care au o învățătură greșită despre Dumnezeu și despre Sfânta Liturghie: „André Pizanis, conducătorul flotei venețiene și guvernatorul insulei Corfu, a avut ideea de a construi un altar nou în Biserica Sfântului, pentru a se sluji acolo Liturghia, după ritul latin, în fiecare zi. El gândea că în acest fel va aduce mulțumire Sfântului pentru eliberarea de sub jugul turcesc a Insulei. Dar cum ar fi putut Sfântul Spiridon, apărătorul Ortodoxiei, să permită să se realizeze Sfânta Jertfă, Dumnezeiasca Liturghie, în cuvioasa sa biserică, de preoți ne‑ortodocși și cu azimă? Sfântul îi apăru de două ori guvernatorului în vremea somnului și i‑a poruncit să abandoneze proiectul său. Dar acela nu făcu ascultare, acordând mai multă încredere unui teolog care‑i spuse că visul său este de la diavolul. Acesta îi amenința chiar și pe preoții care alcătuiau «garda» de la racla Sfântului, care refuzau și ei o astfel de inovație. Văzând că apariția Sfântului Spiridon nu l‑a deturnat pe guvernator de la ambițiile sale, focul cuprinse depozitul de pulbere – pulberăria – al cetății. Explozia zgudui strașnic locuințele din jurul depozitului și îi ucise pe André Pizanis și pe toți care erau împreună cu el, inclusiv mulți latini (catolici). André Pizanis fu atins de două schije uriașe, care‑i deschiseră două găuri în gât, iar nenorocitul său teolog se află și el mort într‑o curte interioară a casei. Garda care avea în pază pulberăria l‑a văzut pe Sfânt care s‑a apropiat cu două torțe în mâini. Dar el, gardianul, fu salvat prin purtarea de grijă a Sfântului, care l‑a luat și l‑a dus până la Biserica Răstignirii. Un venețian, locuitor în Corfu, care se afla în podul casei sale în acel moment, a văzut trei flăcări izbucnind din clopotnița bisericii Sfântului și care s‑au îndreptat către fortăreață. Și, imediat după aceea, rezerva de muniție a garnizoanei a explodat. În aceeași noapte, la Veneția, o flacără căzu peste portretul lui Pizanis și‑l arse cu totul, fără ca nimeni din casă să înțeleagă cum s‑a petrecut aceasta și fără ca vreunul să pătimească alt rău. Toate aceste evenimente extraordinare – o minune, o slavă a Ortodoxiei – s‑au petrecut în 12 noiembrie[5] 1718” [115; 57‑58][6]. Da, prin această minune Dumnezeu a arătat că în bisericile ortodoxe nu trebuie să se facă liturghii eretice (fie ele catolice, monofizite sau de altă culoare heterodoxă)." Last edited by Adrian2009; 26.12.2009 at 11:10:40. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Eu acum mai degraba ma simt aproape de Dumnezeu intr-un magazin de icoane ortodoxe decat in bisericile catolice.
Am fost de putin ori prin biserici catolice da nu m-am inchinat la vreo icoana de a lor,asta cum de curand,ca am mai fost la un moment dat da demult (acum vreo 16-17 ani)la un parastas la greco-catolici,da nu mai tiu minte daca m-am inchinat pe la icoanele lor sau daca oi fi facut si ceva mai grav de atat,adica sa fi luat anafura sau sa fi lasat preotul lor sa ma miruiasca. De impartasit sigur nu m-am impartasit. Nici bisericile ortodoxe care arata catoliceste adica cu icoane putine,cu atmosfera intunecata sau/si cu icoane pictate nu foarte ortodox etc nu mi se par foarte folositoare pentru suflet. Cred ca pentru cineva care nu are biserica ortodoxa langa el,poate sa isi amenajeze o camera cu o candela de cea cu ulei,sau cu un bec mic cu lumina galbuie,sa imite pe cea a candelei,cu Sfinte icoane crestin ortodoxe,nu foarte luminata,da nici intunecata in care sa se roage. Camera respectiva daca se poate sa fie sfintita de un preot crestin ortodox. Si in respectiva camera sa nu se faca nimic care sa fie impotriva legii lui Dumnezeu. Last edited by mihailt; 28.12.2009 at 00:12:45. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Sa ne rugam in Biserica Ortodoxa chiar daca ajungem rar din motive obiective. Am participat la o Cununie catolica si totul mi s-a parut lipsit de traire, mai mult spectacol... De fapt in Biserica Catolica nu exista Duhul Sfant! Sunt multe diferente! Cununia la ei de fapt e o intelegere intre miri, preotul este doar un martor. Slujba Cununiei la ei se oficiaza in cadrul Sfintei lor Liturghii si consta in punerea inelelor de catre miri... Nici nu stiu de ce se numeste la ei Cununie pentru ca nu li se pun cununii pe cap.
|
|
||||
|
||||
![]()
Sa nu uitam ca preotii din diaspora slujesc liturghia in Bisericile Catolice, pentru ca nu au spatiu si nici putere financiara sa se ridice o biserica ortodoxa. Oare este pacat?
Cred ca trebuie sa facem o distinctie intre a participa la o slujba catolica si locasul de rugaciune catolic, insa in care se oficiaza o slujba ortodoxa. |
|
||||
|
||||
![]()
problema slujbelor ortodoxe oficiate in biserici catolice este foarte delicata. eu m-am referit strict la rugaciunea intr-un lacas de cult catolic, ca o cautare a harului. mergem la catolici deoara credem ca acolo gasim mai mult har decat acasa. Acest lucru este valabil la ortodocsi, caci in Biserica lui Hristos suntem cel mai aproape de Adevar, avem Trupul si Sange Mantuitorului in Sfantul Altar. Insa in "bisericile" catolice nu lucreaza harul lui Dumnezeu, asta o stim de la Sfintii Parinti. Pacatul nu reprezinta altceva decat neincrederea in invatatura Sfintilor Parinti (sau nestiinta).
|
|
|||
|
|||
![]()
Dumnezeu este peste tot, daca il simtim si cautam. Eu asa gandesc.
El nu este (numai) intr-o cladire, sau in anumite slujbe. Si decat deloc, e bine intr-o biserica...crestina. In afara de rugaciunea privata, de acasa. Slujbele sunt diferite,este adevarat, dar fiecare are farmecul si respectiv partea neplacuta, fie ele Liturghii, sau cununii, sau botezuri. Depinde si de ce vrem si putem noi sa simtim. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Pierdut intr-o lume mare .... | Sniper | Intamplari adevarate | 12 | 24.08.2016 15:56:50 |
Religie catolica in scoala pentru un ortodox | elcipo | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 16 | 26.09.2012 14:05:10 |
Un baiat ortodox si o fata catolica... | leloup | Generalitati | 51 | 13.02.2012 17:24:15 |
Casatorie intre viitor preot ortodox si catolica? | TNTman | Nunta | 34 | 25.02.2010 21:08:01 |
|