![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
instititia cea mai solida,dar si cea mai complexa este FAMILIA. Aici se duce binele si greul.Se intemeiaza "eternitatea"(adica copiii,dupa caz...),se educa, se lanseaza... iubirea,supunerea,intelegerea si iertarea...sunt "verigile"acestei "fundatii"(familia) fara a rade de greutatile ce pot aparea intr-o casnicie sau a zambii cand norii grei se abate peste o famillie. Eu la inceput de an ...iti doresc sa ai puterea sa-ti spui durerea la picioarele Domnului,prin Sfanta Rugaciune. Ca incununare in fapta ta...eu ...m-am gandit sa-ti astern aceasta rugaciune... Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, Cel Ce ai zis: “Căutati mai întâi Împărătia lui Dumnezeu, si toate celelalte se vor adăuga vouă”, dăruieste-mi toate cele de trebuintă pentru a putea merge pe calea mântuirii. În mâinile Tale este viata mea si fără Tine nu pot cunoaste nici împlinirea si nici bucuria cea adevărată. Stiind aceasta si având dorinta de a purta crucea căsătoriei, Te rog să mă ajuti să găsesc făptura potrivită mie alături de care să înfrunt marea vietii acesteia. Ajută-mă, Doamne, ajută-mă, cum numai Tu mă poti ajuta. De multe ori ispita singurătătii mi-a rănit inima, de multe ori diavolul deznădejdii a lovit în poarta sufletului meu. De atâta durere, inima mea s-a strâns, si nu este nimeni care să îmi aline durerea. La Tine alerg, Doamne, nădejdea mea, întărirea mea, lumina vietii mele. Ajută-mă să am o familie bineplăcută Tie, o familie peste care să se reverse multimea binecuvântărilor Tale. Fereste-mă, Doamne, de tot răul. Fereste-mă si de o alegere gresită. Fereste-mă de minciuni, de răutate si de desfrâu. Să nu mă însele frumusetea cea degrab trecătoare, ci să caut mai ales frumusetea sufletească. Să nu mă orbească dragostea pătimasă si nici să nu mă biruie patimile si poftele. Tu stii, Doamne, nepriceperea si slăbiciunea mintii mele. Izbăveste-mă prin harul Tău de neputintele care mă apasă. Vino în ajutorul meu, Iubitorule de oameni! Dăruieste-mi întelepciune si răbdare. O, grea este crucea răbdării, si greu îmi este să nu fiu covârsit de ea. Dar în Tine îmi pun nădejdea. Ajută-mă, Doamne, să iubesc Biserica, să stărui în rugăciune si să am râvnă pentru împlinirea poruncilor Tale. Să mă spovedesc ori de câte ori umbra păcatului va tulbura mintea mea, mai înainte ca gândul murdar să devină faptă. Dăruieste-mi ca primind dezlegare de păcate să-mi îndrept viata după cum Îti este bineplăcut Tie. Fă să-mi fie mie familia cale de mântuire, cale de bucurie. Să nu caut împlinirea cea înselătoare cu care mă ademeneste această lume, ci să caut dragostea pe care ai binecuvântat-o la nunta din Cana Galileii. Să îmi fie familia prilej pentru a-Ti multumi în fiecare zi. Si la vreme potrivită, dăruieste-mi, Doamne, copii credinciosi si sănătosi, care să ducă o viată curată si sfântă. Rugători aduc pentru mine pe toti sfintii, pe mai marii cetelor îngeresti, pe Înaintemergătorul Tău, pe înteleptii Apostoli, si împreună cu acestia pe Preacinstita si Preacurata Maica Ta, ale căror rugăciuni primeste-le, Milostive Hristoase al meu, pentru folosul meu si pentru mântuirea mea. Că Tu Însuti esti, Bunule, sfintirea si luminarea sufletelor noastre si Tie după cuviintă, ca unui Dumnezeu si Stăpân, toti slavă Îti înăltăm, în toate zilele. Amin. „Cartea Nuntii” – Danion Vasile |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cum mai stau lucrurile acum? |
|
|||
|
|||
![]()
11111111 multumesc frumos pentru rugaciune, am citit-o cu mare placere
AlinB nu s-a schimbat nimic, ba poate sau inrautatit lucrurile si mai mult prin faptul ca nu a mai dat nici un semn de viata, nici macar de sarbatori. eu ma rog in continuare , acum numai cel de sus stie ce o sa fie , ce o sa se intimple |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ati divortat pana la urma? Daca s-ar intoarce l-ai mai primi? |
|
|||
|
|||
![]()
alinab stiu cu cine este, nu am divortat, pentru ca venise sa-i semnez actele dar eu am zis ca fiind post sa ma lase in pace.
i-am spus ca eu merg pe principiul ca in post nu se leaga nu se dezleaga asa ca sa ma lase. acum, probabil ca o sa vina nu stiu, cum va randui Dumnezeu. si de va veni sa-i semnez probabil ca o sa o fac pentru ca nu este o solutie in a-l tine legat de mine atita timp cit el nu-si mai doreste. iar de va veni cu ginduri bune, atunci sa ma ajute bunul Dumnezeu si sa ma lumineze si sa ma invete cum sa procedez ca sa fac sa mearga bine. numai cel de sus stie ce o sa fie mai bine pentru noi. doamne ajuta |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
sa nu uitam, barbatii sunt "suflete de copii",indiferent de varsta reala... ei sunt mereu intr-o cautare a cuvantului bun,mereu in cautarea "luminii"(asta pentru a-i lumina si pe ei sufleteste)... si cum copiii gresesc(mai mult sau mai putin)ei trebuesc iertati si iubiti la fel sau mai mult... mai bine sa-ti plangi durerea decat sa plangi in singuratate... hm...chiar daca a plecat,...lasa-i ceva timp de discernamant. Cuplul este supus mereu unor incercari si as numii cateva... Un motiv pentru care soțul și soția nu reușesc să comunice corespunzător este acela că fiecare dintre ei se teme să-i împărtășească celuilalt propriile gânduri și simțăminte. De multe ori, există o oarecare teamă în ce privește unul sau chiar ambii parteneri de a-și împărtășii propriile gânduri și sentimente. Teama de a experimenta cea mai dureroasă jignire – respingerea – împiedică împărtășirea deschisă a gândurilor și a simțămintelor. Există și o justificare pentru o asemenea teamă, aceea fiind că foarte mulți oamnei și-au deschis sufletul partenerului și au fost respinși. Unii oameni au fost răniți atât de tare, încât au refuzat să mai încerce vreodată. Ca urmare, ei se strecoară înăuntrul unei cochilii și rămân acolo, păstrând aparența unui partener de căsătorie mulțumit, dar negând realitatea Un alt motiv pentru care cuplurile nu reușesc să comunice, îl constituie faptul că este mai ușor să-ți ignori și să-ți reprimi ideile și sentimentele, decât să înveți cum să le tratezi într-un mod adecvat. Motivul acesta are strânsă legătură cu imaginea pe care o avem despre noi înșine. Dacă crezi că persoana ta sau părerile tale sunt lipsite de orice valoare, atunci de ce să încerci să le împărtășești? Cine ar vrea să audă ce ai tu de spus? Și când cel căruia i te adresezi te respinge, atunci tabloul este complet. Ajungi la concluzia că este mai bine să te retragi, decât să fii rănit. Iubita mea..eu cred ca ai multa putere si rabdare ca Domnul sa-ti "rezolve"cazul... tie trei fapte iti trebuiesc:rugaciune,rabdare si iertare...incununate cu Sf.Spovedanie ia sa vezi tu minune...crede-ma,ai sa-mi spui tu mie... eu iti dedic cateva versuri... "O, tu femeie! Tu nu esti numai faptura mainilor ceresti, ci si a celor omenesti; de-a pururi ei, barbatii,iti inchia a inimii lor gingasa lumina . Poetii-n jurul chipului tau tes un val din fire de-aur, des, in dulci icoane-ales... Maestrii, din penel, dintr-o ochire dau trupului sau fraged nemurire... Albastra mare-ti da margaritare, pamantul - aurul, gradini in vara cu flori te-ncarca, te-mpovara mai mandra-n ochi sa ne rasara vapaia frumusetii de comoara! de dorul tau atatea inimi - generatii - iti canta pururi tinerele gratii. Desigur, esti pe jumatate doar femeie, pe jumatate - vis ce-n noi santeie!..." Rabindranath Tagore Speranta(nu mai stiu de cine-i compusa...) Caut raspuns la nimicuri Nu inteleg desi-i clar, Sintem din nou amindoi singuri Din nou, intre noi e hotar. Hotar este acum si-ntre ani Perdele se trag peste zile trecute, Clipe in care ma mingiiai Acum sint poveste , sint duse. Ce pot spera la ziua de miine Odata cu nasterea unui nou an, Decit sa nu uiti de mine Sa ne iubim, la multi ani Doamne ajuta! Last edited by 11111111; 03.01.2010 at 15:05:21. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
discuta cu el sincer...calca-ti inhibitiile... spune-i ce simti...fara orgolii nu-i pacat... ce faci?...tainuiesti iubirea jurata(promisa) in fata Domnului... indiferent de solutia lui(poate fi de moment),tu,ramai tare ca piatra...ancorata in iubire... mult mai de pret este rugaciunea unei femei supuse Poruncilor Sale... s-apoi Domnul v-a lumina calea ta "lucrurile nu sunt cum par a fi..." ti-am vorbit din multe exemple palpate de mine...nu experimentate pe net crede-ma rabdarea mult aduce... nu cauda dreptatea lumeasca n-ai ce face cu ea... tu te vei palii in flagelul singuratatii, te vei caii,zicand ca...poate mai bine era sa mai astepti... scumpo,drada mea...stiu este greu...dar nu imposibil... Domnul sa te lumineze! te rog spune-mi si mie numele vostru de botez...multumesc! Last edited by 11111111; 03.01.2010 at 15:31:13. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Stii, este o vorba, daca te paraseste, cea mai mare pedeapsa este sa-l lasi sa se duca acolo unde se duce. Fericirea din astfel de relatii care se cladesc pe o astfel de tradare nu va dura mult. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Chiar "functioneaza" sa comunici sotului ce simti? Se va dezmetici el, se va intoarce la iubirea jurata? etc. Eu am o alta perceptie despre relatii. Cred ca in momentul in care el calca stramb, el incearca sa se justifice (ca doar nu-si va sifona imaginea buna despre propria lui persoana) construind o imagine oribila a sotiei. Chiar daca Pusichet este o fiinta minunata, el va crede despre ea tot felul de lucruri neplacute, iar cel mai mult il va scarbi si infuria tocmai faptul ca ea il iubeste (il iubeste cu toate defectele si scaparile lui). Mi-a fost dat sa vad de cateva ori (si la un moment dat am experimentat si eu) cat de mult uraste un barbat tocmai faptul ca este iubit cand el nu vrea. Ca acea iubire este o nuia pentru constiinta lui. Si eu cred ca ea trebuie sa-i spuna sotului ce simte si sa o faca in mod frumos (nu revendicativ). Dar cred ca trebuie sa se pregateasca pt ce este mai rau, pentru ca putin probabil ca el va fi emotionat in sens bun. (Probabil ca va fi furios pt ca ea il face sa simta regret, rusine etc.). Dar ea sa nu lase lucruri nespuse. Pusichet, sa te ajute si sa te intareasca Dumnezeu. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu prea inteleg de ce barbatul este tratat asa ca un mare zeu de aur, si trebuie sa te calmezi in prezenta lui, ce ai de spus trebuie sa ii spui pe un ton egal...cautat, sa nu cumva sa fuga asemeni unui ghepard spre orizont la auzul vocalizelor vindicative? ![]()
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
ajutati-ma sunt disperata | patricia2006 | Umanitare | 7 | 02.09.2012 23:47:20 |
O mama disperata va roaga cu lacrimi in ochi sa ii ajutati baiatul | diannaalex | Umanitare | 5 | 23.06.2010 09:05:36 |
|