![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Cartea acea atribuita parintelui Lazarus Moore despre Sfantul Serafim de Sarov nu prea se stie daca chiar apartine parintelui Lazarus Moore si chiar vorbeste despre Sfantul Serafim de Sarov:
http://orthodoxwiki.org/Lazarus_(Moore) "St Seraphim of Sarov - a spiritual biography, New Sarov Press, 1994. Metropolitan Kallistos Ware has suggested that there are 'some doubts have been expressed whether this is actually the work of Fr. Lazarus, at any rate in its present form'. [Bishop Kallistos of Diokleia, 'Foreward', in Ignatius Brianchaninov, On the Prayer of Jesus (Boston, MA: New Seeds, 2006) p. xx.)] "
Eu nu pot sa uit cum in acea carte sunt huliti monahii din Sfanta Manastire unde mersese Sfantul Serafim de Sarov si nu cred ca Sfantul Serafim ar fi fost de acord sa se scrie asa ceva. Mai aud pe unii "oameni duhovnicesti" care de fapt sunt inselati de draci si cred ca au cunoscut harul lui Dumnezeu si prin care dracii se exprima hulind parintii si maicile din Sfintele Manastiri. Eu am fost pe la cateva Sfinte Manastiri si nu am vazut nimic din ce semnaleaza ei. Cat despre faptul ca parintii sau maicile de acolo impletesc munca cu rugaciunea,nu inteleg unde e problema. Maica Domnului lucrase perdeaua templului din Ierusalim si camasa lui Dumnezeu Iisus Hristos. Dumnezeu Iisus Hristos a lucrat ca dulgher pana la 30 de ani. Sfantul Apostol Pavel lucra corturi,cand propovaduia Sfanta Evanghelie. Sfantul Macarie cel Mare lucra la camp cu ucenicii sai si dupa cum se marturiseste la viata sa vedea mereu slava lui Dumnezeu. (ca lucra la camp se spune in Pateric.) Sfantul Antonie cel Mare impletea cosuri. De la adevarat rugaciune te impiedica pacatul care e in sufletul omului nu munca cinstita. Last edited by mihailt; 10.01.2010 at 22:29:26. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acum, vizionare placuta ca a inceput Codul lui Oreste de 10 minute! (reluare) ...................................... Later edit: andrei im, Imi pare rau, nu-mi place sa fac acest lucru, si nu te combat ca tu sa nu mai crezi, ci sa nu TE crezi deasupra celorlalti! Daca poti, iarta-ma! N-am nimic personal cu tine si cu nimeni de pe-aici, dar ma doare si ma deranjeaza ura dintre noi! Last edited by OmuBun; 10.01.2010 at 22:45:50. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, si acum si pururea si in vecii vecilor! Amin! Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat! "Gustati si vedeti ca bun este Domnul". |
|
||||
|
||||
![]()
eu te rog sa ma ierti, frate, dar absolut tot ce am zis, ai luat-o personal. atat la nivelul persoanei tale, cat si la nivelul persoanei in sine. si din aceasta cauza, orice comentariu legat de o invatatura, de o idee se transforma intr-o judecata a omului. ca si cum daca as combate filozofia lui kant, sa zicem, l-as judeca personal pe kant si l-as trimite in iad.
|
|
|||
|
|||
![]()
Am vazut emisiunea lui Oreste .
Recunosc ca e prima oara cand iau contact mai in detaliu cu minunea de la Fatima. Minune se chiama orice iese din legile firii.Bineinteles poate fi si de la diavol,si acesta poate face minuni.Dar daca ar fi de la el,atunci sa ne inspaimantam,ca ,chiar a primit mana libera.(in fata a 70000 de oamnei) Dar eu nu vad de ce minunea de la Fatima nu ar fi reala,adica chiar de la Maica Domnului. Doar pt ca nu a aparut intr-o tara ortodoxa?In primul rand ca a aparut unor copiii. Pot fi acesti copi separati in ortodoxi sau catolici? Ei sunt copii pur si simplu. Chiar daca afirmam ca singura biserica reala e cea ortodoxa,ca restul sunt simple secte,mi-e imposibil sa cred ca Maica Domnului nu se poate arata cui vrea Dansa .Nu ced ca tine de meritul sau rataicrea unei Biserici ,ci pur si simplu de voia cereasca. E ca si cum ar zice:voi (ortodocsii) mosteniti adevarul,iata lor,celorlalti vreau sa le dau minuni. |
|
|||
|
|||
![]()
Mesajele sunt de o simplitate dezarmanta si doar rautatea noastra ne determina sa tulburam apele, sa creem zazanie, sa ne distragem de la mesajul in sine numai pentru a spune o bazaconie. NU CONTEAZA cui se arata Preasfanta Fecioara si nu suntem noi in masura s-o tragem de guler fiindca ne bulverseaza alegerea ei. Oameni buni, ce poti sa faci, daca te pomenesti dintr-o data in fata unei astfel de minuni, indiferent de biserica din care faci parte? Nu-ti vine oare sa te faci una cu pamantul pentru pacatele tale? Este cineva care sa intoarca spatele si sa spuna: "Vai, e lucrare diavoleasca! Asa ceva acum si aici, nu se poate!" Oare nu cumva mintea mea imbacsita de o doctrina prost inteleasa nu concepe asa ceva? Nu cumva diavolul ma gadila in amorul propriu tocmai pentru a ma indoi ce ceea ce oricum sunt nevrednic sa vad?
Mesajul e foarte simplu, pentru toti: Intoarceti-va la Dumnezeu, iubiti-va si faceti bine celor din jur ca vremea de pe urma a sosit! Inca nu-i tarziu sa ridicati privirea spre cer si in jurul vostru! Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
Si eu am vazut emisiunea, nu de la inceput dar vreo 2 ore din ea si mi s-a facut pielea gaina. Mesajul este simplu, asa cum spunea si OmuBun, si in inima mea nu pot sa cred ca vine din "partea cealalta". Iar despre faptul ca a aparut Fecioara in Spania, intru biserica catolica....chiar nu mi se pare catusi de putin relevant. A aparut si deasupra bisericii ortodoxe copte de la Zedun (? sper ca nu am retinut gresit numele) din Egipt. Si-atunci, ce ar urma sa spunem, ca in Egipt a fost autentica si la Fatima nu? Sau ca si intr-un caz si in celalalt a fost altceva decat o minune? Cred ca e prea mult sa putem noi califica si eu merg pe ceea ce imi spune inima.
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiam multe despre Fatima, asa ca am cauta informatii despre "mesaje".
Ori este foarte tarziu si sunt obosita, ori nu inteleg.. dar imi par a fi mesaje pro-catolice clare. De ex. ce intelegeti voi din asta? "To prevent this, I shall come to ask for the consecration of Russia to my Immaculate Heart, and the Communion of reparation on the First Saturdays. If my requests are heeded, Russia will be converted, and there will be peace" Ce intelegeti? Nu sunt rusii crestini ortodocsi cu evlavie fata de Maica lui Iisus Hristos? Despre ce convertire e vorba? Ce este aceea "Inima Imaculata"? Astea-s mai mult ganduri.. daca veti spune ca urasc (cum i s-a raspuns lui Andrei) mai bine nu scrieti nimic! Admir pozitia lui andrei im, andrei 25 si antoniap. Pentru Om Bun.. spui: Citat:
In Biserica Ortodoxa gasim Adevarul intreg. Nu va mai pacaliti ca lipseste ceva. Ce nu stim (din alte religii) nu ne este de trebuinta! Iertati-ma. |
|
|||
|
|||
![]()
nu conteaza...
Last edited by anna21; 11.01.2010 at 07:49:02. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce parere aveti despre emisiunea si cartea lui Oreste? | alexdu | Generalitati | 47 | 22.01.2013 10:22:31 |
Oreste Teodorescu | Andrei B. | Generalitati | 33 | 28.07.2011 08:15:26 |
Codul lui Moise... | silverstar | Generalitati | 8 | 30.01.2009 22:25:04 |
Codul lui Da Vinci... | anyyacory | Despre Biserica Ortodoxa in general | 99 | 09.07.2008 08:28:39 |
|