Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.01.2010, 15:11:42
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul
Nu se roaga pentru unirea credintelor, ci a "credintei":
"Unirea credintei si impartasirea Sfantului Duh cerand, pe noi insine si unii pe altii si toata viata noastra lui Hristos Dumnezeu sa o dam".

Adica cerem ca noi, toti cei ce venim catre Hristos, sa ne impartasim de aceeasi credinta in Duhul Sfant, astfel ca sa ajungem sa-i dam Lui toata viata noastra.

Credinta este un dar dumnezeiesc la care participam. Degeaba participam daca nu ni se impartaseste Duhul Sfant, care sfinteste credinta si viata noastra. Iata de ce noi nu ne vom putea niciodata ruga pentru ecumenism, caci acesta nu cere "impartasirea Sfantului Duh", pentru ca nu Il cunoaste.
Multumesc!
Dar ma referam la:
Pentru pacea a toată lumea, pentru bună starea sfintelor lui Dumnezeu Biserici și pentru unirea tuturor, Domnului să ne rugăm.
Vechi 14.01.2010, 15:12:20
Ioana-Andreea's Avatar
Ioana-Andreea Ioana-Andreea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2009
Locație: Ploiesti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Ioana-Andreea
Implicit

aaa,sau poate se refera "unirea tuturor oamenilor"
Vechi 14.01.2010, 15:33:57
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ioana-Andreea Vezi mesajul
Multumesc!
Dar ma referam la:
Pentru pacea a toată lumea, pentru bună starea sfintelor lui Dumnezeu Biserici și pentru unirea tuturor, Domnului să ne rugăm.
Dupa parerea mea, aici e vorba tot de unirea credinciosilor, adica a Bisericilor locale (dupa cum si erau formularile vechi: "Biserica lui Dumnezeu care peregrineaza in Roma catre Biserica lui Dumnezeu care peregrineaza in Corint ...."), privite ca si comunitati de credinciosi.
Reply With Quote
Vechi 14.01.2010, 15:52:00
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lavrentiu Vezi mesajul
Dupa parerea mea, aici e vorba tot de unirea credinciosilor, adica a Bisericilor locale (dupa cum si erau formularile vechi: "Biserica lui Dumnezeu care peregrineaza in Roma catre Biserica lui Dumnezeu care peregrineaza in Corint ...."), privite ca si comunitati de credinciosi.
Cred ca se refera si la unirea celor despartiti de Biserica.
Deci, se refera si la dorinta lui Dumnezeu de a invinge ereziile si schismele.
Vechi 14.01.2010, 16:11:07
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Eu de multe ori, daca nu chiar mai de fiecare data, am auzit "unitatea credintei" care cred ca are alt sens decat unirea credintei, nu?
Reply With Quote
Vechi 14.01.2010, 16:28:10
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Unitatea credintei ar trebui sa reprezinte o credinta intr-un Dumnezeu, asa subiectiv cum o face fiecare religie in parte UNIFICATI sub acelasi acoperis.

De exemplu intr-o incapere, fiecare sa se roage LA UNICUL DUMNEZEU, in FELUL in care o face in religia lui fara sa IMPUNA altora prin "argumente logice" sa o faca intr-un fel sau altul.

Daca priviti o catedrala catolica cu multe capele, imaginati-va ca intr-un ar fi un preot ortodox oficiind Liturghia Ortodoxa, in alta, penticostalii cu sedintele lor, baptistii, catolicii, musulmanii, toti uniti printr-o lucrare comuna sub acelasi acoperis. Deci care ar fi problema? un fel de Mall Religios, in sens bun, unde nimeni nu impune si nu se cearta, telul comun fiind rugile de mintuire catre UNICUL DUMNEZEU ( fiecare cum intelege, fara cearta)

Last edited by andreicozia; 14.01.2010 at 16:34:15.
Reply With Quote
Vechi 14.01.2010, 16:33:47
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Cred ca se refera si la unirea celor despartiti de Biserica.
Deci, se refera si la dorinta lui Dumnezeu de a invinge ereziile si schismele.
Poate se refera si la asta, dar cred ca Sfintii Parinti (Ioan Gura de Aur, Vasile cel Mare etc) ar fi fost mai specifici.

Cand zici "invingerea ereziilor" banuiesc ca te referi la (re)aducerea ereticilor la adevar, nu?
Reply With Quote
Vechi 14.01.2010, 17:05:19
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Si totusi, de ce unii preoti spun "unitatea" si altii "unirea"?
Reply With Quote
Vechi 17.01.2010, 20:16:31
antoniap
Guest

Implicit

MARELE ANTONIE ȘI ECUMENISMUL DE ASTĂZI
Reply With Quote
Vechi 17.01.2010, 22:48:58
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Si totusi, de ce unii preoti spun "unitatea" si altii "unirea"?
Stiu ca mi-a spus cineva odata ca termenul grecesc aferent (enetatos, parca) inseamna "unitate" (oricum, contine in el radicalul "unu") si a fost tradus gresit prin "unire". Ideea este ca noi ne rugam ca Biserica sa fie Una, sa nu se mai rupa din ea, nu sa ne unim cu catolicii, musulmanii si altii.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mărturisire de credinta impotriva Ecumenismului (!!) colaps Generalitati 72 27.12.2015 02:21:26
Mucenicie s-au Sinucidere? Sanduu Generalitati 32 01.03.2012 11:46:27
Declaratia egumenilor Muntelui Athos impotriva ecumenismului catalin2 Dogmatica 13 25.12.2011 13:58:57
Marturisirea de Credinta impotriva ecumenismului BogdanF2 Generalitati 4 30.09.2009 19:48:32
Va rog sa cititi si sa nu va panicati.Sa ne pregatim pentru mucenicie! ortodox4life Generalitati 56 11.02.2009 20:08:14