![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar ma referam la: Pentru pacea a toată lumea, pentru bună starea sfintelor lui Dumnezeu Biserici și pentru unirea tuturor, Domnului să ne rugăm.
|
||||
|
||||
![]()
aaa,sau poate se refera "unirea tuturor oamenilor"
|
||||
|
||||
![]()
Dupa parerea mea, aici e vorba tot de unirea credinciosilor, adica a Bisericilor locale (dupa cum si erau formularile vechi: "Biserica lui Dumnezeu care peregrineaza in Roma catre Biserica lui Dumnezeu care peregrineaza in Corint ...."), privite ca si comunitati de credinciosi.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci, se refera si la dorinta lui Dumnezeu de a invinge ereziile si schismele.
|
||||
|
||||
![]()
Eu de multe ori, daca nu chiar mai de fiecare data, am auzit "unitatea credintei" care cred ca are alt sens decat unirea credintei, nu?
|
|
|||
|
|||
![]()
Unitatea credintei ar trebui sa reprezinte o credinta intr-un Dumnezeu, asa subiectiv cum o face fiecare religie in parte UNIFICATI sub acelasi acoperis.
De exemplu intr-o incapere, fiecare sa se roage LA UNICUL DUMNEZEU, in FELUL in care o face in religia lui fara sa IMPUNA altora prin "argumente logice" sa o faca intr-un fel sau altul. Daca priviti o catedrala catolica cu multe capele, imaginati-va ca intr-un ar fi un preot ortodox oficiind Liturghia Ortodoxa, in alta, penticostalii cu sedintele lor, baptistii, catolicii, musulmanii, toti uniti printr-o lucrare comuna sub acelasi acoperis. Deci care ar fi problema? un fel de Mall Religios, in sens bun, unde nimeni nu impune si nu se cearta, telul comun fiind rugile de mintuire catre UNICUL DUMNEZEU ( fiecare cum intelege, fara cearta) Last edited by andreicozia; 14.01.2010 at 16:34:15. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cand zici "invingerea ereziilor" banuiesc ca te referi la (re)aducerea ereticilor la adevar, nu? |
|
||||
|
||||
![]()
Si totusi, de ce unii preoti spun "unitatea" si altii "unirea"?
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Stiu ca mi-a spus cineva odata ca termenul grecesc aferent (enetatos, parca) inseamna "unitate" (oricum, contine in el radicalul "unu") si a fost tradus gresit prin "unire". Ideea este ca noi ne rugam ca Biserica sa fie Una, sa nu se mai rupa din ea, nu sa ne unim cu catolicii, musulmanii si altii.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mărturisire de credinta impotriva Ecumenismului (!!) | colaps | Generalitati | 72 | 27.12.2015 02:21:26 |
Mucenicie s-au Sinucidere? | Sanduu | Generalitati | 32 | 01.03.2012 11:46:27 |
Declaratia egumenilor Muntelui Athos impotriva ecumenismului | catalin2 | Dogmatica | 13 | 25.12.2011 13:58:57 |
Marturisirea de Credinta impotriva ecumenismului | BogdanF2 | Generalitati | 4 | 30.09.2009 19:48:32 |
Va rog sa cititi si sa nu va panicati.Sa ne pregatim pentru mucenicie! | ortodox4life | Generalitati | 56 | 11.02.2009 20:08:14 |
|