Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.01.2010, 17:58:50
dani2004 dani2004 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lorytzuka Vezi mesajul
ca sa itzi demonstrez ar trebui sa ma pun fatza in fatza cu tine ori nu cred ca am cum.cauta-tzi un maestru Reiki ,racordeaza-te la Lumina, studiaza , ajungi maestru macar pe un sistem shi vei vedea cu ochii tai cum se imbina toate.shi atunci fiecare va vorbi din experientza nu din cartzi succes
Da ce face Reiki asta?
Vechi 21.01.2010, 18:07:36
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Ce intelegi prin "leguma"?
Stiinta, prin tehnologie, e singura care ne poate elibera de gindurile meschine ale supravietuirii. Gindeste-te numai la o lume unde energia e pe gratis, unde toata lumea are ce minca intr-un mod decent. Nu crezi ca aceasta lume ar fi automat una mai buna, unde oamenii se vor iubi mai mult?
De acord ca stiinta mai produce si chestii care pot fi folosite pentru a distruge. Stii foarte bine ca oameni necrestini sau atei au acces la aceste arme si nimeni nu isi doreste sa distruga lumea, desi acest lucru e extrem de facil. Violenta scade an de an si asta nu datorita religiei.
Omenirea trebuie sa riste si sa dezvolte tehnologii care sa ne permita sa ne eliberam de multe, incusiv de planeta care ne-a nascut, daca nu vrem sa murim odata cu ea.
sa sti ca framantarile sufletesti nu pot fi hranite cu pizza si cola pe gratis, intrebarile existentiale ale umanitatii vor exista in todeauna, stiinta nu iti poate da liniste sufleteasca, stiinta are rolul ei, spiritualitatea deasemenea, nu ne putem lipsi de niciuna dintre ele, sti bine ca exista oameni care dpdvd material nu duc lipsa de nimic si totusi nu sunt fericiti, deoarece sufletul nu le este hranit
in ceea ce priveste nivelul violentei, eu nu-mi dau seama cum de ai ajuns la aceste constatari, deoarece daca ne uitam la baza, jos in cartier, violenta a crescut fata de anii trecuti iar tendinta de rebeliune e in crestere fiind promovata chiar de societate

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Vechi 21.01.2010, 18:13:54
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
"Te rog sa imi spui, daca ai ajunge la binele suprem si absolut te-ar mai incerca vreo motivatie?" poate doar una: sa nu se mai sfarseasca niciodata :)
si inca una: ca toti sa ajunga acolo.
Vechi 21.01.2010, 18:26:12
anaana71's Avatar
anaana71 anaana71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.11.2009
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru anaana71
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
mersi, mersi :) ma intereseaza in momentul asta pildele ca pe tine formulele :)
uite totusi fac un compromis: tu scrii o formula si eu o pilda. ce zici, te bagi?
Vechi 21.01.2010, 18:26:43
AteulCelRau
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel Vezi mesajul
sa sti ca framantarile sufletesti nu pot fi hranite cu pizza si cola pe gratis, intrebarile existentiale ale umanitatii vor exista in todeauna, stiinta nu iti poate da liniste sufleteasca, stiinta are rolul ei, spiritualitatea deasemenea, nu ne putem lipsi de niciuna dintre ele, sti bine ca exista oameni care dpdvd material nu duc lipsa de nimic si totusi nu sunt fericiti, deoarece sufletul nu le este hranit
in ceea ce priveste nivelul violentei, eu nu-mi dau seama cum de ai ajuns la aceste constatari, deoarece daca ne uitam la baza, jos in cartier, violenta a crescut fata de anii trecuti iar tendinta de rebeliune e in crestere fiind promovata chiar de societate
Pentru mai mult de 1 milliard de oameni, mancarea si apa de care duc lipsa conteza mai mult decat spiritualitatea, si ce te face sa crezi ca spiritualitatea e exclusiva religiei? Eu sincer sunt spiritual far religie, plus ca a scazut criminilitatea in ultimii ani mai ales in romania, acum cu criza a mai crescut un pic, dar nu se compara cu ce era dupa revolutie.
Vechi 21.01.2010, 19:24:43
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AteulCelRau Vezi mesajul
Pentru mai mult de 1 milliard de oameni, mancarea si apa de care duc lipsa conteza mai mult decat spiritualitatea, si ce te face sa crezi ca spiritualitatea e exclusiva religiei? Eu sincer sunt spiritual far religie, plus ca a scazut criminilitatea in ultimii ani mai ales in romania, acum cu criza a mai crescut un pic, dar nu se compara cu ce era dupa revolutie.
nu m-am facut inteles nu vorbeam de segmentul de populatie care nu isi poate satisface nici nevoile de baza, normal cand esti flamand nu te gandesti la salvarea balenelor albastre, nu vorbim aici de extreme, pt ca tot pe acesti oameni nu-i ajuta cu nimic acceleratorul de particole care papa miliarde de euro si nici faptul ca omul a ajuns pe luna
Dupa revolutie a fost o perioada de haos, dar la modul general criminalitate, terorism, violenta exista, din pacate..
Da poti fi spiritual si fara credinta dar e o spiritualitate care-ti face rau, vezi marturiile celor care au practicat anumite meditatii orientale,
apoi spiritualitatea fara Dumnezeu e un non sens ce inseamna pt dumneata a fi spiritual, ati hrani sufletul? cu ce cu filosofie? noi ne hranim sufletul cu Harul lui Hristos, har care dinafara nu se poate cunoaste, doar dupa ce ai experimentat pacea Lui iti dai seama de adevarata valoare a credintei, de aceea e total aiurea ca un ateu sa vorbeasca despre credinta, e inafara cunoasterii lui pt ca nu a experimentat credinta,

Si la urma urmei, voi sunteti cu sloganul "libertate de constiinta" si tot voi ii atacati pe cei care cred ca suntem mai mult decat o carcasa de carne, voi sustineti sus si tare paradele gay si blamati manifestarile religioasa intr-un stat majoritar crestin
Eu cred ca daca ateii ar fi majoritari, ar darama bisericile cu buldozere si ar impusca crestinii in plina strada si zic asta deoarece se vede ca si minoritari sunt agresivi

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)

Last edited by danyel; 21.01.2010 at 19:31:49.
Vechi 21.01.2010, 20:05:56
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

eu am o intrebare pt voi toti: ati pus vreodata mana pe o piatra sau pe trunchiul unui copac, sa simtiti energia care curge prin ele, sa le simtiti viata? Ati privit vreodata atent natura, sa vedeti miracolul lui Dumnezeu in tot ce exista? Ati simtit vreodata ca sunteti uniti cu tot ce exista, ca totul este viata si pulsam cu totii ca intr-o singura inima?
Vechi 21.01.2010, 21:09:07
topcat
Guest

Implicit

Citat:
"Stiinta se bazeaza pe materialism. Din pacate Dzeu nu, de aici conflictul. E adevarat, sint destui savanti care sint credinciosi, dar vei vedea ca fiecare e materialist in domeniul sau.""

fiind Creatorul si al materiei ( care este tot o forma de energie, dar mai condensata), nu doar al sufletului si spiritului, cred ca cele trei pot fi luate fara probleme impreuna, fara sa fie impotriva lui Dumnezeu. :)

materialismul egoist, da, nu e bun, ca orice lucru egoist, de altfel.
Vorbeam de materialism in sensul de ne-supranatural
Citat:
Si de ce pe acei savanti credinciosi, nu-i incomodeaza credinta, in munca lor, ba chiar isi fac treaba foarte bine?
Eu cred ca ii incomodeaza. Iti spun, toti (ma rog, or fi si exceptii) sint materialisti in domeniul pe care il studiaza sau in domeniile pe care se bazeaza munca lor.
Vechi 21.01.2010, 21:10:51
topcat
Guest

Implicit

Citat:
"Te rog sa imi spui, daca ai ajunge la binele suprem si absolut te-ar mai incerca vreo motivatie?" poate doar una: sa nu se mai sfarseasca niciodata :)
Cum se poate sfirsi un bine suprem si absolut?
Vechi 21.01.2010, 21:38:06
topcat
Guest

Implicit

Citat:
nu m-am facut inteles nu vorbeam de segmentul de populatie care nu isi poate satisface nici nevoile de baza, normal cand esti flamand nu te gandesti la salvarea balenelor albastre, nu vorbim aici de extreme, pt ca tot pe acesti oameni nu-i ajuta cu nimic acceleratorul de particole care papa miliarde de euro si nici faptul ca omul a ajuns pe luna
Acum nu ii ajuta
Citat:
Dupa revolutie a fost o perioada de haos, dar la modul general criminalitate, terorism, violenta exista, din pacate..
Exista si vor exista multa vreme. Important este sa vedem ce impact au acestea si care ar fi potentialul lor daca nivelul de rautate ar fi ramas cel de acum 2000 de ani.
Citat:
Da poti fi spiritual si fara credinta dar e o spiritualitate care-ti face rau, vezi marturiile celor care au practicat anumite meditatii orientale,
Pai si acelea nu sint bazate pe credinta? :)
Citat:
apoi spiritualitatea fara Dumnezeu e un non sens ce inseamna pt dumneata a fi spiritual, ati hrani sufletul? cu ce cu filosofie? noi ne hranim sufletul cu Harul lui Hristos, har care dinafara nu se poate cunoaste, doar dupa ce ai experimentat pacea Lui iti dai seama de adevarata valoare a credintei, de aceea e total aiurea ca un ateu sa vorbeasca despre credinta, e inafara cunoasterii lui pt ca nu a experimentat credinta,
Religia a acaparat termenul de spiritualitate, pe nedrept.
Indiferent ca esti credincios sau nu, cind asculti o simfonie, cind privesti un bebelus abia nascut, cind iubesti, cind te minunezi la cerul negru cu miliarde stele, te incearca aceleasi sentimente, spirituale. Nu inteleg de ce un ateu ar fi handicapat in aceasta privinta
Citat:
Si la urma urmei, voi sunteti cu sloganul "libertate de constiinta" si tot voi ii atacati pe cei care cred ca suntem mai mult decat o carcasa de carne, voi sustineti sus si tare paradele gay si blamati manifestarile religioasa intr-un stat majoritar crestin
Eu cred ca daca ateii ar fi majoritari, ar darama bisericile cu buldozere si ar impusca crestinii in plina strada si zic asta deoarece se vede ca si minoritari sunt agresivi
Libertatea de constiinta tine de individ si deci poate avea, in functie de acesta, atit o dimensiune laica cit si religioasa. Ea trebuie sa tina seama insa de libertatea de constiinta a celorlalti indivizi, la fel de indreptatita.
Nu spunem ca sintem o carcasa de carne, nu toti sintem de acord cu paradele gay si nu blamam orice manifestare religioasa.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Partener ateu onyx235 Nunta 87 26.03.2011 21:52:20
Suntem crestini, intrebati-ne orice andreicozia Generalitati 133 16.08.2010 23:01:34
Eminescu ateu? pisi Generalitati 39 18.01.2010 16:49:03
De ce sunt ateu agnostic hmiron Teologie si Stiinta 43 30.12.2009 22:51:32
ateu sau crestin? Dan-Virgil Generalitati 33 12.07.2008 21:21:58