Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.01.2010, 12:22:52
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Hm... eu stiam ca mantuirea este si personala, si colectiva... ne mantuim in comunitate, nu de capul nostru, ca nu suntem pe o insula pustie...

Si parintele Calciu spune asta:

- Ce importanta are neamul in mantuirea noastra?

- Pentru mantuirea noastra lucreaza in doua feluri: prin atitudinea personala si prin atitudinea colectiva. Adica fiecare dintre noi e responsabil cu indeplinirea sau neindeplinirea misiunii neamului romanesc. Vom fi judecati ca neamuri, nu vom fi judecati numai ca persoane. Vom fi judecati [de] Dumnezeu si pentru ce am facut, dar si cu ce am contribuit la pieirea sau la resuscitarea neamului. http://www.youtube.com/watch?v=LFGhyWVmnV8
Vechi 28.01.2010, 12:26:48
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Hm... eu stiam ca mantuirea este si personala, si colectiva... ne mantuim in comunitate, nu de capul nostru, ca nu suntem pe o insula pustie...

Si parintele Calciu spune asta:

- Ce importanta are neamul in mantuirea noastra?

- Pentru mantuirea noastra lucreaza in doua feluri: prin atitudinea personala si prin atitudinea colectiva. Adica fiecare dintre noi e responsabil cu indeplinirea sau neindeplinirea misiunii neamului romanesc. Vom fi judecati ca neamuri, nu vom fi judecati numai ca persoane. Vom fi judecati [de] Dumnezeu si pentru ce am facut, dar si cu ce am contribuit la pieirea sau la resuscitarea neamului. http://www.youtube.com/watch?v=LFGhyWVmnV8
Si cu ce spui ca ai contribuit tu la resuscitarea neamului?
Reply With Quote
Vechi 28.01.2010, 12:34:55
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
Si cu ce spui ca ai contribuit tu la resuscitarea neamului?
Ei, uite, intrebarea aceasta ar trebui sa ne-o punem cu totii, caci vom da socoteala si de asta in ziua judecatii... sa nu spunem ca nu am stiut! Eu una marturisesc ca nu stiu sa fi facut nimic, dar, cu ajutorul lui Dumnezeu, poate voi face, cine stie? Dar, dupa cum spunea cineva pe aici, mantuirea sta in mult sfat...
Vechi 28.01.2010, 12:37:57
Banned

Implicit

Citat:
Ei, uite, intrebarea aceasta ar trebui sa ne-o punem cu totii, caci vom da socoteala si de asta in ziua judecatii... sa nu spunem ca nu am stiut! Eu una marturisesc ca nu stiu sa fi facut nimic, dar, cu ajutorul lui Dumnezeu, poate voi face, cine stie? Dar, dupa cum spunea cineva pe aici, mantuirea sta in mult sfat...
Pai asta sper si eu,ca voi face...

Dar sa stii,cred ca marturisirea credintei fata de cei apropiati(romani,nu-i asa?!),cresterea copiilor in credinta inseamna ca ai facut ceva pentru neamul romanesc..

Daca ai o menire mai inalta,ar fi extraordinar...sa poti trezi constiinte la un nivel mai inalt...
Reply With Quote
Vechi 28.01.2010, 12:38:00
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Sincer, nu imi dau seama pe ce criterii spune asta parintele Calciu. Nu cred ca este in Sf Scriptura cum ca trebuie sa fim nationalisti...Eu cred ca vom fi judecati din perspectiva de crestini, natiunea nu cred ca conteaza asa de mult in fata lui Hristos.
Reply With Quote
Vechi 28.01.2010, 12:44:49
Miha-anca
Guest

Implicit

Sa inteleg ca natiunile sunt inventie pur omeneasca? Parca Dumnezeu a amestecat limbile, nu?
Reply With Quote
Vechi 28.01.2010, 12:50:05
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Sa inteleg ca natiunile sunt inventie pur omeneasca? Parca Dumnezeu a amestecat limbile, nu?
Nu trebuie sa ne tradam neamul,tara....sa o aparam in caz de nevoie

Este locul unde datorita poporului ce alcatuieste aceasta tara,ne putem mantui..si trebuie sa mentinem acest privilegiu.

Datorita caracteristicilor trasaturilor romanului,credinta a putut dainui 2000 de ani,lucru de care beneficiem fiecare..
Reply With Quote
Vechi 28.01.2010, 12:50:23
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Sincer, nu imi dau seama pe ce criterii spune asta parintele Calciu. Nu cred ca este in Sf Scriptura cum ca trebuie sa fim nationalisti...Eu cred ca vom fi judecati din perspectiva de crestini, natiunea nu cred ca conteaza asa de mult in fata lui Hristos.
Parca este scris undeva: "In ceea ce te voi gasi, in aceea te voi judeca"...

Nu stiu daca este vorba neaparat sa fim nationalisti (desi nu mi se pare deloc un lucru rau), insa este evidenta influenta covarsitoare pe care o are asupra noastra (si asupra mantuirii noastre) comunitatea, care, in sensul cel mai restrans, este reprezentata de familie si prieteni, iar in cel mai larg, de stat si de Biserica. Si in Biblie, neamul, natiunea, are o importanta fenomenala. Notiunea de "cetateni ai lumii" este foarte recenta si mie, personal, mi se pare si foarte inselatoare... dar probabil ca forumistii din strainatate au alte pareri si este normal sa fie asa. Pana la urma, in ceea ce se gasesc...
Vechi 28.01.2010, 12:54:46
Banned

Implicit

Citat:
Parca este scris undeva: "In ceea ce te voi gasi, in aceea te voi judeca"...

Nu stiu daca este vorba neaparat sa fim nationalisti (desi nu mi se pare deloc un lucru rau), insa este evidenta influenta covarsitoare pe care o are asupra noastra (si asupra mantuirii noastre) comunitatea, care, in sensul cel mai restrans, este reprezentata de familie si prieteni, iar in cel mai larg, de stat si de Biserica. Si in Biblie, neamul, natiunea, are o importanta fenomenala. Notiunea de "cetateni ai lumii" este foarte recenta si mie, personal, mi se pare si foarte inselatoare... dar probabil ca forumistii din strainatate au alte pareri si este normal sa fie asa. Pana la urma, in ceea ce se gasesc...
Ordinea ar fi urmatoarea:

1.Sa-l iubesti pe Dumnezeu
2.Sa-ti iubesti familia si pe aproapele tau
3.Sa-ti iubesti tara
Reply With Quote
Vechi 28.01.2010, 12:55:52
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
Nu trebuie sa ne tradam neamul,tara....sa o aparam in caz de nevoie

Este locul unde datorita poporului ce alcatuieste aceasta tara,ne putem mantui..si trebuie sa mentinem acest privilegiu.

Datorita caracteristicilor trasaturilor romanului,credinta a putut dainui 2000 de ani,lucru de care beneficiem fiecare..
Sigur, Daniel, dar intrebarea mea era pusa lui Noesis, care afirma altceva.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Salvati Copenhaga! andreicozia Generalitati 7 03.01.2010 04:45:16
salvati o viata andreicosminus Umanitare 0 30.12.2009 17:57:32
SOS!Salvati viata unui copil nou-nascut! heaven Umanitare 8 10.09.2009 21:13:19
Salvati Iconostasul de la Cotroceni simona76 Stiri, actualitati, anunturi 1 26.03.2009 09:56:37
salvati un suflet bm Generalitati 18 02.09.2007 15:10:53