Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.02.2010, 13:46:22
annajanette
Guest

Implicit sfaturi duhovnicesti

nu mai am atacuri de panica ca iau antidepresive si nu pot iesi pt ca am stari de voma in fine povestea e complicata eu vroiam niste sfaturi duhovnicesti pe cele medicale le stiu.
Reply With Quote
Vechi 11.02.2010, 13:53:58
caliyo caliyo is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.10.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Jane Says Vezi mesajul
Citeam ca s-a plans un om unui sfant parinte ca ii este teama. Si parintele i-a spus sa se duca in noaptea cea mai neagra in cimitir sau unde era locul care-l ingrozea pe el cel mai mult. Si sa stea acolo pana ii trece frica.
Incredibil, dar adevarat! Si mie mi s-a intamplat sa scap de o fobie in acest fel. Pana acum cativa ani, aveam frica de inaltime. Si nu stiu cum s-a intamplat ca o buna perioada de timp am fost nevoita sa stau suspendata la inaltime destul de mare de sol. In primul rand, m-am mutat, fortata de imprejurari, la etajul 10. Ducandu-ma la munte ,m-am catarat cat mai sus pe stanci, am mers cu telecabina uitandu-ma in jos, am circulat cu avionul...Nu pot spune ca am ajuns o mare curajoasa, si acum imi mai tresare inima de teama, dar pot spune ca fobia pe care o aveam inainte nu o mai am.
Mai am alte fobii de care n-am scapat, dar sper sa le vin de hac intr-o zi...
Reply With Quote
Vechi 11.02.2010, 13:54:31
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Implicit

Of, imi pare rau, Anajanette, de cele ce ti se intampla. Eu nu as putea decat sa iti recomand sa duci o viata crestineasca, sa te rogi, sa tii post, sa mergi regulat la Sf. Liturghie, sa iti faci canonul de la duhovnic si sa nu iti pierzi credinta. Tine-te de spovedanie, fa masluri, pentru ca acestea ajuta foarte mult bolnavilor. Uite, am gasit o carticica pe inteles despre depresia ca boala si patima - http://www.cartiortodoxe.ro/cartea-c...itri,-dr..html
Vechi 11.02.2010, 14:10:37
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Implicit

Boala in sine este nefireasca. Legat de problema asumarii bolii, trebuie sa intelegem ca nu trebuie sa ne lasam si mai mult cuprinsi de nefirescul ei, prin cartire si deznadejde. Trebuie sa urmarim ca prin orice boala, sa ne ramana afectat, pana la urma, numai trupul, nu si sufletul. Deznadejdea este deja semn al unui suflet bolnav.

Suferinta este cu atat mai crunta, cu cat nu avem pe nimeni care sa ne-o aline, prin manifestarea concreta a dragostei sale fata de noi. Din acest punct de vedere, boala sau suferinta mea, poate fi si o provocare din partea lui Dumnezeu la adresa celor de langa noi. Dumnezeu le pune la dispozitie posibilitatea de a-si concretiza dragostea, mila, jertfelnicia.
Reply With Quote
Vechi 11.02.2010, 14:16:59
annajanette
Guest

Implicit dar unde este acel Dzeu milos!!!

Stiu ca daca iubesti pe cineva nu il lasi sa sufere la nesfarsit...eu niciodata nu m-am indoit de puterea Lui si mereu il laudam pt tot ce face....va spun sincer acum imi este greu sa il mai laud sau daca as face-o nu ar fi din suflet.
Cineva imi spunea ca am farmece facute, eu nu credeam in asa ceva le consideram bazaconii insa am zis cine stie o fi si asta. Am dat 3 acatiste la 3 biserici pt 40 zile - nu e nicio modificare.........................
Reply With Quote
Vechi 11.02.2010, 17:12:21
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de annajanette Vezi mesajul
Stiu ca daca iubesti pe cineva nu il lasi sa sufere la nesfarsit...eu niciodata nu m-am indoit de puterea Lui si mereu il laudam pt tot ce face....va spun sincer acum imi este greu sa il mai laud sau daca as face-o nu ar fi din suflet.
Cineva imi spunea ca am farmece facute, eu nu credeam in asa ceva le consideram bazaconii insa am zis cine stie o fi si asta. Am dat 3 acatiste la 3 biserici pt 40 zile - nu e nicio modificare.........................
Tu vrei retete care sa nu dea gres, ceva gen ia paraua, na sarmaua, cum apare pe undeva prin Jurnalul fericirii. Crestinismul nu e troc, nu functioneaza dupa regula asta. rabdare, rabdare si iar rabdare! trebuie sa itelegi mai intai de ce ti se intampla asta. Ai duhovnic?
Vechi 11.02.2010, 18:00:52
annajanette
Guest

Implicit da am

Nu stiu de ce ma iei la 3 pazeste, vroiam si eu o argumentare ca lumea nu rautati. Am incercat sa inteleg ce se intampla de vreo 6 luni fac asta.............
Reply With Quote
Vechi 11.02.2010, 18:16:58
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de annajanette Vezi mesajul
Nu stiu de ce ma iei la 3 pazeste, vroiam si eu o argumentare ca lumea nu rautati. Am incercat sa inteleg ce se intampla de vreo 6 luni fac asta.............
Imi cer iertare, nu am vrut sa te supar. Problema mea era ca multa lume apeleaza la Dumnezeu ca la un magician care scoate iepurii din joben... Cred totusi ca argumentatia cea mai buna numai tu o poti gasi, uitandu-te adanc in sufletul tau! Multa bucurie!
Vechi 11.02.2010, 18:42:14
annajanette
Guest

Implicit re

Dzeu are foarte multa forta si stiind ca face minuni vazand ca singur cu totii doctorii nu reusesti nu ramane dzeu salvarea ta?
Reply With Quote
Vechi 11.02.2010, 18:53:17
cred_cu_adevarat
Guest

Implicit

Medicii trateaza insa numai Dumnezeu vindeca.
Cu totii banuim puterea lui Dumnezeu. Cu totii stim ca intr-o secunda ne poate scapa de raul cel mai mare.
Eu nu cred, sufleteste vorbind, ca exista oameni bolnavi. Rational, in termeni lumesti, da, sunt... insa sufleteste, la nivelul cel mai apropiat de Dumnezeu, nu.
Eu m-am rugat in lacrimi sa mor si asta de vreo cinci, sase ori in viata. Suferinta este peste tot, sa nu te simti singura sau persecutata.
Ce te-as sfatui din suflet sa faci este:
1. gaseste-ti un duhovnic;
2. urmeaza tratamentul lumesc pentru boala ta insa priveste-o ca pe un test de autoevaluare a sufletului tau (Dumnezeu ti-l stie si daca lasa ispitele sa te incerce asta e pentru ca stie ca ai puterea sa le invingi - mai trebuie sa ti-l stii tu)
3. fa o spovedanie generala insa inainte de asta gandeste-te atent la cum ai fost tu in lumea asta, cum te-ai aratat fata de oameni - e foarte dureroasa faza asta, deseori descoperi multa nemernicie si Doamne, Doamne cat de greu e sa recunosti (am simtit ca mi se rupe sufletul cand in spatele imaginii care-mi permitea sa ma duc cu capul sus pe strada am vazut ceva strigator la cer)
4. nu dori rezolvarea, scaparea de necaz ci singura ta vointa sa fie cum sa fii un om mai bun - cu cat te gandesti mai mult la altii, cu atat problema ta nu mai are atata insemnatate si nici putere sa te domine
5. Poti gandi si asa: decat fericita si fara Dumnezeu, mai bine suferinda, dar in grija lui Dumnezeu
Doamne ajuta!
Reply With Quote
Răspunde

Tags
boli, dzeu, nevroza

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Spre moarte sau spre viata ?! alexmatei Impartasania (Taina Euharistiei) 8 11.05.2013 00:07:40
O rugaminte a mea,a pacatosului... Raoul Umanitare 31 19.10.2012 06:10:40
Identificarea si indreptarea sistematica a pacatelor (greselilor) Pippo_ Generalitati 77 22.01.2011 18:19:54
Te indrepti spre Dumnezeu sau spre idolul tau? monica.miholca Pocainta 15 15.07.2009 16:06:40
REGRETAREA sau INDREPTAREA moro.d Generalitati 6 01.05.2007 12:11:25