![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Pana acum nu am auzit asa ceva... si cred ca este o superstitie! Sarbatorile si Duminica sa nu le incalcam!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Duminica este ziua invierii. "Aceasta este ziua pe care a facut-o Domnul ca sa ne bucuram si sa ne veselim intr-insa' -, se canta la Paste, dar este valabil si pentru fiecare duminica. Dumnezeu vrea ca noi sa tinem sarbatoarea, sa ne imodobim sufletele, sa ne rugam, sa ne impartasim, sa ne gandim in mod mai special la El in aceste zile. Ideea cu 'interdictia' de a lucra nu vad unde intra aici. Sigur, este bine sa tinem aceste zile altfel decat pe celalalte, sa nu facem din toate zilele un fel de gri indistinct. Dar daca este nevoie sa lucram ceva, de ce nu am face-o si duminica sau in alta zi de sarbatoare? Se vede ca este superstitie din faptul ca numai anumite activitati sunt proscrise: spalatul, calcatul, cusutul, chiar baia, dupa unii. Dar pusul mesei, spalatul vaselor, schimbatul copilului, facutul temelor, mersul, cititul, mersul la servicu (daca nu este sarbatoare legala), nu..
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cand ai voie sa muncesti, adica in zilele in care nu este sarbatoare, poti face orice treaba, deci si sa cosi. Cand este cruce rosie, nu muncesti, deci nici nu cosi, ci te gandesti mai mult la suflet si la Dumnezeu. Lucrurile nu sunt blocate in litera. Mai mare este dragostea, decat jertfa, caci zice Hristos: "Mila voiesc, iar nu jertfa." Drept aceea, decat sa iti superi mama, mai bine nu cosi in acea zi. Ai atatea alte zile in care poti coase. Cand unul este mai slab decat noi, nu trebuie sa tinem cu dintii la faptul ca avem voie, iar acela nu stie bine lucrurile.
"Va spun ca pentru orice cuvant desert, pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteala in ziua judecatii." (Matei 12,36) Last edited by windorin; 15.02.2010 at 10:41:38. |
|
||||
|
||||
![]()
Fani, in popor exista credinta ca nu trebuie sa cosi, sa speli ... in zi de sarbatoare, pe motiv ca-L superi pe Dumnezeu. Eu cred ca Dumnezeu e cu adevarat suparat atunci cand nu mergi la Biserica si poti face acest lucru in zi de sarbatoare. Interdictia de a nu spala intr-o astfel de zi, e prezenta ca omul sa nu se piarda cu totul in astfel de activitati si sa uite de Dumnezeu.
Eroarea pe care o face omul intr-o astfel de zi, e ca de cele mai multe ori inlocuieste prezenta la slujba cu spalatul sau alte activitati de acest gen. Mi-a placut mult aceasta vorba: "esti cat daruiesti". Asadar, daca ii poti darui mai mult lui Dumnezeu intr-o astfel de zi, nu stand tolanit in pat, pe motiv ca nu ai voie sa muncesti, ci citind din Scriptura, vizitand pe cei in suferinta, etc bine este. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dumnezeu nu ne lasă când avem credință și nădejde. | dorinastoica14 | Generalitati | 22 | 01.04.2013 11:17:13 |
Homosexualitate cu voie de la amvon | Mihnea Dragomir | Homosexualitatea | 4 | 13.07.2012 02:40:22 |
Avem voie sa bem vin sau nu? Abaut Domnul Iisus vin sau must? | lacrimi | Despre Sfanta Scriptura | 624 | 28.03.2012 09:52:17 |
De ce nu e voie in zilele de sarbatoare? | elom | Generalitati | 23 | 09.02.2011 10:56:14 |
|