Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.02.2010, 02:03:50
silviu91 silviu91 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 17.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

L-a vindecat pe orbul din Ierihon (Luca,18.35-43).a vindecat pe slabanogul de la scaldatoarea Vitezda(care era paralizat de 38 de ani) Ioan 5,1-9 si pe multi altii
Reply With Quote
Vechi 18.02.2010, 06:32:54
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de hmiron Vezi mesajul
N-am mai fost demult pe aici pe forum, asa ca imi permit sa revin cu o intrebare pentru crestinii dispusi sa raspunda:

Tot aud de oameni care s-au vindecat prin credinta de boli carora medicina moderna nu are ce sa le faca. Rugaciuni la moaste, pelerinaje, credinta puternica, cainta pentru pacate si tot felul de metode prin care oamenii s-au vindecat de cancere, SIDA s.a.m.d.

Daca Dumnezeu vindeca persoane care sunt iremediabil de nevindecat cu puteri omenesti, de ce nu am auzit pana acum de ciungi / schiopi / chiori carora Dumnezeu sa le creasca la loc organul lipsa? La o adica, Dumnezeu a inviat oameni din morti, sigur ceva atat de banal precum un deget sau un picior lipsa ii sta in putere.

Si totusi, de ce nu auzim de astfel de vindecari miraculoase?
Ar fi o minune prea evidenta care ar întoarce oamenii la o credinta fara valoare. Credinta adevarata este în lipsa dovezilor sau chiar împotriva dovezilor.
Vechi 18.02.2010, 16:31:50
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Credinta adevarata este în lipsa dovezilor sau chiar împotriva dovezilor.
Andrei nu crezi ca cineva s-ar putea folosi de aceasta axioma temeinic INSUSITA, dupa parerea mea extrem de periculoasa, si sa te manipuleze dupa bunul lui plac?

Ceva de genul...aaa, gata l-am agatat de nas, mai ales ca in cultura lui i s-a inoculat sistematic ideea de credinta fara verificari si cercetari.
Iti fac astia citeva scamatorii, invirt din degete, fac citeva scintei, deschid o carte, imi dau ochii peste cap si hopa, gata! al meu esti!.... cum de fapt se si intimpla.

In imperiul minciunii in care am trait DINTOTDEAUNA(nu de ieri de azi), cercetarea minutioasa este paramount!(cum se zice:)
Reply With Quote
Vechi 18.02.2010, 18:10:55
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Ar fi o minune prea evidenta care ar întoarce oamenii la o credinta fara valoare. Credinta adevarata este în lipsa dovezilor sau chiar împotriva dovezilor.
Din cite stiu eu Apostolii au cerut si au avut parte de dovezi, nu?
Reply With Quote
Vechi 18.02.2010, 18:25:52
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Din cite stiu eu Apostolii au cerut si au avut parte de dovezi, nu?
Nu chiar. Unul din ei era mai sceptic, pentru ca ramasese mai in urma cu credinta, prin asta intelegandu-se perceptia aspectelor nu-atat-de-evidente ale realitatii.

Aceasta capacitate fiind legata si de starea spirituala a omului, care daca este una pozitiva atunci este inclinata si dispusa sprea a percepe aceste aspecte, daca e mai inclinata spre cele de jos - mai putin.

Dar daca vrei sa spui ca Traditie1 a pus problema gresit, sunt de acord cu tine, Andrei C. a pus degetul pe rana.

Si eu sunt de parere ca nu se poate construi credinta fara dovezi.
Acum depinde de ce fel de dovezi vorbim.

Unii cer un soi de dovezi, dar Dumnezeu le da altele.
Unii vor sa le ia in considereare si in cele din urma inteleg si de ce a fost asa si nu cum au vrut ei, altii nu si raman cu cerutul.

Last edited by AlinB; 18.02.2010 at 18:31:00.
Reply With Quote
Vechi 18.02.2010, 19:18:39
florin1966 florin1966 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.08.2007
Implicit

Citat:
N-am mai fost demult pe aici pe forum, asa ca imi permit sa revin cu o intrebare pentru crestinii dispusi sa raspunda:

Tot aud de oameni care s-au vindecat prin credinta de boli carora medicina moderna nu are ce sa le faca. Rugaciuni la moaste, pelerinaje, credinta puternica, cainta pentru pacate si tot felul de metode prin care oamenii s-au vindecat de cancere, SIDA s.a.m.d.

Daca Dumnezeu vindeca persoane care sunt iremediabil de nevindecat cu puteri omenesti, de ce nu am auzit pana acum de ciungi / schiopi / chiori carora Dumnezeu sa le creasca la loc organul lipsa? La o adica, Dumnezeu a inviat oameni din morti, sigur ceva atat de banal precum un deget sau un picior lipsa ii sta in putere.

Si totusi, de ce nu auzim de astfel de vindecari miraculoase?
SAU DAT MAI MULTE RASPUNSURI LA INTREBARE DAR INCERC SI EU UNUL."DE VA INVIA CINEVA DIN MORTI TOT NU VA CREDE"in pilda bogatului si saracului lazar spune dumnezeu bogatului . si astazi daca sar intampla minuni despre care intrebi leai crede? NU CATEGORIC ai raspunde cu siguranta .noi ortodocsii practicanti ne insumam printre cei care ne afiliem la cuvintele adresate lui toma "fericiti sunt cei ce nu au vazut dar au crezut". daca dumnezeu ar face mereu minuni<am cere ceva si dumnezeu pac a si aparut<am considera normalitate.copii care cer de la parinti arice si parintii se dau peste cap si ia fiule ,la un moment dat copii cer tot mai mult considerand ca este normal sa ceara iar parintii datori sa le dea si acei copii ajung rasfatati si nerecunoscatori.asa se intampla si in relatia noastra cu dumnezeu"cereti dar nu stiti ce cereti" zice mantuitorul ganditi foarte marginit .ridicativa mintea catre DUMNEZEU SI SLAVA LUI.
Reply With Quote
Vechi 19.02.2010, 06:20:50
hmiron hmiron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.08.2009
Implicit

Am pus intrebarea "de ce nu vindeca Dumnezeu ciungii?" unui preot care raspunde la intrebari de la credinciosi prin intermediul site-ului parohiei in care slujeste. Ca sa ma sigur ca voi primi un raspuns sincer din partea preotului, m-am dat drept un credincios care a primit aceasta intrebare de la un ateu si n-a stiut ce sa raspunda.

Impartasesc cu dumneavoastra raspunsul primit:

Citat:
Mulți pentru necredința lor(ateizmul lor) au fost loviți în mădularele lor. În unele cazuri am putea spune că și ateizmul părinților lor. Dumnezeu face minuni. Da, nu mă îndoiesc. Însă știți care este principala condiție pentru care Dumnezeu face minuni: "Pentru puțina voastră credință. Căci adevărat grăiesc vouă: Dacă veți avea credință în voi cât un grăunte de muștar, veți zice muntelui acestuia: Mută-te de aici dincolo, și se va muta; și nimic nu va fi vouă cu neputință" Ev. Matei cap. 17, vers 20. Vedeți? Nu eu vă răspund! Același lucru îl spune și Mântuitorul acestui ateu. Transmiteți așa de la noi: Să nu caute judecată cu Dumnezeu, pentru că judecata oricum este asupra lui. Ci să fugă de mânia lui Dumnezeu care este pentru cei necredincioși, ca nu cumva să ajungă în postura celor care sunt pedepsiți în corp pentru necredința lor. O să fie dureros pentru el. Sfinții au făcut și fac minuni însă numai cu cei care au credință curată. Iar cei care sunt în corp ciung înseamnă că plătesc pentru unele păcate! Dacă nu va crede în așa ceva va ajunge să fie căscat la ochi chiar de Dumnezeu. Noi am spus ce am avut de spus. Adevărul îl știe. Acum nu are de făcut mai mult nimic decât să fugă de urgia lui Dumnezeu.
Va marturisesc ca raspunsul m-a lasat cu gura cascata. "Ignorant" si "ofensiv" sunt cuvintele cu care caracterizez acest text.
Vechi 19.02.2010, 06:59:05
ChEoPs's Avatar
ChEoPs ChEoPs is offline
Junior Member

Data înregistrării: 08.02.2010
Locație: Hundedoara
Implicit

o intrebare:De ce sunteti crestini?
,,Sa nu te legi de nimic din cele care oamenii se atasaza.Sufletul tau sa fie liber sa traesti liber,dar ca un strain in lumea aceasta.Fiindca in lumea aceasta a fi liber inseamna a fi strain de lume.''
Reply With Quote
Vechi 19.02.2010, 08:19:38
florin1966 florin1966 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.08.2007
Implicit

Citat:
Am pus intrebarea "de ce nu vindeca Dumnezeu ciungii?" unui preot care raspunde la intrebari de la credinciosi prin intermediul site-ului parohiei in care slujeste. Ca sa ma sigur ca voi primi un raspuns sincer din partea preotului, m-am dat drept un credincios care a primit aceasta intrebare de la un ateu si n-a stiut ce sa raspunda.

Impartasesc cu dumneavoastra raspunsul primit:

Va marturisesc ca raspunsul m-a lasat cu gura cascata. "Ignorant" si "ofensiv" sunt cuvintele cu care caracterizez acest text.
frate ,tia dat un raspuns pertinent si documentat cu dovezi scripturistice .ignorant si agresiv crede-ma nu e preotul
Reply With Quote
Vechi 19.02.2010, 08:45:54
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de florin1966 Vezi mesajul
frate ,tia dat un raspuns pertinent si documentat cu dovezi scripturistice .ignorant si agresiv crede-ma nu e preotul
Intrebarea a fost din partea unui ateu, raspunsul a venit ca pentru un ateu.

Ateul cauta satisfactie dar se pare ca nu prea a gasit-o, e normal sa fie suparat. :))
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Moliftele sf vasile se pot citi de orice preot? ingerul_pazitor Generalitati 46 15.12.2011 17:43:48
Invidia impiedica orice bucurie jonella Intrebari utilizatori 5 25.05.2010 18:19:57
Orice veți cere de la Tatăl în numele Meu El vă va da luceafaruldincer Din Noul Testament 24 28.03.2010 21:50:08
Sunt ateu, intrebati-ma orice! AteulCelRau Generalitati 1449 11.03.2010 08:44:01