Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.04.2010, 20:39:08
maria-luisa maria-luisa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ben_gal Vezi mesajul
Au murit 1/2 din evreii Romaniei:
* 250.000 de regimul maresalului
* 150.000 de mina lui Horty [Transilvania de N].

Nu i-a ajutat ca "au lucrat".
uneori roadele se vad in timp... Dumnezeu e mare si le vede pe toate.
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 21:02:17
ben_gal
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de carmina Vezi mesajul
As vrea sa va rog ceva - Shalom Alechem si povestea sa.
Teibe, laptarul
Halal de mine, sunt orfan.
Si altele.
Le am in format digital in engleza si Yedish.
Le poti gasi pe net [nu in Yedish] pe net la gutenberg project.
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 21:06:17
ben_gal
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria-luisa Vezi mesajul
uneori roadele se vad in timp... Dumnezeu e mare si le vede pe toate.
Mortii cu mortii.

Vaduvele si orfanii - singuri.
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 22:02:34
Senior Member

Implicit

Citat:
Mortii cu mortii.

Vaduvele si orfanii - singuri.
e trist ce spuneti.
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 22:19:32
ben_gal
Guest

Implicit

Citat:
e trist ce spuneti.
Cu credinta om primi toate, unii mai usor, altii mai greu.

Pina si Yeshua a stigat:
Eli, Eli! Lama sabahtani?
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 22:22:06
Senior Member

Implicit

Citat:
Cu credinta om primi toate, unii mai usor, altii mai greu.

Pina si Yeshua a stigat:
Eli, Eli! Lama sabahtani?
da, asa e. Cu Dumnezeu inainte si-om trece si marea asta.
Poate Marea Neagra, poate Marea Moarta, poate marea ce desparte omul de Dumnezeu.

Si uita-asa scriem poezii frumoase...:)

Last edited by maria-luisa; 15.04.2010 at 22:24:11.
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 22:41:38
ben_gal
Guest

Implicit

Citat:
da, asa e. Cu Dumnezeu inainte si-om trece si marea asta.
Poate Marea Neagra, poate Marea Moarta, poate marea ce desparte omul de Dumnezeu.

Si uita-asa scriem poezii frumoase...:)
Marea care desparte pe om de Dumnezeu este a doua mare.
Prima este marea care desparte om de om.

Eu scriu doar proza, dar multumesc.
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 23:03:32
Senior Member

Implicit

si eu va multumesc.
Reply With Quote
Vechi 15.04.2010, 23:18:45
eugenb's Avatar
eugenb eugenb is offline
Member

Data înregistrării: 29.07.2009
Trimite un mesaj prin MSN pentru eugenb Trimite un mesaj prin Yahoo pentru eugenb
Question Yeshua

Domnule "ben_gal", dupa cum ati afirmat anterior, aveti vreo 45 de ani (deci v-ati nascut in Romania prin 1965) si daca este sa ne luam dupa marturisirile facute in "poezia.ro" v-ati "trage" dintr-un cetatean roman care a emigrat, dupa constituirea Statului Israel. Daca este sa ne luam dupa ultima "povestire" este vorba de tatal dumneavoastra. Gresesc cumva sau nu ? Altfel trimiterile la postarile facute pe un alt "site" nu si-ar avea rostul aici (macar din respect pentru cei care ne-au pus la dispozitie "crestinortodox.ro" ar trebui sa precizati acest lucru, daca pe noi romanii ne "iubiti" asa de tare si nu o credeati necesara - nu credeti ?). Mergand mai departe cu supozitia, inclin sa cred ca tatal dumneavoastra a fost/este de religie "mozaica", dar ca dumneavostra (din spirit de "fronda" sau din cauza "influientei" politicienilor de aceeasi etnie, care au militat si au reusit pana la urma sa va faca rost de o ... tara, in care sa stati si sa ziceti ca este a dumneavostra, ca romani dupa cat se vede n-ati fost - ma refer la ... cetatenie, binenteles). Din cauza ca nu aveti "siguranta" ca veti fi lasat (in final) sa stati in acea tara (chiar daca a fost botezata "Statul Israel"), considerati ca ceilalti (de alte etnii sau cetatenii) cu care intrati in contact va doresc ... raul si trebuie sa-i "desfiintati", uitand ca este posibil si "reversul medaliei".
Lasand la o parte "supozitia" pe care am facut-o si pentru care (in caz ca este gresita si ... "suparatoare" pentru dumneavoastra) va postez (anticipat) scuzele ce se impun, v-as intreba :
De ce nu spuneti celorlalti forumisti ca de fapt dumneavoatra va folositi de postarile pe care le aveti aici ... ca sa puneti intrebari sau sa luati din raspunsurile primite ce anume va trebuieste pentru a ... discuta in "Sinagoga" (sa va lamuriti "idei" sau "probleme" sau sa gasiti motive de a da vina pe altii pentru "greselile" poporului evreu), deci nu sunteti deloc "cinstit" cu cei din Romania. A te folosi de ... "ajutorul" altor evrei si al prezenta ca "rodul" gandirii personale ideile respective, nu mi se pare cinstit (asa incat cred ca trebuie sa faceti precizarea respectiva).
Deocamdata, atat - pentru ca stiu din experienta proprie ca sunt multi (in special tineri) care cred ca daca au citit doar inceputul sau finalul, stiu totul !
Reply With Quote
Vechi 16.04.2010, 00:02:22
o_tzaranca o_tzaranca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eugenb Vezi mesajul
De ce nu spuneti celorlalti forumisti ca de fapt dumneavoatra va folositi de postarile pe care le aveti aici ... ca sa puneti intrebari sau sa luati din raspunsurile primite ce anume va trebuieste pentru a ... discuta in "Sinagoga" (sa va lamuriti "idei" sau "probleme" sau sa gasiti motive de a da vina pe altii pentru "greselile" poporului evreu), deci nu sunteti deloc "cinstit" cu cei din Romania. A te folosi de ... "ajutorul" altor evrei si al prezenta ca "rodul" gandirii personale ideile respective, nu mi se pare cinstit (asa incat cred ca trebuie sa faceti precizarea respectiva).
Deocamdata, atat - pentru ca stiu din experienta proprie ca sunt multi (in special tineri) care cred ca daca au citit doar inceputul sau finalul, stiu totul !
sa presupunem ca e adevarat..atunci ar fi avut interesul sa ,,reziste,,mai mult timp pe forum,or pe mine m-a facut cu ou si otet..sa ma spal pe bot ,sa mananc fan(( ..si altele

P.S.rectificare:
am postat anterior,,din 12 neamuri mai sunt 10,,..acum am vazut..
,,din 12 nemuri mai sunt 2,,
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rabbi Reveals Name of the Messiah: Yeshua (Iisus) Mihai36 Stiri, actualitati, anunturi 2 01.03.2012 04:54:44