![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
cum sa n-aiba nicio logica? este tocmai lucrarea harica a bisericii data ei de catre Hristos, preotul nu le duce mai departe, Hristos este prezent acolo la spovedanie in chip nevazut iar prin preot El lucreaza asupra sufletului Ca unii nu marturisesc tot este pacatul lor Spovedania este un lucru atat de benefic sufletului numai ca trebuie experimentata nu filosofata, doar cei ce au experimentat harul lui Dumnezeu din aceasta Taina pot sa marturiseasca cu adevarat, restu discutiilor sunt polemici lipsite de duh
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe de alta parte, noi consideram ca Harul lui Dumnezeu este impartasit oamenilor prin Tainele Bisericii, spovedania este o astfel de taina pt curatirea de pacate si pregatirea pt impartasirea cu Trupul si Sangele Domnului, impartasire prin care consideram ca ni se iarta pacatele dupa cum Mantuitorul Spunea "Beți dintru acesta toți, .Că acesta este Sângele Meu, al Legii celei noi, care pentru mulți se varsă spre iertarea păcatelor.(Matei 26:27-28 ) Asa cum ai spus tu, lupta cu pacatul nu e usoara, nu poti doar sa zici "Doamne iarta-ma" si apoi sa ignori pacatul crezand ca ai fost iertat chiar daca constiinta nu-ti da pace, or spovedania este un mijloc de lupta cu pacatul, si chiar tu ai experimentat un tip de spovedanie care ti-a usurat sufletul Dumnezeu lucreaza prin oameni pt ca pentru oameni s-a jertfit si prin ei vrea sa isi faca lucrarea si de evanghelizare si lucrarea harica, asa cum spunea Apostolul Pavel "Așa să ne socotească pe noi fiecare om: ca slujitori ai lui Hristos și ca iconomi ai tainelor lui Dumnezeu"(I corinteni 4:1)
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
|||
|
|||
![]()
Legat de marturisirea pacatelor, de ce ar avea nevoie Dumnezeu sa-i marturisim pacatele, oare nu le cunoaste pe toate? Oare nu este viata noastra ca o carte deschisa inaintea Sa? In Evanghelii nu apare niciun om, care venind la Mantuitorul, sa-l roage sa-i ierte pacatele, nici macar dintre ucenici. Dumnezeu ni le stie pe toate, vrea doar sa ne scape de ele, sa ne ofere suport sa inlocuim obiceiuri proaste cu unele bune. Mai zice Domnul tanarului acela olog "Pacatele iti sunt iertate". Foloseste verbul la trecut, nu spune "Iti iert". Cred ca asta spune si in dreptul nostru astazi iar responsabilitatea noastra este sa traim cat mai aproape de acest standard al omului iertat, care nu se va mai intoarce la vechile preocupari pacatoase, ci va cere sprijin in rugaciune ca sa poata avea o viata cat mai curata.
Last edited by almaris; 12.04.2010 at 00:00:17. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Se pare ca versetul din 1Ioan 1:9 cam condiționează iertarea păcatului de mărturisirea lui. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mi-e teama ca noi luam aceasta marturisire ca si cum l-am informa pe Dumnezeu in legatura cu pacatul nostru. Actul iertarii e mai complex si are ca scop abandonarea practicii rele. Dumnezeu vrea sa ne vada disponibili pentru asta si demareaza "procesul". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Și eu cred că păcatul trebuie să devină o excepție în viața noastră și că noi nu ar trebui să facem din mărturisire doar o datorie religioasă, fără să urmărim abandonarea lui. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu e asa usor pe cum pare...faci un pacat si zici "Las ca ma iarta".Tu trebuie sa-I areti Lui Dumnezeu ca iti pare rau pentru pacatul/pacatele facute altfel chiar daca Dumnezeu le stie tu,tot neiertat ramai! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Și celălalt, răspunzând, îl certa, zicând: Nu te temi tu de Dumnezeu, că ești în aceeași osândă? Și noi pe drept, căci noi primim cele cuvenite după faptele noastre; Acesta însă n-a făcut nici un rău. Și zicea lui Iisus: Pomenește-mă, Doamne, când vei veni în împărăția Ta. Sursa: http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=48&cap=23 Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai uita omul gramatica cu timpul dar intelesul textului ramane acelasi, Mantuitorul nu i-a iertat pacatele insului respectiv pentru ca a "dat pe la El" ci asta s-a intamplat mai demult, inainte de nasterea oricarui om s-a dat hotarare de iertare, numai ca aceasta iertare nu este instant, ci trebuie acceptata, omul trebuie facut constient de ea. Mai departe, ce face omul cu aceasta iertare, e treaba fiecaruia, unii o calca in picioare traind ca si mai inainte, altii inteleg ca statutul trebuie sa fie cu totul altul. Last edited by almaris; 16.04.2010 at 00:14:14. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Vorbirea in limbi la penticostali... | lacrimi | Secte si culte | 2217 | 03.04.2012 13:35:20 |
Ce ziceti de calugarul care a trecut la penticostali? | Raul Ortodox | Secte si culte | 120 | 28.05.2011 01:21:11 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
|