Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.05.2010, 10:43:37
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

http://www.dilemaveche.ro/sectiune/i...uitatea-canina

„hingherii să îmble pe toate ulițele Bucureștilor și veri cîți cîini vor fi, să-i omoare pe toți, în scurt. Nici ziua, nici noaptea cîinele slobod să nu se afle“

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Vechi 04.05.2010, 10:59:07
gibilan
Guest

Implicit e foarte usor

Citat:
În prealabil postat de mishi55 Vezi mesajul
Orice prost va găsi întotdeauna unul și mai prost care să-l admire!
(Nicolas Boileau Despreaux)
sa ne jignim unii pe altii,sau mai bine zis cine iti da dreptul ca sa jignesti cu atita usurinta facind prost pe aproapele[om]in favoarea unui animal semisalbatic,acu esti multumit de tine ai facut o fapta de lauda in fata lui Dumnezeu care la rindul sau nu se poate bucura de ciini care ranesc oameni nevinovati mai gindeste-te!!!
Vechi 04.05.2010, 11:05:05
horatiu.miron's Avatar
horatiu.miron horatiu.miron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

Orice animal cand se inmulteste necontrolat devine o problema. Micsorarea populatiilor se impune, asadar. Intrebarea e: cum procedam? Sterilizare sau exterminare? S-a vazut ce rezultate a dat sterilizarea.

User vechi: hmiron.
User si mai vechi: scrabble.
Vechi 04.05.2010, 21:47:19
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
http://www.dilemaveche.ro/sectiune/i...uitatea-canina

„hingherii să îmble pe toate ulițele Bucureștilor și veri cîți cîini vor fi, să-i omoare pe toți, în scurt. Nici ziua, nici noaptea cîinele slobod să nu se afle“
Foarte interesant articolul,deci, au reusit ei rusii sa ne adunca comunismul...insa au esuat sa ne scape de ...caini !
Vechi 04.05.2010, 21:50:38
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron Vezi mesajul
Orice animal cand se inmulteste necontrolat devine o problema. Micsorarea populatiilor se impune, asadar. Intrebarea e: cum procedam? Sterilizare sau exterminare? S-a vazut ce rezultate a dat sterilizarea.
Sterilizarea e o cruzime fara margini, pe care partizanii cainior le-o apllica cu fatarnicie si fara remuscare ! Oare pe caini i-a intrebat cineva daca vor swa fie sterilizati si detinuti in custi la inghesuiala ???
Nu sunt aceste metode adevarata cruzime fata de animale ???
Dar ipocritii de aparatori ai cainilor, au adoptat acceasi tactica sa protejatilor lor canini: "musca si fugi " ! ocolind mereu sa dea piept cu realitatea !
Vechi 04.05.2010, 23:10:36
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

eterna problema a romanilor?
Care?Cum ?Ce?Nu prea am auzit de asa ceva.Cazuri in care au fost muscati oameni de catre caini comunitari(asa li se spun,nu vagabonzi) sunt,la fel cum exista cazuri in care oamenii au fost atacati de ursi,lupi,vulpe.Sunt multe animale care ataca.Dar de unde si de unde o problema?NU avem bani sa ii bagam in adaposturi,sa ii sterilizam foarte bine si gata ii eutanasiem?Ce usor.
Omul nu este mai presus decat un caine,parerea mea.Cainele de obicei musca daca fugi,daca ti-e frica,daca te uiti ciudat la ei,daca ai in mana ceva periculos pentru ei etc.NU m-a muscat niciodata un caine si nu mi se par asa periculosi.Cazuri in care au pierit copii din cauza acestor caini exista,la fel cum exista si cazuri in care oamenii sunt atacati de ursi,lupi etc dar sa facem din asta o problema mi se pare absurd.
Cazuri in care oamenii arunca cu pietre in caini si alte animale,ii tortureaza,ii omoara,le pun otrava nu vedeti?Care ar fi solutia atunci?Eu cred ca sa eutanasiem oamenii.
Sa fim seriosi,eutanasierea nu e o solutie buna,nu avem dreptul sa luam viata unui om.Eutanasierea e normala la un caine foarte violent,turbat sau mai stiu eu ce dar nu la cainii obisnuiti fara stapani.
Vechi 05.05.2010, 10:06:42
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
eterna problema a romanilor?
Care?Cum ?Ce?Nu prea am auzit de asa ceva.Cazuri in care au fost muscati oameni de catre caini comunitari(asa li se spun,nu vagabonzi) sunt,la fel cum exista cazuri in care oamenii au fost atacati de ursi,lupi,vulpe.Sunt multe animale care ataca.
Da, dar ele traiesc de obicei in padure nu in oras.
Probabil diferenta asta ti-a scapat.

Citat:
Dar de unde si de unde o problema?NU avem bani sa ii bagam in adaposturi,sa ii sterilizam foarte bine si gata ii eutanasiem?Ce usor.
Cum zicea si Radu32 mai sus e o mare ipocrizie sa consideri ca sterilizarea si inghesuirea in custi pentru 5-10 ani cat traieste un caine este o solutie "umanitara".

Citat:
Omul nu este mai presus decat un caine,parerea mea.
Ia-te de mana cu topcat atunci care se considera verisorul maimutei.
Si inca maimuta e ceva mai evoluata ca un caine.

Citat:
Cainele de obicei musca daca fugi,daca ti-e frica,daca te uiti ciudat la ei,daca ai in mana ceva periculos pentru ei etc.NU m-a muscat niciodata un caine si nu mi se par asa periculosi.
Faptul ca tu personal nu te-ai confruntat cu problema nu inseamna ca exista.
Asta se cheama ignoranta deliberata.

Cainele singur, fara stapan si teritoriu intr-adevar nu ataca decat daca e turbat.

Insa atunci cand e hranit de anumit oameni dintr-o zona, incepe sa creada ca are stapan, isi formeaza un teritoriu si ataca pe oricine intra in acel teritoriu.

SAU

Si mai grav, se aduna in haite si atunci ataca, in special noaptea sau zonele cu trafic redus.

Daca esti asa curios, sa-ti dea Dumnezeu sa te intalnesti cu o haita din asta si pe urma sa vii sa ne povestesti cum te-ai descurcat.

Citat:
Cazuri in care au pierit copii din cauza acestor caini exista,la fel cum exista si cazuri in care oamenii sunt atacati de ursi,lupi etc dar sa facem din asta o problema mi se pare absurd.
Cand ai sa dai de un lup sau de un urs liber prin mijlocul orasului, atunci sa vii cu "argumente" din astea.

Citat:
Cazuri in care oamenii arunca cu pietre in caini si alte animale,ii tortureaza,ii omoara,le pun otrava nu vedeti?Care ar fi solutia atunci?Eu cred ca sa eutanasiem oamenii.
Daca e proprietarul cainelui, sa fie pedepsit.
Daca omul incearca sa scape asa de un caine vagabond (sau mai multi), sa i se explice ca cel mai bine este sa cheme ecarisajul si se ocupa de chestiune.
Simplu, nu?

Citat:
Sa fim seriosi,eutanasierea nu e o solutie buna,nu avem dreptul sa luam viata unui om.
La un om nu, dar la un caine sau orice animal care se transforma intr-o problema sociala, medicala, etc. da.

Citat:
Eutanasierea e normala la un caine foarte violent,turbat sau mai stiu eu ce dar nu la cainii obisnuiti fara stapani.
La cainii obisnuiti fara stapan care ataca oameni nu e doar normala ci chiar foarte necesara.
Vechi 05.05.2010, 15:48:55
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Implicit

Asa ca se impune solutia (cea mai) umanitara : moartea de mana lu' civilizatu' si maretu' de omu, stapan a toate cate sunt, vazute si nevazute, facute si nefacute.
Vechi 05.05.2010, 17:13:13
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Problema cainilor comunitari este una spinoasa, dar nu de nerezolvat, faptul ca ramane nerezolvata tine doar de nepasarea autoritatilor care, Slava Domnului, de la revolutie incoace au tot fost sponsorizati si ajutati in acest sens, dar nu au vrut sa faca nimic.
Tocmai imi povestea sotul despre o intamplare aflata pe la patronii si politicienii pe care i-a intalnit prin intermediul serviciului ( care nu are de-a face cu acestia ). Cica s-a gasit o asociatie non profit si a sunat asociatiile care se ocupa cu administrarea problemei cainilor vagabonzi din Galati sugerandu-le sa accepte sa le ofere hrana pentru animale pe o perioada de un an sau doi, absolut gratis, insa, totul sa se realizeze in mod oficial si legal.
Societatea respectiva care detinea responsabilitatea pentru intretinerea cainilor a refuzat categoric, desi cainii traiau ca vai de ei . De ce ?
Din motive politice si din motivele tipice la romani ; cum sa mai primeasca astfel fonduri financiare ? de unde sa mai fure aceste fonduri ? Logic !...
Unde este iubire de animale, unde sa mai incapa si credinta presupusa a poporului " ortodox ", unde sa situam primejdiile la care sunt supusi oamenii care merg pe strada ? Nu avem unde, nu ne ajunge tara asta, nu ne ajunge lumea asta, nu ne ajungem nici noi insine caci tare perversi ne-am mai facut.
Nu inteleg, totusi, asociatiile astea care se bat in piept pentru drepturile animalelor, unde-si tin adevarata mila si compasiune si ce fac in mod concret pentru aceste animale ?
Personal, ocolesc doua, trei sau , chiar patru strazi numai sa nu dau de un caine. Imi este frica de ei fiindca sunt cu adevarat violenti, mai ales cand se aduna in haite, pun, efectiv, monopol pe zona in care traiesc. Nu se poate asa ceva, nu se poate sa nu poti merge pe strada, sa nu poti lasa copii sa se joace in parc sau in fata blocului, sa nu poti merge cu bicicleta si nici sa nu poti alerga pentru sanatatea organismului. Exista un pericol real in ceea ce priveste aceste animale ale strazii, iar problema trebuie rezolvata, nu doar " predicata " si masluita in fel si chip fata de poporul prost si rabdator.
Imi doresc sa pot alerga dimineata in parcul de pe langa casa, dar nu am cum din cauza cainilor.
Cum de in alte tari se poate, iar la noi...NIMIC !
Nu sunt pentru eutanasierea bietelor animale, ar trebui sa existe si alte solutii viabile si concrete, insa, sincer, daca v-ar omora un caine vagabont copilul sau ruda apropiata, cu siguranta ati fi in stare sa cumparati o mitraliera si sa curatati toate zonele fara sa va mai ganditi, manati de o durere mult prea nedreapta datorita societatii mizerabile in care traiti.
Vechi 05.05.2010, 17:29:23
razvan_andrei's Avatar
razvan_andrei razvan_andrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.11.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Kill'em all! :))) (acuma nu luati chiar in serios ce am scris, dar nu sunt impotriva acestei idei, de eutanasiere). Nu am fost muscat(inca:|), insa se intampla uneori sa mai umblu noaptea pe drum, si nu e prea placut cand te inconjoara 10 caini. Te iei dupa unul, fuge, dar vine ala din spate. Te dai si la ala, vine celalalt din dreapta etc. Sincer, imi este teama sa umblu prin anumite zone dupa ora 22. Asa ca ce-i de facut? :D (raspuns: ce am scris mai sus:)))
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Curtea constitutionala a respins legea cainilor vagabonzi !!! guardian knight Generalitati 192 01.08.2013 17:08:53
Tiganii, eterna plaga romaneasca !!! guardian knight Generalitati 20 30.08.2012 23:00:28
Cainii vagabonzi-eterna problema a romanilor !!! guardian knight Generalitati 134 21.02.2011 20:07:32
Cainii,prietenii lui Lazar!... 14carol06 Generalitati 0 05.02.2009 16:35:05