Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.05.2010, 18:31:49
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pai pune mataluta mana sa citesti putin prin catehismul ortodox cum intelegem noi mantuirea si pe urma discutam.

De altfel ti s-a mai explicat aici, dar ori n-ai citit ori ai memoria scurta.
Dupa Catehismul Ortodox, o intelegeti mantuirea la fel ca NP. Dau niste citate din Catehism, capitolul "Nadejdea crestina":

"2. Ca sa putem castiga fericirea vesnica, Mantuitorul ne-a fagaduit impreuna-lucrarea Sfantului Duh; adica harul lui Dumnezeu. Domnul nostru Iisus Hristos, "nadejdea noastra" (I Tim. 1, 1), vrea ca toti oamenii sa se mantuiasca (I Tim. 2, 4); insa pentru mantuire harul Lui este de neaparata trebuinta (Ioan 3, 5).

Nadejdea crestina izvoraste din credinta in tot ce ne-a fagaduit Dumnezeu (Gal. 5, 5). Credinta ne asigura ca Dumnezeu este netarmurit de credincios, este puternic, este bun; si avem nadejde ca, prin harul Sau si prin jertfa Mantuitorului, vom primi de la El bunatatile fagaduite.

7. Este nadejdea crestina un dar dumnezeiesc?
Negresit, nadejdea crestina este un dar dumnezeiesc, care se pogoara in inima omului, ca o «iluminare de la Dumnezeu»

Au fost cateva citate culese de aici:http://www.patriarhia.ro/ro/documente/catehism11.html
Vechi 07.05.2010, 18:32:08
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
Ce au verificat reiese clar din verset. Dar, se pare ca te folosesti de imbarligaturi ca sa ocolesti esenta: orice invatatura trebuie verificata cu Sfanta Scriptura.
. Au spus-o si Sfintii Apostoli. Numai ca, unora nu le convine acest lucru.
Serios?
Vreau si eu versetul din care reiese ce le-a spus exact si ce au verificat.

La mine scrie:
" Și aceștia erau mai buni la suflet decât cei din Tesalonic; ei au primit cuvântul cu toată osârdia, în toate zilele, cercetând Scripturile, dacă ele sunt așa."

La tine
"Au primit Cuvîntul cu toatã rîvna, si cercetau Scripturile în fiecare zi, ca sã vadã dacã ce li se spunea, este asa."(Faptele Apostolilor 17:11)"

De unde reiese, CLAR, ca se refera la interpretare si nu versete ca atare?
Vechi 07.05.2010, 18:32:58
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
Dupa Catehismul Ortodox, o intelegeti la fel ca noi. Dau niste citate din Catehism, capitolul "Nadejdea crestina":

"2. Ca sa putem castiga fericirea vesnica, Mantuitorul ne-a fagaduit impreuna-lucrarea Sfantului Duh; adica harul lui Dumnezeu. Domnul nostru Iisus Hristos, "nadejdea noastra" (I Tim. 1, 1), vrea ca toti oamenii sa se mantuiasca (I Tim. 2, 4); insa pentru mantuire harul Lui este de neaparata trebuinta (Ioan 3, 5).

Nadejdea crestina izvoraste din credinta in tot ce ne-a fagaduit Dumnezeu (Gal. 5, 5). Credinta ne asigura ca Dumnezeu este netarmurit de credincios, este puternic, este bun; si avem nadejde ca, prin harul Sau si prin jertfa Mantuitorului, vom primi de la El bunatatile fagaduite.

7. Este nadejdea crestina un dar dumnezeiesc?
Negresit, nadejdea crestina este un dar dumnezeiesc, care se pogoara in inima omului, ca o «iluminare de la Dumnezeu»

Au fost cateva citate culese de aici:http://www.patriarhia.ro/ro/documente/catehism11.html
N-avem nimic in nadejdea mantuirii.
Avem o problema cu certitudinea mantuirii si cu cei care o vand ca pe indulgente
.
Vechi 07.05.2010, 18:38:55
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
La care din adventisti va referiti?
Din cate stiu sunt grupati in vreo doua curente, sau de fapt sunt mai multe?
Mă refer la mainstream: Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea.
Vechi 07.05.2010, 18:40:05
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eodor nastasa Vezi mesajul
Esact, io'nchid usa si dau drumu' la cani.
Sau la urs, cum a făcut Ivan cel Groaznic [de ortodox].
Vechi 07.05.2010, 18:40:32
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Mă refer la mainstream: Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea.
Si care sunt celelalte curente adeventiste si relatia lorcu "the mainstream" ne puteti spune?
Vechi 07.05.2010, 18:42:27
Banned

Implicit

Citat:
Si care sunt celelalte curente adeventiste si relatia lorcu "the mainstream" ne puteti spune?
Orice biserică își are disidențele ei, nu am un catalog complet al tuturor disidențelor. În România există Mișcarea de Reformă.
Vechi 07.05.2010, 18:52:49
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
Serios?
Vreau si eu versetul din care reiese ce le-a spus exact si ce au verificat.
AlinB, vrei sa faci pe naivul, dar nu-ti iese (se stie ca esti un tip inteligent). Versetul pe care-l discutam enunta un principiu, nu se leaga de amanunte. Si tu ai inteles acest lucru. Nu stiu ce le-a spus Sfantul Apostol Pavel acelor credinciosi. Important este ca ei au avut "indrazneala" ("obraznicia") sa-l verifice cu Sfanta Scriptura pe insusi marele Apostol al neamurilor.

Cat despre raportarea oricarei invataturi la Sfanta Scriptura, acest lucru l-am inteles pe deplin din exemplul Mantuitorului, care a spus de cca 40 de ori "este scris" (cand dadea vre-o invatatura). Si cand spunea "este scris" se referea la Sfanta Scriptura. Acelasi lucru l-au facut si Sfintii Apostoli. In epistolele lor ei spun de peste 45 de ori "este scris".

Iar Sfantul Apostol Pavel ne spune:

"Însã fiindcã avem acelasi duh de credintã, potrivit cu ceea ce este scris: "Am crezut, de aceea am vorbit!" si noi credem, si de aceea vorbim."(2 Corinteni 4:13)

"prin noi înșine, să învățați să nu treceți peste "ce este scris""(1 Corinteni cap. 4:6)

Nu este limpede? "Sa nu treceti peste ce "este scris".
Vechi 07.05.2010, 19:02:20
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
N-avem nimic in nadejdea mantuirii.
Avem o problema cu certitudinea mantuirii si cu cei care o vand ca pe indulgente
.
Asa o fi, cum zici. Numai ca cei ce au cumparat-o in felul acesta vor trebui sa si-o primeasca de la cei care au vandut-o. Si sunt din astia care cred ca pot capata mantuirea de la altcineva in afara de Mantuitorul: cred ca o da biserica, ca o da prea-fericitul care are puterea de a ierta pacatele, etc.

Nu as vrea sa stiu ce va fi in ziua judecatii cu cei care se pun in locul lui Hristos si ofera iertare de pacate si mantuire.
Vechi 07.05.2010, 20:03:21
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Orice biserică își are disidențele ei, nu am un catalog complet al tuturor disidențelor. În România există Mișcarea de Reformă.
Pentru ce anume considera ei ca este nevoie de Reforma la adventisti?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudine crestina fata de ceilalti iustin10 Generalitati 35 18.02.2013 20:17:39
Haideti sa luam atitudine! Crestin_Simona Stiri, actualitati, anunturi 256 13.12.2010 21:07:35
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului colaps Generalitati 16 10.12.2010 21:17:27
Sunt foarte deprimat.... BaLLaNcE Intrebari utilizatori 41 09.10.2010 13:22:20
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? tigerAvalo9 Generalitati 5 03.05.2010 14:24:13