![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poate ca Dumnezeu nu s-ar supara daca s-ar vopsi oua, dar nu cu ocazia sarbatorilor de Pasti. Am zis, poate nu s-ar supara, desi stiu ca un obicei pagan nu este placut niciodata lui Dumnezeu. Citat:
Este foarte bine cand crestinii din confesiuni diferite socializeaza si se ajuta intre ei. Nu asta era problema. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da exact, un popor fara traditii este un popor fara identitate, ouale, cozonacul , mielul, insotesc bucuria invierii, nu se fac cu scop religios, chiar daca unii crestini mai necunoscatori cred ca toate acestea au legatura directa cu credinta desi nu-i asa, toate acestea sunt o manifestare etnologica care insoteste credinta Si ma gandesc ca Dumnezeu nu se potigneste chestiuni gen ou rosu, pasca, cozonac noi nu suntem roboti, asa ca avem nevoie de frumos de creatie,traditie de identitate, si credinta e cu treburile ei, obiceiurile la fel Si pe mine ma bucura cand crestinii se ajuta intre ei
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) Last edited by danyel; 12.05.2010 at 19:32:51. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De acord (daca este vorba despre un ajutor in cele placute Domnului). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In biserica nostra se spunea ca-i obicei ortodox. Dar si daca ar fi un obicei pagan nu vad inconvenientul. Nu vad nici o problema in a manca un ou vopsit sau nevopsit, la Paste sau la Craciun :). Ok, sunt off topic dar as fi interesat de ce lui Dumnezeu i-ar displace un obicei pagan. Nu vorbesc despre obiceiurile rele, pacatoase. Acelea inteleg ca nu ii plac. Ma refer la un obicei pagan bun sau neutru. Eu realmente nu stiu, nu incerc sa te atrag intr-o cursa ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Pana aici am inteles ce ai spus si sunt de acord cu tine.
Citat:
Sarbatoare Invierii Domnului nu trebuie sa fie un ghiveci de crestinism amestecat cu mult paganism. Cum adica, mielul insoteste bucuria invierii dar nu are un scop religios? Foarte incalcita treaba. Citat:
Citat:
Nevoia de frumos este implinita cu varf si indesat fara sa fie nevoie de adaugiri. Mai ales cand este vorba de o mare sarbatoare crestina. Si pe mine ma bucura. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cerceteaza ca sa afli originea acestui obicei. Si, chiar daca nu vei afla, de ce trebuie sa "impopotanam" ceea ce-i crestinesc cu tot felul de "podoabe"? |
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca nu este nici momentul potrivit sa dezbatem un astfel de subiect: obiceiuri de Paste.
|
|
|||
|
|||
![]()
Frate Vasalie, dar esti chitit rau de tot pe treaba.
Material bun de inchizitor :)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Adevarul este frumos in goliciunea lui; orice podoaba il sluteste." Cred ca asta se potriveste de minune crestinismului. Iar eu sunt adeptul crestinismului pur, fara "podoabe". De aceea sunt pasionat de eliminarea zorzoanelor puse Crucii lui Hristos. |
|
|||
|
|||
![]()
CA la piciorul crucii MINTUITORULUI IISUS HRISTOS a fost asezat un cos cu oua care s-au inrosit in singele care curgea din ranele DL.IISUS acum de ce veniti cu alte povesti de provenienta pagina au oare nu stiti ca biserica a suprapus peste sarbatorile pagine sarbatori foarte importante religioase cu scopul anume ca sa dispara definitiv paginatatea.si acum vin pagini moderni si umbla in focul stins al paginatatii doar doar or mai gasi o singura scinteie sau ceva cu care sa se agate de SF.BISERICA si de bunele obiceiuri pastrate cu sfintenie de la mosii si stramisii nostri care aveau mult bun simt.CRUCEA sa o lasati asa cum am primit-o noi si nu va mai ocositi cu asa zisele zorzoane deoare-ce cu citi-va ani buni in urma voi sectarii nici nu ati vrut sa auziti de ia ba ati si mai distrus troitele de la rascruce de drumuri ce "fapta minunata"am fost in adunari si stiu ce se vorbea acolo.mielul de Pasti SI porcul de CRACIUN bune obiceiuri asta ne-a tinut in picioare ca natiune biruitoare.slavit sa fie Domnul in veci amin.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Noi avem nou martir | mihaiB | Stiri, actualitati, anunturi | 9 | 07.11.2012 19:51:45 |
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" | Decebal | Biserica Ortodoxa Romana | 4 | 10.09.2012 21:07:28 |
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? | mihailt | Generalitati | 14 | 02.11.2010 21:35:34 |
Avem Patriarh | danyel | Stiri, actualitati, anunturi | 34 | 11.02.2009 22:03:42 |
|