Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.05.2010, 15:25:51
rammmy rammmy is offline
Junior Member

Data înregistrării: 19.02.2010
Smile

draga kty....casatoria vine atunci cand suntem pregatiti pt asta nu atunci cand credem ca suntem pregatiti.ckiar daca avem 25/35/sau 50ani..SAU POATE unele persoane nu trebuie sa se casatoareasca ele fiind mai fericite alaturi de DUMNEZEU, de cand ma stiu am cautat iubirea(de parinti,frati ,prieteni)dar uneori cautam gresit...trebuia sa caut doar iubirea lui DUMNEZEUeu o spun din proprie experienta...acum cativa ani imi doream sa ma calugaresc dar parintii mei nu au fost de acord...o maica mi.a spus ca poti sa.l slujesti pe DUMNEZEU IN MAI MULTE FELURI si am renuntat...dar alegerea pe care am facut.o atunci m.a facut sa.mi pierd calea.. anul asta se implineste 1an de cand m.am casatorit,pana sa.l intalnesc pe barbatul cu care m.am casatorit m.am rugat zilnic la Dumnezeu sa ma ajute sa intalnesc un barbat cu care sa.mi impart aceasta lunga sau scurta calatorie pe pamant...dar stii ce am patit..am avut cateva relatii esuate deoarece in disperarea mea de a fi iubita cand cunosteam un barbat credeam ca DUMNEZEU mi l.a trimis si ca el va fi alesul dar de fiecare data nu era sa fie:apoi spuneam ca DUMNEZEU imi pregateste altcevaroblema mea era ca nu stiam ca in viata noi nu alegem nimic trebuie doar sa ne lasam in voia lui DUMNEZEU pt ca altfel riscam sa facem alegeri gresite...dar mai ales trebuie sa ne rugam cu sufletul curat si sa avem grija ce cerem deoarece uneori riscam sa ne inchinam altcuiva...ideea e sa :SA NU TE SUPERI DACA SORA TA INCA NU SI.A GASIT PE NIMENI... nu grabi nimic...TOATE VIN LA TIMPUL LOR...
Reply With Quote
Vechi 02.11.2012, 23:31:47
Mia Mia Mia Mia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Locație: Transilvania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de rammmy Vezi mesajul
draga kty....casatoria vine atunci cand suntem pregatiti pt asta nu atunci cand credem ca suntem pregatiti.ckiar daca avem 25/35/sau 50ani..SAU POATE unele persoane nu trebuie sa se casatoareasca ele fiind mai fericite alaturi de DUMNEZEU, de cand ma stiu am cautat iubirea(de parinti,frati ,prieteni)dar uneori cautam gresit...trebuia sa caut doar iubirea lui DUMNEZEUeu o spun din proprie experienta...acum cativa ani imi doream sa ma calugaresc dar parintii mei nu au fost de acord...o maica mi.a spus ca poti sa.l slujesti pe DUMNEZEU IN MAI MULTE FELURI si am renuntat...dar alegerea pe care am facut.o atunci m.a facut sa.mi pierd calea.. anul asta se implineste 1an de cand m.am casatorit,pana sa.l intalnesc pe barbatul cu care m.am casatorit m.am rugat zilnic la Dumnezeu sa ma ajute sa intalnesc un barbat cu care sa.mi impart aceasta lunga sau scurta calatorie pe pamant...dar stii ce am patit..am avut cateva relatii esuate deoarece in disperarea mea de a fi iubita cand cunosteam un barbat credeam ca DUMNEZEU mi l.a trimis si ca el va fi alesul dar de fiecare data nu era sa fie:apoi spuneam ca DUMNEZEU imi pregateste altcevaroblema mea era ca nu stiam ca in viata noi nu alegem nimic trebuie doar sa ne lasam in voia lui DUMNEZEU pt ca altfel riscam sa facem alegeri gresite...dar mai ales trebuie sa ne rugam cu sufletul curat si sa avem grija ce cerem deoarece uneori riscam sa ne inchinam altcuiva...ideea e sa :SA NU TE SUPERI DACA SORA TA INCA NU SI.A GASIT PE NIMENI... nu grabi nimic...TOATE VIN LA TIMPUL LOR...

Foarte frumos raspunsul, rammmy!
Vechi 03.11.2012, 11:16:55
VladCat
Guest

Implicit

Din „Langa Parintele Porfirie”
Editura Bunavestire 2002

Într-o după-amiază de vară, stăteam așezați sub un brad, ascultînd cuvintele Părintelui, cîțiva tineri, șase-șapte prieteni, pe atunci necăsătoriți: „Să nu vă chinuiască problema opțiunii între căsătorie și celibat.

Uneori sunt zile cînd simțiți dorințe sufletești și trupești pentru căsătorie, iar alteori aceste dorințe scad în intensitate fiindcă simțiți dorințe dumnezeiești, mai înalte decit căsătoria.

Cînd vin ispitele trupești, să nu încercați să le alungați cu forța, fiindcă satana profită și le face și mai atrăgătoare și astfel vă vatămă. E mai bine să le înfruntați cu calm și să le transformați dorințele din păcătoase în curate. Să vă spuneți vouă înșivă: Poate ne vom căsători și vom gusta din plăcerile căsătoriei, așa cum vrea Hristos. Iar cînd vă vin din nou dorințe de feciorie, să le primiți cu recunoștință, cultivînd în taină arta sfințirii.

La un moment dat cumpăna va înclina într-una din părți. Unii încearcă să se sfințească, luptîndu-se cu patimile și păcatele lor, iar alții, iubindu-L pe Hristos și voia Sa. Cei dintîi izbîndesc puține lucruri, fiindcă lupta lor devine foarte rece și dură. Ceilalți izbîndesc mai multe, fiindcă, iubindu-L pe Hristos, patimile păcătoase își pierd farmecul și tăria, în fața bucuriei iubirii lui Hristos, pe care o trăiesc.

Cînd se luminează de ziuă și lumina soarelui va pătrunde-n odaie, în mod firesc întunericul se risipește”. Părintele se opri și părea că se gîndește la ceva. Apoi grăi din nou: „Poate că n-ar trebui să vă spun asta, însă o să vă spun. Un om poate ajunge la o vîrstă înaintată șovăind încă între căsătorie și celibat. Atunci satana îl va ataca cel mai dur, punîndu-i în suflet o mare neliniște și facîndu-l să-nceapă imediat să-și caute o soție, să pună pe alții să-i găsească, iar aceia să rîdă de el, astfel încît se îmbolnăvește sufletește. De aceea vă spun să nu vă lipiți de întrebarea: Căsătorie sau celibat? In loc să vă consumați, încercînd zadarnic să vă dați răspuns vouă înșivă, sîrguiți-vă mai bine să-L iubiți din tot sufletul pe Hristos, iar El vă va da, la timpul potrivit, răspunsul ce se potrivește sufletului vostru, pe care-l veți primi fără grabă și supărare, ci în liniște și cu mulțumire. Așa vă veți elibera pentru totdeauna de această întrebare și veți păși pe un drum anume, slăvindu-L pe Dumnezeu”.

Unui prieten de-al meu care șovăia între căsătorie și feciorie, Părintele i-a oferit nenumărate perspective de mîntuire și l-a eliberat de neliniștea acestei dileme, încă înainte de a fi ales ceva, spunîndu-i: „Nu te chinui zadarnic, silindu-te să hotărăști acum ce vei alege. Eliberează-te de acest gînd obsesiv și îndreaptă-ți toată atenția spre cum să-L iubești pe Hristos, Care te iubește.

Toate ale lui Hristos sînt – trecutul, prezentul și viitorul nostru – în care se vădește Pronia Sa, pînă în cel mai mic amănunt al vieții noastre. Poate îți vei întemeia o familie, poate însă te vei duce, unde vei voi, să te afierosești. Poate însă nu vei face nimic din acestea, ci vei rămîne la tine acasă, așa cum ești acum. Și tot te vei mîntui. Ajunge să-L iubești pe Hristos. Hristos îți va oferi soluția care ți se potrivește cel mai bine și care va vorbi deslușit sufletului tău. Nu te necăji, căci și acum te afli tot pe drumul lui Hristos”.

http://tainacasatoriei.wordpress.com...e-sau-celibat/

Last edited by VladCat; 03.11.2012 at 11:20:41.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
pentru o casatorie pe stil vechi doca Botezul 30 08.09.2012 19:29:55
Necesar pentru o casatorie sfanta - sfaturi freehugs Generalitati 5 28.02.2012 20:01:13
Vraji pentru casatorie... nicola06 Exorcismul 41 15.08.2011 13:36:18
Sfat pentru casatorie Rodica50 Intrebari utilizatori 17 11.10.2010 20:33:12
Binecuvantarea parintilor pentru casatorie Elena78 Generalitati 34 17.08.2008 03:17:05