![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Lacrimi uitate
1. Parintii mei, sarmanii, De timpuriu s-au stins Si eu fiind prea fraged Atuncea nu i-am plans. 2. Dar a venit si vremea Sa-i plang eu mai tarziu, Cand ma aflam alaturi De alt cinstit sicriu. 3. Caci Domnul randuise Bunica sa ma creasca Sa-mi fie ea si tata Si maica pamanteasca. 4. Iar cand s-a dus batrana Cu sufletul la cer, Atunci in lumea asta Eu am ramas stingher. 5. Pe ea amar plangand-o Cu lacrimi prea fierbinti, Atunci eu dimpreuna Plangeam si pe parinti. 6. La inima durerea A fost asa de grea Incat simteam de-a pururi Cum rana sangera. 7. Si rana asta veche Abia s-a vindecat, Cand Domnul intru slujba Cea sfanta m-a chemat! |
|
||||
|
||||
![]()
Turnul Babel (Din vremea noastra)
1. Mintea omului de astazi Umbla dupa nascociri, Care pregatesc pierzarea Necajitei omeniri. 2. Goana dupa stapanire Si nesatiul de averi, Izgoneste iarasi pacea Care ne zambise ieri. 3. Dragostea cea crestinesca Sta departe, la surghiun, Iar in urma creste ura Contra "binelui strabun" 4. Lumea vrea ca sa-si croiasca Viata fara Dumnezeu, De aceea cu grabire Face nascociri mereu. 5. Un potop de buna voie Singura si-a pregatit Iar pe "chivotul salvarii" Lumea l-a dispretuit. 6. Omul isi gateste iarasi "Turnul Babel" pe pamant, Vrand sa strice temelia "Sfantului Asezamant". 7. "Limbile" aproape toate Iarasi s-au amestecat Si nu-i mult pana le vine Ceasul de incaierat! |
|
||||
|
||||
![]()
IMNUL ROMANESC (Versul Unirii)
1. Acum ca niciodata Treziti-va Romani Avand credinta-n sulfet Si arma sfanta-n maini. 2. In rodul nascocirii Sa nu nadajduiti, Ci arma mantuirii Mereu s-o manuiti. 3. Uniti-va in cuget Prin simturi crestinesti La "sanul maicii voastre" Celei duhovnicesti. 4. In pavaza credintii Fiind adapostiti: La vreme de razboaie Veti fi nebiruiti. 5. Tot neamul de pe lume Si cel de sub pamant De s-ar scula-mpotriva, Va fi de voi infrant. 6. Plecati-va la Domnul Grumzul umilit Sa va inalte fruntea In "paiul" cel dorit. 7. De somnul nesimtirii Sa nu mai dormitati Ca "zorii mantuirii" S-arata la Carpati. 8. Cu dragoste curata, Ca fratii pretecand, Sa nu stirbim onoarea Si graiul nostru sfant. 9. Trezindu-ne simtirea Din suflet crestinesc, Sa punem semnul Crucii Pe steagul romanesc. 10. Pe tronul cel din suflet S-avem necontenit Icoana preacinstita A Regelui Marit. 11. De vom pozi unirea Si "Crezul din stramosi" Vom fi si jos, in lume Si-n ceruri gloriosi. 12. In scumpa noastra tara Atunci vom creste iar Virtutile strabune Cu nume secular. 13. Din groapa stricaciunii, Sapata de "tiran", Se va scula cu slava Rasadul lui Traian. 14. Deci azi, ca niciodata Sa ne vadim crestini, Pastrand neprihanita Credinta, prin straini. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
POEZIE CRESTINA | vsm | Generalitati | 107 | 17.03.2016 00:48:28 |
poezie de Zorica Latcu | luciamanta | Generalitati | 11 | 25.08.2011 13:59:16 |
Poezie si sfintenie. . . | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 4 | 30.07.2011 11:32:05 |
o poezie | maria-luisa | Generalitati | 5 | 09.02.2010 22:23:07 |
Poezie | Florin-stz | Generalitati | 13 | 10.10.2008 20:57:26 |
|