Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.07.2010, 11:30:48
rainbow rainbow is offline
Junior Member

Data înregistrării: 21.12.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Justine, daca pe tine te deranjeaza fumatul, incearca sa refuzi pe cat posibil persoanele care iti cer permisiunea. Fumatul pasiv este la fel de nociv ca fumatul in sine si este dreptul tau ca nefumator sa refuzi.
Si pe mine ma deranjeaza fumul, mai ales ca este peste tot, chiar si in parcuri langa copii, oamenii fumeaza linistiti. Eu incerc sa plec de langa fum, in restaurante daca merg stau la nefumatori, acasa nu se fumeaza si pe strada incerc sa evit. Mai greu este daca ai prieteni fumatori, dar si cu ei se poate discuta.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2010, 11:38:58
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Dar cu libertatea si dreptul de a respira un aer curat cum ramane?
Stim foarte bine ca libertatea individului este deplina, atat timp cat nu ingradeste libertatea altui individ.
Sunt de acord ca devine o incalcare a libertatii celui nefumator. Exista posibilitatea de a ma sustrage din locul respectiv. Nu intamplator exista astya o legislatie- zone speciale pentru fumatori si nefumatori. Altfel vom cadea intr-un paradox al libertatii, libertatea mea constrange libertatea celui care fumeaza.
Putem depasii acest "paradox" daca vom intelege firescul si nefirescul.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2010, 11:52:15
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval Vezi mesajul
Sunt de acord ca devine o incalcare a libertatii celui nefumator. Exista posibilitatea de a ma sustrage din locul respectiv. Nu intamplator exista astya o legislatie- zone speciale pentru fumatori si nefumatori. Altfel vom cadea intr-un paradox al libertatii, libertatea mea constrange libertatea celui care fumeaza.
Putem depasii acest "paradox" daca vom intelege firescul si nefirescul.
Asta incercam sa subliniez.
Nu tine in totalitate de a fi sau nu pacat.
Tine de bunul simt.
Si ca o paranteza, in aceeasi categorie (a nesimtirii) ii includ si pe cei miros ingrozitor a transpiratie.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2010, 11:59:07
annajanette
Guest

Implicit

sa inteleg ca toti sunteti nefumatori sau v-ati lasat(cei care s-au lasat inteleg altfel situatia, din ambele unghiuri).
un nefumator intr-devar nu este obligat sa suporte fumul celorlalti insa ii poate da si lui o portita pe balcon cu usa inchisa ca sa nu intre fumul in casa, daca nu e balcon atunci pe scara blocului.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2010, 12:08:53
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de annajanette Vezi mesajul
sa inteleg ca toti sunteti nefumatori sau v-ati lasat(cei care s-au lasat inteleg altfel situatia, din ambele unghiuri).
un nefumator intr-devar nu este obligat sa suporte fumul celorlalti insa ii poate da si lui o portita pe balcon cu usa inchisa ca sa nu intre fumul in casa, daca nu e balcon atunci pe scara blocului.
Ai sa razi, dar eu sunt fumator
Reply With Quote
Vechi 06.07.2010, 13:28:56
trifiacob
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dani2004 Vezi mesajul
Daca esti cu spatele, cum sa-ti faci nevoile de fata cu toti?
Si daca nu sunt femei?
cred ca esti fumator,oare vrei sa tii cu ursul.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2010, 13:48:55
trifiacob
Guest

Exclamation jocul cu focul si cu libertatea ta si a altuia

am sa va spun un artificiu pt cei ce lasa musafirii sa fumeze:se pune o luminare in sfesnic,si ia va arde intr-una ,cit sint fumatorii acolo.din puctul de vedere al crestinului nu trebuie sa accepte sub nici o forma, sa se fumeze in casa mai ales pt cei ce au icoane si lucruri sfinte in camera,ci sa miroase a mir si tamiie,sub nici o forma nu se acepta tutunul[iarba dracilor]in schimbul mirului sau dulcele miros de mireasma duhovniceasca a tamiei.parintele Arsenie Boca spunea ca cei ce fumeaza nu se pot mintuii.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2010, 16:02:11
florinbrasov0 florinbrasov0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2008
Implicit

Asa cum mirul, tamaia ne pun in rezonanta cu cele sfinte, la fel si fumul de tigara, ne pune in rezonanta cu dracii. In casa mea nu i-as lasa sa fumeze decat pe geam...
Vechi 06.07.2010, 18:05:40
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Nu trebuie invocata religia in a nu da voie cuiva sa nu fumeze in casa, ci in primul rand sanatatea.Daca ai doar o camera si mai ai si un copil mic, este destul de greu sa-i dai voie cuiva sa fumeze. Si eu sunt de parere ca e lipsa de bun simt sa fumezi in casa cuiva, chiar si atunci cand ti se permite acest lucru.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2010, 19:07:06
mihele_m's Avatar
mihele_m mihele_m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Timisoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de justine Vezi mesajul
Daca se intampla sa avem musafiri care cer permisiunea de a fuma, este bine sa spunem da, in conditiile in care in casa nu se fumeaza si nu suportam fumul? Stiu ca regula de politete este de a accepta dar din punct de vedere ortodox e bine sa procedam astfel? Acelasi lucru daca se nimereste sa stam langa cineva care fumeaza, e bine sa plecam sau sa suportam?
Suportam atitea rautati mult mai dure decit ,fumatul unei tigari !!!! Parintele Cleopa spunea ca tigara este iarba Diavolului . acum faci cum crezi de cuviinta si cum iti spune si codul bunelor maniere .
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
diavolul cica cere permisiunea lui Dzeu annajanette Generalitati 24 18.05.2011 23:11:46