Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.07.2010, 22:36:53
kesarion_breb kesarion_breb is offline
Banned

Data înregistrării: 30.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Când userul kesarion_breb va binevoi să-și salubrizeze limbajul, îi voi răspunde, până atunci îi voi ignora imundele mesaje.
Tu vorbesti de mesaje imunde ? Pai ce sa zica Hristos despre mesajele tale care batjocoresc Sfanta lui Biserica si chiar trupul si sangele Sau ?
Vechi 20.07.2010, 23:09:03
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pandion Vezi mesajul
Tu de unde stii daca esti in conglomerat sau nu?
Acum nu te supara Pandioane, dar nu vezi ca asta ne blasfemiaza Biserica si Sfintele Taine si noi stam de vorba cu acest "pocait" ? Se stie ca diavolul are cea mai mare impotrivire fata de sfintele taine, si in special de sfanta impartasire cu trupul si sangele Domnului Hristos, si vedem amandoi si vede toata lumea de pe forum ca asta vrea sa ii calce cu orice pret pe urme dascalului sau ! Asta numeste Biserica Sfintilor, desfranata babilonului, impartasirea cu trupul si sangele Domnului Hristos, un festin orgiastic si antropofag; acest "pocait" (cu vorba, dar nepocait cu inima, ci cu inima plina de vrajba impotriva Bisericii lui Hristos !) blasfemiaza Insusi Sfantul Trup si Sfantul Sange ale Domnului Hristos, iar prin aceasta blasfemiaza pe Insusi Mantuitorul Hristos, Fiul lui Dumnezeu, si jertfa Sa de pe cruce si invierea Sa biruitoare ! Ne batjocoreste sfintii si batjocoreste viata mistica de care s-au invrednicit unii sfinti prin harul lui Dumnezeu ! Ne batjocoreste Sfanta Traditie a Bisericii si pune inaintea marilor Sfinti Parinti ai Bisericii pe "prooroci" gen bolnava de epilepsie Ellen White (ca sa nu mai vorbim ca femeile trebuiau sa taca in Biserica Crestina dupa invataturile sfantului Pavel, cuvantul de invatatura apartinand numai barbatilor !) ! Acesti stricati la cap au ajuns sa se considere sfinti, sectele lor sa le considere "biserici" ! Calca peste toata Sfanta Traditie ca si cum marii sfinti si parinti ai Bisericii nu au fost calauziti de Duhul Adevarului pogorat peste apostoli la cincizecime, ci au fost niste inselati si mintiti de chiar Duhul Adevarului (in tot acest timp, venind ei proorocii si hristosii mincinosi sa ne invete ei pe noi adevarul)!!! Astia daca o sa mai continue asa, o sa arda in focurile iadului !!
Vechi 21.07.2010, 07:18:05
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Tu de unde stii daca esti in conglomerat sau nu?
Fiecare își poate verifica doctrina cu ceea ce spune Sfânta Scriptură. Nu este vorba neapărat de fapte, ci mai ales de dogmă, concepție, doctrină; or din acest punct de vedere lucrurile sunt clare: fiecare om crede în ceva, actul lui de închinare bazându-se pe o ideologie precisă. Profeții Vechiului Testament adesea compară Israelul apostat, care „a desfrânat” de multe ori cu zeii păgâni, cu o femeie care comite adulter. La fel Apocalipsa compară sistemul religios fals cu o desfrânată ori cu Babilonul. I-am spus "Babilon mistic", deoarece Babilonul istoric nu mai exista pe vremea scrierii Apocalipsei.
Vechi 21.07.2010, 11:39:57
Banned

Implicit

Citat:
Fiecare își poate verifica doctrina cu ceea ce spune Sfânta Scriptură. Nu este vorba neapărat de fapte, ci mai ales de dogmă, concepție, doctrină; or din acest punct de vedere lucrurile sunt clare: fiecare om crede în ceva, actul lui de închinare bazându-se pe o ideologie precisă. Profeții Vechiului Testament adesea compară Israelul apostat, care „a desfrânat” de multe ori cu zeii păgâni, cu o femeie care comite adulter. La fel Apocalipsa compară sistemul religios fals cu o desfrânată ori cu Babilonul. I-am spus "Babilon mistic", deoarece Babilonul istoric nu mai exista pe vremea scrierii Apocalipsei.
I-ai spus babilon mistic, pentru ca va deranjeaza foarte tare capacitatea sfintilor Bisericii de a trai o viata mistica, cea mai inalta forma de viata crestina de pe pamant, si pentru ca misticii ortodocsi au fost cei mai mari aparatori ai ortodoxiei pe care voi o urati, si cei mai mari dusmani, prin sfintenia lor, ai sectelor lipsite de harul Duhului Sfant si implicit de posibilitatea sfintirii reale a credinciosilor !

Credinta nu se verifica numai cu ceea ce scrie in Sfanta Scriptura, ci si cu Sfanta Traditie a Bisericii, pentru ca, asa cum am mai demonstrat odata, revelatia dumnezeiasca, potrivit cuvintelor Mantuitorului, nu era desavarsita datorita neputintei apostolilor de a primi anumite lucruri inainte de pogorarea Duhului Sfant peste ei si intemeierea Bisericii lui Hristos !
Vechi 21.07.2010, 14:22:03
zorobabel zorobabel is offline
Banned

Data înregistrării: 28.06.2010
Implicit

Citat:
Ce inseamna om nascut din nou?
Nasterea din nou e schimbarea pe care o face Dumnezeu in om, dupa cum scrie in Ioan 3 si in Ezechiel:

"Răspuns-a Iisus și i-a zis: Adevărat, adevărat zic ție: De nu se va naște cineva de sus, nu va putea să vadă împărăția lui Dumnezeu." - Ioan 3.

In Iezechiel este descrisa nasterea de sus:
"De aceea vă voi scoate dintre neamuri și din toate țările vă voi aduna și vă voi aduce în pământul vostru.
Și vă voi stropi cu apă curată și vă veți curăți de toate întinăciunile voastre și de toți idolii voștri vă voi curăți.
Vă voi da inimă nouă și duh nou vă voi da; voi lua din trupul vostru inima cea de piatră și vă voi da inimă de carne.
Pune-voi înăuntrul vostru Duhul Meu și voi face ca să umblați după legile Mele și să păziți și să urmați rânduielile Mele. "

Un om nascut din nou e un om care traieste dupa voia lui Dumnezeu nu dupa pofte pacatoase.

Citat:
Ce inseamna ca te intorci la Dumnezeu?
Iti raspund cu niste citate din Iezechiel care sunt destul de elocvente:

"Spune-le: Precum este adevărat că Eu sunt viu, tot așa este de adevărat că Eu nu voiesc moarte. păcătosului, ci ca păcătosul să se întoarcă de la calea sa și să fie viu. Întoarceți-vă, întoarceți-vă de la căile voastre cele rele! Pentru ce să muriți voi, casa lui Israel?"

"De aceea vă voi judeca pe voi din casa lui Israel, pe fiecare după căile sale, zice Domnul Dumnezeu; pocăiți-vă și vă întoarceți de la toate nelegiuirile voastre, ca necredința să nu vă fie piedică.
Lepădați de la voi toate păcatele voastre cu care ați greșit și vă faceți o inimă nouă și un duh nou. De ce să muriți voi, casa lui Israel?
Căci Eu nu voiesc moartea păcătosului, zice Domnul Dumnezeu; întoarceți-vă deci și trăiți!"

Intelegi ce inseamna sa te intorci la Dumnezeu?

Citat:
Cand mai renuntam la limbajul de lemn?
Renunta cand vrei, nu te opreste nimeni :).

Citat:
Sa stii ca e posibil sa nu fi fost vindecat spiritual pe viata respectivul.
A fost vindecat spiritual, Hristos i-a spus "credinta ta te-a mantuit". Acel lepros era un om mantuit din acel moment.

Citat:
De asemenea, se poate ca altii din cei 9 care initial nu au reactionat sa fi realizat mai tarziu.
Din cate vezi, Iisus Cristos "loveste" in mod indirect in iudei care considerandu-se poporul lui Dumnezeu, se poarta ca si cum li s-a cuvenit vindecarea. Acest lucru se intampla pana in ziua de azi.
Nu stiu ce s-a intamplat cu ceilalti 9, insa important e ce s-a intamplat cu acel 1 care a venit la Dumnezeu, si-a fost mantuit.
Vechi 21.07.2010, 21:53:39
Pandion Pandion is offline
Banned

Data înregistrării: 22.06.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Eu nu traiesc intr-un sistem religios si cred ca nici tu. 99,9% din viata noastra este in afara bisericii, cu doctrinele ei cu tot si din cate pot sa imi dau seama la aceasta ora nimeni nu va vi judecat dupa dogme. Ca tot veni vorba, te-as ruga sa-mi dai un semn cand intalnesti pe cineva care a fost schimbat in bine avand o doctrina "buna", care a devenit un alt om, mai responsabil, mai echilibrat, mai atent, mai iubitor etc. Nu stiu de ce dar parca doctrinele produc roboti, tie nu ti se pare? Si pana la urma cine traieste zi de zi dupa doctrine...
Vechi 21.07.2010, 22:01:02
Pandion Pandion is offline
Banned

Data înregistrării: 22.06.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zorobabel Vezi mesajul
Un om nascut din nou e un om care traieste dupa voia lui Dumnezeu nu dupa pofte pacatoase.
Eu nu am intalnit niciunul pana acum si sunt sigur ca nici nu exista. Pana si Eclesiastul zice ca nu e om neprihanit care sa faca binele fara sa pacatuiasca. Dar se pare ca cea mai mare parte a celor ce isi spun(ei singuri) crestini sunt si printre cei mai ipocriti oameni. Si care inteleg si foarte putin ce inseamna sa faci voia lui Dumnezeu, spre deosebire de altii "din lume" care fac asta fara sa se bata cu pumnul in piept.
Vechi 21.07.2010, 23:31:58
Banned

Implicit

Citat:
Într-adevăr, noi nu participăm la festinuri orgiastice în care să bem sânge din pahar de aur și să repetăm cu ochii dați peste cap în extaz mistic că este o Taină. Elementele acestea ne repugnă pentru că fac parte din recuzita bisericii decăzute descrisă de sf Ioan Teologul în Apocalips 17,4-5. Nu vreau să zic că Biserica Ortodoxă este acea biserică decăzută, însă insistența cu care descrii pretenția aceasta blasfemiatoare a transformării vinului în sânge (și încă sângele lui Hristos) abate atenția de la menirea Cinei Domnului.
Tot cercetand, am reusit sa imi dau seama care este de fapt originea acestui tip de gandire care acuza Biserica ca ar fi nu stiu ce desfranata a Babilonului. Aceasta conceptie isi are radacinile in conceptia "profetesei" adventiste Ellen White (nu stiu daca ea s-ar fi inspirat de la altii), care isi exprima parerea in aceasta problema in 1850 in Present Truth, nr. din aprilie 1850: "Babilonul, biserica nominala, a cazut. Poporul lui Dumnezeu a iesit din ea. Ea este acum "sinagoga Satanei" (Apocalipsa 3, 9). "locaș demonilor, închisoare tuturor duhurilor necurate, și închisoare tuturor păsărilor spurcate și urâte." (Apocalipsa 18, 2)

Deci conceptia pe care a prezentat-o mai mult sau mai putin fatis acest sectar adventist, si anume ca Biserica este de fapt acum sinagoga satanei, vreo mare desfranata etc, isi are originile chiar in scrierile "profetesei" sectare adventiste Ellen White ! Carevasazica, dracul este deja cu state vechi de plata ! Aceasta este teoria pe care isi bazeaza sectarul adventist parerile despre Biserica Ortodoxa si in baza careia sustine cu atata fervoare sectara ca Biserica Ortodoxa este o desfranata mistica decazuta, ca sfanta euharistie ar fi de fapt o blasfemie si un festin orgiastic si antropofag (chiar canibalic, nu-i asa, triceorule?), ca Tainele Bisericii ar fi de fapt niste minciuni, niste iluzii, si cine stie ce mai gandesc astfel de sectari insa nu marturisesc pe fata !
Vechi 22.07.2010, 09:29:46
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zorobabel Vezi mesajul
Adica? Fii mai explicit.
Sfanta Scriptura, Cuvantul lui Dumnezeu, este foarte explicita cand arata ca invatatura "Sola fide" (numai credinta) este o invatatura diavoleasca, intrucat "si diavolii cred si se cutremura"(Iacov 2,19). Aceasta este invatatura crestin ortodoxa.

"credința: dacă nu are fapte, e moartă în ea însăși.
Dar va zice cineva: Tu ai credință, iar eu am fapte; arată-mi credința ta fără fapte și eu îți voi arăta, din faptele mele, credința mea.
Tu crezi că unul este Dumnezeu? Bine faci; dar și demonii cred și se cutremură. Vrei însă să înțelegi, omule nesocotit, că credința fără de fapte moartă este?
...
Vedeți dar că din fapte este îndreptat omul, iar nu numai din credință.
...
Căci precum trupul fără suflet mort este, astfel și credința fără de fapte, moartă este. " Iacov 2,17-20,24,26
Vechi 22.07.2010, 10:33:06
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Eu nu traiesc intr-un sistem religios si cred ca nici tu. 99,9% din viata noastra este in afara bisericii, cu doctrinele ei cu tot si din cate pot sa imi dau seama la aceasta ora nimeni nu va vi judecat dupa dogme. Ca tot veni vorba, te-as ruga sa-mi dai un semn cand intalnesti pe cineva care a fost schimbat in bine avand o doctrina "buna", care a devenit un alt om, mai responsabil, mai echilibrat, mai atent, mai iubitor etc. Nu stiu de ce dar parca doctrinele produc roboti, tie nu ti se pare? Si pana la urma cine traieste zi de zi dupa doctrine...
Eu sunt adventist de ziua a șaptea însă nu pot fi adventist doar în ziua a șaptea, inevitabil doctrina bisericii mele (a sistemului religios dacă vrei) își pune amprenta asupra întregii mele vieți. Pe de altă parte, ai foarte mare dreptate că doar având "o doctrină mai bună" nu devii alt om, nu ți se schimbă automat caracterul și nu ai fapte bune. Aceste schimbări, această naștere de sus (naștere din nou) are loc doar prin puterea transformatoare a Duhului Sfânt. Dacă însă cineva are o "doctrină rea", idei creștine alterate, nu se poate aștepta ca Duhul Sfânt să opereze aceste schimbări în viața lui. Poate prin forțări proprii să pară mai educat, mai amabil, făcând chiar acte de caritate (așa cum mulți atei o fac), dar motivația intimă nu este dragostea lui Dumnezeu sălășluind în inima lui.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noi avem nou martir mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 9 07.11.2012 19:51:45
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" Decebal Biserica Ortodoxa Romana 4 10.09.2012 21:07:28
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? mihailt Generalitati 14 02.11.2010 21:35:34
Avem Patriarh danyel Stiri, actualitati, anunturi 34 11.02.2009 22:03:42