"Ce contine o tigara
In cazul in care nu stiati, intr-o tigara sunt continute 43 de substante chimice care cauzeaza cancerul. Fumul de tigara contine peste 4.000 de substante chimice diferite, din care peste 300 sunt toxice pentru om nicotina, arsenic, radon, cianuri, fenol, DDT, azbest, benzen, monoxid de carbon, formaldehida.
Cei mai toxici compusi sunt nicotina, gudroanele si monoxidul de carbon. Probabil veti spune: poti face cancer de la o mie de alte lucruri, oricum nu percepi
boala ca un pericol real decat daca ajungi la doctor si iti spune ori renunti la fumat ori mori. Atunci, constient de iminenta pericolului te poti lasa.
Efectul cancerigen si toxicitatea genetica constituie un alt aspect important. Gudroanele din fumul de tigara exercita puternice efecte mutagene asupra AND-ului din nucleele celulelor tractului respirator. In ultimele doua decenii a devenit limpede faptul ca fumul de tigara contine puternici factori cancerigeni. Dintre cele peste 43 de substante cancerigene, cele mai de temut sunt benzopirenul, N-nitrosaminele, aldehidele, clorura de vinil, hidrocarburile aromatice (benzenul, fenolii, etc.), etilen-oxidul, arseniu, poloniu, cadmiu, crom, etc. "
http://www.descopera.ro/dnews/579158...-sange-de-porc
http://www.descopera.ro/dnews/496491...cute-din-porci
Asta e interesanta:
http://www.descopera.ro/dnews/517241...umeze-mai-mult
http://www.descopera.ro/dnews/931776...-mod-permanent
Asta asa..., ca pentru post:
"La fel ca multi oameni nu aveam nici cea mai mica idee referitor la ce se intampla cu cadavrul unui porc care paraseste abatorul. Am avut parte de acordul unui crescator de porci si, astfel, am urmarit intinerariul porcului cu numarul de indentificare 05049. Am fost socata sa descopar ce s-a intamplat cu el", declara Christein Maidertsma in varsta de 29 ani.
Astfel, inghetata contine gelatina extrasa din oasele de proc, gelatina care regleaza cristalizarea zaharului si incetineste procesul de topire. Fertilizatorii contin o mare parte de par de porc
procesat. Sampoanele contin acizi grasi extrasi din oasele porcilor, aceiasi acizi grasi dau stralucire sampoanelor. Sucurile de fructe au parte de aceeasi gelatina porcina folosita pentru limpezire. Painea contine proteine extrase din par de porc, proteine care o mentin proaspata pentru mai multe zile. Gelatina din oase este folosita la transportul in ! important]siguranta a prafului de pusca si corditei folosite la asamblarea gloantelor si cartuselor. Tamburinele orchestrelor moderne sunt realizate din vezica urinara a porcului.
Aceeasi gelatina din oase este folosita la limpezirea vinului inainte de a fi imbuteliat in marile lanturi industriale. Gelatina mai are un rol capital la imbunatatirea rigiditatii si reducerea umezelii colilor de hartie. Calciul extras direct din oase de porc este adaugat in multe marci de iaurt.
Hemoglobina din sangele porcesc este folosita in toate filtrele de tigari pentru a incetini accesul numeroaselor substante toxice in plamanii fumatorilor.
Glicerina din oase este folosita pe scara larga pentru a imbunatati textura pastei de dinti. Colagenul porcesc este adaugat in majoritatea cremelor cosmetice faciale deoarece reduce ridurile mai bine decat orice alta substanta. Acelasi colagen abunda in batoanele proteice folosite pe scara larga de culturisti. Gelatina este adaugata in bere deoarece actioneaza ca un agent de limpezire reactionand cu substantele amare si taninul. "
http://www.stirifeldefel.ro/tag/ce-s...ntin-tigarile/