Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.07.2010, 17:56:40
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Privitor la intrebarea topicului, prin post cautam sa ne purificam de patimi daca nu reusim sa smulgem toate patimile asta nu inseamna ca postim degeaba, daca nu reusim sa smulgem toate buruienile asta nu inseamna ca nu vom mai lucra pamantul. Sa nu uitam ca postul inseamna implinirea poruncii lui Dumnezeu, iar atunci cand incercam sa implinim voia lui Dumnezeu, diavolul seamana in mintea noastra multa deznadejde, sa inlaturam aceasta ispita prin rugaciunea smerita "Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine pacatosul"
Reply With Quote
Vechi 20.07.2010, 21:57:35
Pandion Pandion is offline
Banned

Data înregistrării: 22.06.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de annajanette Vezi mesajul
nu-i asa ca daca fumezi postul nu are valoare?
Bineinteles ca are valoare, dar daca ai putea sa renunti si la fumat valoarea ar fi sporita prin faptul ca organismul nu ar mai fi "abuzat" cu tutun.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2010, 02:23:10
annajanette
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anytza Vezi mesajul
"Ce contine o tigara
In cazul in care nu stiati, intr-o tigara sunt continute 43 de substante chimice care cauzeaza cancerul. Fumul de tigara contine peste 4.000 de substante chimice diferite, din care peste 300 sunt toxice pentru om nicotina, arsenic, radon, cianuri, fenol, DDT, azbest, benzen, monoxid de carbon, formaldehida.
Cei mai toxici compusi sunt nicotina, gudroanele si monoxidul de carbon. Probabil veti spune: poti face cancer de la o mie de alte lucruri, oricum nu percepi boala ca un pericol real decat daca ajungi la doctor si iti spune ori renunti la fumat ori mori. Atunci, constient de iminenta pericolului te poti lasa.
Efectul cancerigen si toxicitatea genetica constituie un alt aspect important. Gudroanele din fumul de tigara exercita puternice efecte mutagene asupra AND-ului din nucleele celulelor tractului respirator. In ultimele doua decenii a devenit limpede faptul ca fumul de tigara contine puternici factori cancerigeni. Dintre cele peste 43 de substante cancerigene, cele mai de temut sunt benzopirenul, N-nitrosaminele, aldehidele, clorura de vinil, hidrocarburile aromatice (benzenul, fenolii, etc.), etilen-oxidul, arseniu, poloniu, cadmiu, crom, etc. "

http://www.descopera.ro/dnews/579158...-sange-de-porc
http://www.descopera.ro/dnews/496491...cute-din-porci
Asta e interesanta: http://www.descopera.ro/dnews/517241...umeze-mai-mult
http://www.descopera.ro/dnews/931776...-mod-permanent

Asta asa..., ca pentru post:
"La fel ca multi oameni nu aveam nici cea mai mica idee referitor la ce se intampla cu cadavrul unui porc care paraseste abatorul. Am avut parte de acordul unui crescator de porci si, astfel, am urmarit intinerariul porcului cu numarul de indentificare 05049. Am fost socata sa descopar ce s-a intamplat cu el", declara Christein Maidertsma in varsta de 29 ani.

Astfel, inghetata contine gelatina extrasa din oasele de proc, gelatina care regleaza cristalizarea zaharului si incetineste procesul de topire. Fertilizatorii contin o mare parte de par de porc
procesat. Sampoanele contin acizi grasi extrasi din oasele porcilor, aceiasi acizi grasi dau stralucire sampoanelor. Sucurile de fructe au parte de aceeasi gelatina porcina folosita pentru limpezire. Painea contine proteine extrase din par de porc, proteine care o mentin proaspata pentru mai multe zile. Gelatina din oase este folosita la transportul in ! important]siguranta a prafului de pusca si corditei folosite la asamblarea gloantelor si cartuselor. Tamburinele orchestrelor moderne sunt realizate din vezica urinara a porcului.

Aceeasi gelatina din oase este folosita la limpezirea vinului inainte de a fi imbuteliat in marile lanturi industriale. Gelatina mai are un rol capital la imbunatatirea rigiditatii si reducerea umezelii colilor de hartie. Calciul extras direct din oase de porc este adaugat in multe marci de iaurt. Hemoglobina din sangele porcesc este folosita in toate filtrele de tigari pentru a incetini accesul numeroaselor substante toxice in plamanii fumatorilor.

Glicerina din oase este folosita pe scara larga pentru a imbunatati textura pastei de dinti. Colagenul porcesc este adaugat in majoritatea cremelor cosmetice faciale deoarece reduce ridurile mai bine decat orice alta substanta. Acelasi colagen abunda in batoanele proteice folosite pe scara larga de culturisti. Gelatina este adaugata in bere deoarece actioneaza ca un agent de limpezire reactionand cu substantele amare si taninul. "

http://www.stirifeldefel.ro/tag/ce-s...ntin-tigarile/
stii ce mi-a zis dr endocrinolog PERETIANU care toata lumea il stie? nicotina ridica nivelul serotoninei, nu mai stau sa explic ce inseamna serotonina, este hormonul responsabil cu depresia cititi pe net despre serotonina cine nu stie, cu restul nocivitatii sunt de acord.
deci porcul este omniprezent, si eu care ma dadeam mare ca nu mai mananc porc...

Last edited by annajanette; 21.07.2010 at 02:26:44.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2010, 07:54:53
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
stii ce mi-a zis dr endocrinolog PERETIANU care toata lumea il stie? nicotina ridica nivelul serotoninei, nu mai stau sa explic ce inseamna serotonina, este hormonul responsabil cu depresia cititi pe net despre serotonina cine nu stie, cu restul nocivitatii sunt de acord.
deci porcul este omniprezent, si eu care ma dadeam mare ca nu mai mananc porc...
In acest caz mai bine inlocuiesti fumatul cu sportul si iesi incomparabil mai castigata,pentru ca si in timpul miscarii fizice se secreta serotonina.
Fumatul este contraindicat (nu ca ar fi vreodata indicat) in atacurile de panica si depresie.
Vechi 21.07.2010, 11:31:21
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Tigarea si mai ales trabucele cubaneze(care sunt organice) sunt produse de post
Nu contine carne, lactate sau alcool, grasimi sau zahar ci DOAR vegetale, frunze tocate!..deci este hrana de Post!..si se pare ca este de post negru, ca tragi doar fum in piept.
La fel cum este si berea dezalcolizata!

Ca urmare fumatorii pot sta linistiti!
Nu pot sta linistiti. Biserica il cheama pe om la o sanatate trupeasca si sufleteasca. Mantuirea nu se adreseaza unei anumite parti din om, ci omului intreg - trup si suflet. Pe de alta parte nu trebuie sa fim robiti de nimic, trebuie sa fim stapani si nu stapaniti.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2010, 15:57:55
dani2004 dani2004 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2009
Implicit

Citat:
iertati-ma ca va tot asasinez cu fumatul asta, dar ma roade raspunsul la intrebarea asta intrucat stiu ca vine postul SFINTEI MARIA si ma gandesc ca degeaba tii post daca fumezi sau nu e asa?

multumesc
Cum adica degeaba? Pai ce vrei tu sa obtii prin post sau pentru ca tii post?
Reply With Quote
Vechi 21.07.2010, 16:00:47
dani2004 dani2004 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Postul nu poate fi tinut "degeaba".
Acesta este un gand insuflat de diavol, spre a nu il "supara" cu postul, tinut de fiecare dupa puterile sale.

Nu te poti ruga in genunchi, roaga'te in picioare. Nu te poti ruga in picioare, roaga'te sezand pe scaun.
Nu poti tine post deplin, posteste de la ce poti. Nu poti posti de la o patima, posteste de la restul.

Se va milostivi Domnul spre cel/cea care voieste sa scape de patimi.
Posteste si fumeaza, decat sa nu postesti deloc, iar Domnul va vedea vointa ta, fie ea si putina.

Orice dependenta rea dauneaza sufletului, iar fumatul dauneaza pana si trupului si celor din jurul nostru.
Dea Domnul ca cel ce doreste sa scape de aceasta patima, sa reuseasca sa o faca, fie in acest post, fie in urmatorul.
Bine spus. Sa luam aminte.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2010, 21:53:33
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Annajannette, vorbesti despre o lupta. Care sunt motivele pentru care o jumatate din tine nu vrea sa renunte la viciu? Ca motivele celeilalte jumatati au fost descrise de forumisti. Expune-le aici si, vorba lui Andreicozia, poate reusim sa scoatem un 51%.
Vechi 22.07.2010, 00:10:11
Delirul's Avatar
Delirul Delirul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2010
Locație: undeva-n Moldova
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Delirul
Implicit

Citat:
iertati-ma ca va tot asasinez cu fumatul asta, dar ma roade raspunsul la intrebarea asta intrucat stiu ca vine postul SFINTEI MARIA si ma gandesc ca degeaba tii post daca fumezi sau nu e asa?

multumesc
Nu stiu daca are vreo legatura cu postul dar chiar si in seara aceasta tocmai am tras o tigara si nu prea mi-a mai venit a ma ruga fiindca imi putea respiratia a tutun si-mi miroseau varfurile degetelor a tigara. Avand in vedere ca postul trebuie sa ti-l petreci si in rugaciune...ma intelegi
Reply With Quote
Vechi 22.07.2010, 16:08:07
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Delirul Vezi mesajul
Nu stiu daca are vreo legatura cu postul dar chiar si in seara aceasta tocmai am tras o tigara si nu prea mi-a mai venit a ma ruga fiindca imi putea respiratia a tutun si-mi miroseau varfurile degetelor a tigara. Avand in vedere ca postul trebuie sa ti-l petreci si in rugaciune...ma intelegi
Si ce inseamna asta?! Renuntare la cele duhovnicesti? Pai daca nu iti placea mirosul de ce nu renunti?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Postul de pacate vs postul de bucate tigerAvalo9 Generalitati 21 28.02.2012 23:29:05
Postul la crestini si postul la maestri yoghini - oare sunt acelasi lucru? mihailt Generalitati 21 10.09.2010 10:24:12
Daca fumezi, Dzeu nu te ajuta? annajanette Generalitati 12 22.06.2010 02:16:23
Postul gabriela_iagar Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 11 25.11.2009 15:24:08
Postul adina30 Pocainta 22 22.06.2008 15:51:37