![]() |
![]() |
|
|
|||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Te-ai intrebat de ce oare sangele Lui poate ierta miliarde de oameni?Sangele unui singur om sa ierte pacatele a miliarde de oameni care s-au pocait/pocaiesc? Citat:
Citat:
Avraam, părintele vostru, a fost bucuros să vadă ziua Mea și a văzut-o și s-a bucurat. Deci au zis iudeii către El: Încă nu ai cincizeci de ani și l-ai văzut pe Avraam? Iisus le-a zis: Adevărat, adevărat zic vouă: Eu sunt mai înainte de a fi fost Avraam. Cum era posibil ca Avraam sa vada pe Domnul, si sa se bucure?Ca doar Avraam traise cu mult inainte de intruparea Domnului... Hristos nu se leaga doar de o perioada ci de intreaga istorie. Citat:
Citat:
Nu exista prag minim pt a intra in imparatia Cerului, acolo intri pe baza meritelor lui Hristos nu pe baza meritelor tale. Hristos ne cere sa ne pocaim si sa ne incredem in EL. Citat:
Citat:
Citat:
"Dar Scriptura a închis toate sub păcat, pentru ca făgăduința să se dea din credința în Iisus Hristos celor ce cred. Iar înainte de venirea credinței, noi eram păziți sub Lege, fiind închiși pentru credința care avea să se descopere. Astfel că Legea ne-a fost călăuză spre Hristos, pentru ca să ne îndreptăm din credință. " Citeste Galateni sa intelegi mai bine, sunt lucruri care trebuie citite ca sa intelegi ce inseamna Legea si ce inseamna Harul. Citat:
Tu din ce zici esti mantuita prin impartasanie. Ori Biblia spune ca prin credinta. Impartasania,sau cina cea de taina, e lasata cu scopul de a ne aminti de jertfa lui Hristos. "Si ori de cate ori faceti aceasta sa faceti spre pomenirea Mea". Citat:
Si exemplele pot continua. Citat:
Citat:
Hristos a zis ca Ioan este inferior celui mai neinsemnat din Imparatia lui Dumnezeu nu ca este inferior unuia care s-a impartasit. Nu mai pune minciuni in gura lui Hristos. Citat:
Citat:
Mai pune mana pe Sf Scriptura ca ai multe lacune. Citat:
Citat:
"M-am răstignit împreună cu Hristos; și nu eu mai trăiesc, ci Hristos trăiește în mine. Și viața de acum, în trup, o trăiesc în credința în Fiul lui Dumnezeu, Care m-a iubit și S-a dat pe Sine însuși pentru mine." |
|
|||
|
|||
![]()
tot ce nu se regaseste in Sf Scriptura si care contravine Sf Scripturi e necrestin.
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu numai. Poate fi o ripostă și la "mântuirea" prin fapte, prin pomeni, prin rugăciuni la maica Domnului, sfinți, icoane și moaște, etc. Și nu doar catolice...
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos spre învățătură, spre mustrare, spre îndreptare, spre înțelepțirea cea întru dreptate, Astfel ca omul lui Dumnezeu să fie desăvârșit, bine pregătit pentru orice lucru bun. " Pavel afirma ca Scriptura este suficienta pentru a te invata si pentru a te duce pe calea desavarsirii. Ca tu nu vrei sa accepti e problema ta. Citat:
"Și I-au zis ucenicii Lui: Vezi mulțimea îmbulzindu-Te și zici: Cine s-a atins de Mine? Și Se uita împrejur să vadă pe aceea care făcuse aceasta. Iar femeia, înfricoșându-se și tremurând, știind ce i se făcuse, a venit și a căzut înaintea Lui și I-a mărturisit tot adevărul; Iar El i-a zis: Fiică, credința ta te-a mântuit, mergi în pace și fii sănătoasă de boala ta!" Vezi marturia pe care o da Domnul?"Credinta ta te-a mantuit" . Ea avea credinta in Hristos, asa ca nu poti asocia gestul ei cu un gest idolesc. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ai o marturie ceva ca DUmnezeu apreciaza inchinarea la moaste? Citat:
Legalism e la voi care considerati ca mantuirea e pe baza unor ritualuri, eu cred ca doar prin credinta sunt mantuit, asa dupa cum afirma Sf Scriptura. Dupa cum vezi si preotii vostri incep sa plece, ca isi dau seama ca ceea ce invata e contrar Sf Scripturi. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu vad ca femeia stia ca Hristos e Fiul lui Dumnezeu. Altfel cum i-ar fi zis Hristos "Credinta ta te-a mantuit"? Avea credinta autentica, si de aceea Hristos i-a spus ca e mantuita.
|
|
|||
|
|||
![]()
Inchinarea ortodoxa nu contravine Scripturii ci contravine interpretarii neo-protestante a Scripturii ceea ce e o diferenta
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
|||
|
|||
![]()
cand Dumnezeu spune sa i te inchini doar Lui si tu te inchini la altceva considerand ca asa te inchini lui Dumnezeu e o dovada destul de clara ca invatatura respectiva contravine Sf Scripturi.
|
|
|||
|
|||
![]()
Poi da in interpretarea neo-protestanta care baga in aceeasi oala inchinarea cu venerarea
"Cine seamana in firea pamanteasca va secera din firea pamanteasca putrezirea dar cine seamana in Duhul va secera din Duhul Viata Vesnica"Galateni 6;8 Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Luther a aruncat toate scrierile patristice si toata interpretarea Sfintilor Parinti, aratand cat este de cuprins de mandrie, impunandu-si propria interpretare a Scripturii si punandu-se astfel deasupra tuturor sinoadelor, l-a contestat pe papa dar el insusi a fost si "papa" si "sinod ecumenic" in ceea ce priveste interpretarea scripturii Unde am zis eu ca nu imi convine ce a rostit Hristos? tu ziceai ca Hristos prin "scris este" apara sloganul Sola Scriptura, cand sti bine ca atunci cand a rostit Iisus aceste cuvinte nici nu se putea pune problema existentei unei Scripturi depline Da , a fost o atingere a credintei, dar comform teoriei neo-protestante a fost ne-biblica Nici Biserica Ortodoxa nu incurajeaza atingerea din superstitie a moastelor sau icoanelor, dar aici vorbim despre interpretarea ortodoxa nu despre cum isi insuseste credinta baba Floare cu 2 clase din Cucuietii de campie
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Din minune in minune,Cristian vrea sa devina preot. | tigerAvalo9 | Intamplari adevarate | 4 | 20.12.2012 12:22:21 |
Un preot a fost înjunghiat mortal la Focsani ! | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 63 | 23.06.2012 15:50:29 |
Un preot din Focsani a fost injunghiat | Simply_me | Preotul | 23 | 19.06.2012 17:54:57 |
Ion Creanga - preot ortodox | maria32 | Generalitati | 4 | 11.06.2010 00:02:09 |
|