![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
http://video.crestinortodox.ro/AScs2..._Ortodoxe.html
http://video.crestinortodox.ro/Vcj5E..._Bizantul.html Si toate astea se intamplau pe cand secta din care probabil faci parte nici nu exista. |
|
||||
|
||||
![]()
http://video.crestinortodox.ro/7OdJr...i_Mormant.html
Cuvintele din cantarea de fundal de data asta in romana, sunt texte din Biblie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Un crestin laudaros e o contradictie de termeni. In afara de asta ceea ce sugerati nici nu este conform cu adevarul. Daca ar fi sa vorbim despre marile ramuri crestine, ele toate au facut parte din aceeasi Biserica Primara. La inceput s-au despartit Monofizitii, apoi a urmat Ortodocsii si Catolicii si, mai tarziu Protestantii. Toate insa s-au despartit din aceeasi Biserica. Care dintre ele traieste crestinismul primar o stie, probabil, doar Dumnezeu. Eu cred ca a ne lauda mereu persoana sau biserica, incercand sa le injosim pe celelalte, nu e atitudine care ne face cinste. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cuvintele acestei cantari sunt: “Invata-ne pe noi indreptarile tale. Fericiti cei care umbla in Legea Domnului ca au Viata in mormant. Inviaza-ne pe noi dupa Cuvantul Tau s.a.m.d.” Frumos si adevarat ce se canta, dar nu sunt texte din Biblie. Cu siguranta dvs NU ati citit Biblia In aceasta cantare se cere lui Dumnezeu "Inviaza-ne pe noi dupa Cuvantul Tau" cred ca dv nu intelegeti deoarece sunteti convins ca, “Cuvantul lui Dumnezeu este tot ce ne inconjoara. Apa, muntii, cerul, aerul, soarele. ». Cuvantul lui Dumnezeu este Biblia. Multumesc oricum pt indicatiile date. __________________________________________________ _________________ "paziti-va de prooroci mincinosi, ii veti cunoaste dupa roadele lor. Pomul bun NU POATE face roade rele." |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
1. La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul. 2. Acesta era întru început la Dumnezeu. 3. Toate prin El s-au făcut; și fără El nimic nu s-a făcut din ce s-a făcut. 4. Întru El era viață și viața era lumina oamenilor. Iata cum incepe Evanghelia dupa Ioan. Toate prin el s-au facut. Adica prin Dumnezeu care era Cuvantul lui si prin Cuvantul lui care era Dumnezeu. Daca noi nu am mai avea dreptul sa ne exprimam liber credinta, ci am lua doar Biblia ad literam atunci ar trebui sa vorbim doar in versete din Biblie atunci cand ne exprimam credinta. Foarte frumos ca recunosti ca acele versuri exprima adevaruri, dar nu cred ca putem da la o parte adevaruri doar pentru ca nu sunt texte ad literam din Biblie. Desi: `` inviaza-ne pe noi dupa Cuvantul Tau`` spune in cate locuri si versete din Biblie te face sa te duci cu gandul si sa le vezi in fata ochilor citind aceasta propozitie. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pe fundal sonor da, e o rugaciune cantata in limba greaca. Cei care vor sa citeasca adevarata Biblie o citesc in greaca veche si astfel pot compara versiunile traduse care circula astazi. Originalele au fost scrise in greaca veche, si nu intamplator ti-am dat sa vezi filmuletul despre Sfantul Paisie care a invatat greaca veche pentru a traduce Biblia. Atata timp cat nu poti citi originalul in greaca veche nu poti veni sa spui ca tu stii exact ce spune Biblia. Pentru ca citesti o Biblie tradusa care are erori de interpretare si traducere. Vreau sa iti spun ca , greaca veche ca si neogreaca are atat de multe cuvinte care prin schimbarea simpla doar a intonatiei isi schimba definitiv sensul. Un exemplu este acesta: ποτε - cu accent pe e ποτε - cu accent pe o Primul inseamna ``niciodata`` si al doilea inseamna ``cand`` daca cu adevarat vrei sa studiezi Biblia, incearca sa inveti greaca si citetste-o pe cea originala. Apoi compara cu traducerea din mana ta si vezi diferenta. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Istoria ne explica clar cine si cum s-a despartit. Ortodoxia nu s-a scindat ci a continuat sa fie Biserica Primara, pastrandu-si tot ceea ce a lasat Hristos. Catolicii sunt cei care au dorit modificari, aducerea lucrurilor noi si practici noi in sanul Bisericii si acesta a fost motivul pentru care a ales sa se desparta. Din catolici apoi s-au faramitat zeci si zeci de ramuri. Din ortodocsi nici una. Monofizitismul (gr. mono-physis = o fire) este o erezie hristologică apărută în secolul al V-lea. Principalul promotor al acestei erezii a fost Eutihie (378 - c. 454), călugăr din Constantinopol, discipol al patriarhului Chiril al Alexandriei, învățând că, după Întrupare, Iisus Hristos a avut o singură natură/fire, cea divină, natura (firea) omenească fiind absorbită de cea dumnezeiască, așa cum un cub de zahăr se dizolvă în apă. În consecință, Hristos a rămas doar cu o fire, cea dumnezeiască. Acest fapt este în contradicție cu miafizismul propovăduit de bisericile ortodoxe orientale Poziția lui Eutihie privind monofizitismul este adesea numită eutihianism, poziție care este în afara Hristologiei formulate de Chiril al Alexandriei și care, de asemenea, a fost anatemizată de non-calcedonienii care au adoptat credința lui Chiril. Eutihie a formulat această doctrină ca răspuns la erezia nestorianismului, care împărțea persoana lui Hristos aproape până în punctul în care Hristos ar fi avut două persoane diferite (nu două naturi, conform credinței ortodoxe). O altă ramură a monofizitismului, numită apolinarianism, susține că Hristos a avut un trup uman și o "esență vie" umană, dar că Logosul Divin a luat locul nous-ului sau al "esenței gânditoare," analog dar nu identic cu ceea ce în zilele noastre numim minte. Monofizitismul, (în special varianta lui Eutihie), a fost condamnat la Sinodul IV Ecumenic, care a avut loc în Calcedon în 451. Apolinarianismul fusese condamnat anterior, la Sinodul II Ecumenic din 381. Dupa cum se vede, monofizismul a fost o erezie care a fost condamnata de biserica. o erezie nu poate fi o ramura a crestinismului ci o ratacire a unora dintre semenii nostri. Last edited by dobrin7m; 06.09.2010 at 10:00:37. |
|
|||
|
|||
![]()
,,Paziti-va de proorocii mincinosi.Ei vin la voi imbracati in haine de oi,dar pe dinlauntru sunt niste lupi rapitori.Ii veti cunoaste dupa roadele lor.Culeg oamenii struguri din spini,sau smochine din maracini?''(Matei7,8)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"14 Și Cuvântul S-a făcut trup și S-a sălășluit între noi și am văzut slava Lui, slavă ca a Unuia-Născut din Tatăl, plin de har și de adevăr." S-a facut trup, aici nu se refera la apa, natura, munti..etc ca s-au facut trup. "Trup" stiu ca inseamna corp. A "salasluit" printre noi inseamna ca a avut salas impreuna cu oamenii adica locuia printre ei. Atunci am dedus ca nu se poate referi decat la Iisus. nimeni nu a zis ca trebuiesc date la o parte, din contra. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
minunat | Anna | Alte Religii | 14 | 07.11.2017 18:59:48 |
toti sfintii | florin112 | Sfinti Parinti (Patrologie) | 8 | 10.01.2013 18:47:12 |
Fără dragoste, viața nu are sens! - Un text minunat | laurastifter | Generalitati | 7 | 27.07.2011 22:09:55 |
Viața copilului pusă pe cântar: site-ul care lasă cititorii să voteze pentru o viață | colaps | Generalitati | 24 | 23.11.2010 22:27:05 |
COPIL SALVAT MINUNAT DE UN CALUGAR | Iustin44 | Intamplari adevarate | 5 | 13.04.2008 23:13:31 |
|