Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.10.2010, 15:43:35
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

"Erotismu" e practic legat de cantitatea de hormoni din sange,de ce daca am mai multi hormoni de astia (care contribuie si la dezvoltarea mai puternica a musculaturii,a scheletului etc) sa nu ma fac sportiv de performanta?
Uite ma fac ciclist de performanta de exemplu sau stiu eu fotbalist sau alt sport care sa nu fie necrestin (precum sunt K1 si alte sporturi unde poti sa mori si sunt prea violente).
(ma refer la hormoni masculini,sport de performanta cu femei mi se pare ciudat.Femeia are in fiecare luna menstruatia cand nu are voie sa faca efort fizic prea mare,iar sportivelor de performanta li se dau tot felul de medicamente ciudate ca sa nu le vina menstruatia la concursuri.Apoi s-a si vazut ca barbatii la toate sporturile fizice sunt net superiori femeilor,vedeti de exemplu recordul la 100m la masculin si cel la feminin.)
Pai un fotbalist dupa ce fuge intr-un meci mai mult de 10km ce mai are chef de sex?Nu prea oricati hormoni o avea.
Sau un ciclist de merge 200km cu bicicleta intr-o zi (cum e in multe curse),sau cum merg ei 50-60km sa se antreneze ce chef de sex sa mai aiba?
(cred ca un ciclist de merge in turu Frantei dupa Turu Frantei cateva saptamani dupa aceea nu mai are dorinte sexuale,ca e organismul foarte extenuat).
Se culca cu sotia sa aibe copii.
De unde stiu eu ca acestia care au mai multi hormoni nu le-a dat Dumnezeu asa sa fie sportivi de performanta?

Last edited by mihailt; 22.10.2010 at 15:46:23.
Reply With Quote
Vechi 22.10.2010, 16:04:10
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Sexualitatea este de două feluri: licită și interzisă. Cu precizie matematică, Biserica ne spune ceea ce avem voie și ceea ce nu avem voie să facem și ne pune în evidență limitele obiective dintre ele.
:-)
Ma distreaza si ma inspaimanta in acelasi timp aceasta afirmatie, ca si celelalte detalii de mai sus despre ce anume permite Biserica (catolica) mai sus si ce nu.
Trecand peste faptul ca este cam ciudat cate ganduri despre sexualitate si ce cunostiinta amanuntita despre ea ies din mintea unor preoti celibatari, presupusi feciori,
cred ca perverse sunt nu numai anumite practici, ci si ocuparea mintii cu definirea a ceea ce este exact pervers si ce nu; este o precizie intr-adevar matematica pe care eu o gasesc inspaimantatoare.
Vechi 22.10.2010, 16:27:35
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
:-)
Ma distreaza si ma inspaimanta in acelasi timp aceasta afirmatie, ca si celelalte detalii de mai sus despre ce anume permite Biserica (catolica) mai sus si ce nu.
Trecand peste faptul ca este cam ciudat cate ganduri despre sexualitate si ce cunostiinta amanuntita despre ea ies din mintea unor preoti celibatari, presupusi feciori,
cred ca perverse sunt nu numai anumite practici, ci si ocuparea mintii cu definirea a ceea ce este exact pervers si ce nu; este o precizie intr-adevar matematica pe care eu o gasesc inspaimantatoare.
Sa inteleg ca Biserica dumneavoastra nu defineste cu exactitate ce este pacat si ce nu ?

Nasol.

Inseamna ca, in pat, ortodoxul casatorit nu poate fi niciodata sigur daca ceea ce face nu il va duce cumva in iad ?

"Daca pun mana aici, e probabil ok.... dar daca nu e ?!.... Dar daca pun mana putin mai jos, e sigur desfranare, mai bine sa nu mai pun mana de loc !"
Reply With Quote
Vechi 22.10.2010, 18:13:47
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit Domnului medic MD.

[quote=Mihnea Dragomir;299463]

Într-adevăr, nu pofta egoistă, ci dăruirea reciprocă și grija pentru soț trebuie să fie motivația celor două exemple pe care le-am dat: al felației din preludiul actului conjugal și al cunilincției de după el.

.................................................. .................................................. ..
.................................................. .................................................. ..
Domnule medic si catolic, eu sunt un pacatos si un ticalos , un ortodox care duhnesc de mindria faptului ca m-am nascut ortodox si ca sunt extrem de atras se originea mea dreptcredincioasa. Am o ghiotura de pacate in asa fel ca daca ai sta mai aproape de mine ai sesiza singur putoarea acestor pacate . Cu toate ca sunt adult nu am cu ce ma lauda ca fapte bune . Singura avere pe care parintii mei mi-au transmis nu este decit o circa de pacate preluata de la stramosi si in care si le-au pus si ei pe ale lor . Nu postesc dupa puterile mele, nu iubesc aproapele dupa cuvintul Mintuitorului , milostenii am si uitat de cind nu am mai facut , la slujbe imi sboara mintea pe te miri cine stie unde, pe altii nu stiu a-i invata decit a fi mindri, nu ajut biserica dupa puterile mele deoarece de fiecare data mi se pare ca exact cind trebuie sa dau bani eu ii am pe cei mai putini si ca sunt presat de nevoi uriase si stringente... Intr-un cuvint sunt o buruiana , o palamida si o ragalie adusa de apa vietii in drumul credintei ortodoxe . Dar asa rau cum sunt stiu f. clar citeva lucruri care nu se fac in viata in ruptul capului chiar daca la un moment dat m-as simti atras de ele !
Nu am vazut dar am auzit si mi s-a intimplat prin pronia divina sa cred si sa aflu istoria Sodomei si Gomorei care m-au ingrozit. O data pe cind mergeam cu trenul de la Constanta la Baia Mare si plictisindu-ma in cupeu , un tinar calator ca si mine citind de zor la ,,Mersul Trenurilor" dar care sesizindu-mi plictiseala mi-a intins cartea ,,Canoanele Ortodoxe" ca sa ma relaxez. A scapat-o insa din mina dar aplecindu-ma sa o ridic am gasit-o deschisa la ,,GOMARIE". Am citit dar m-am inspaimintat in asa fel incit 11 ore m-am rugat ca trenul sa prinda viteza luminii si sa ajung mai repede acasa!
Am vazut , deasemenea domnule medic si catolic oameni care in nebunia lor lucida si intelectuala considera ca ,,rafinament de gingasie si iubire a aproapelui " nemernicii care injosesc firea umana apropiind-o f. mult de lumea animala, canina , exact asa cum spune prorocul David : ,, Omul in cinste fiind , n-a priceput ;alaturatu-s-a dobitoacelor celor fara de minte si s-a asemanat lor" si am vazut cam cu ce i-a ,,daruit" Dumnezeu pt. multa lor practica de viata in duh si adevar; inspaimintator ce au patimit : desi sufereau de cancere genitale si erau in haluri de stari de suferinta , D.zeu nu se indura sa ii ia si sa le curme astfel suferinta , mult platind pt. cursurile de specializare de cunilinctie facute altora si bine inteles ca pt. practica lor . Nu asa se implineste explicatia Mintuitorului care spune ca nu ce punem pe gura sau bagam in gura este pacat ci ce iese din prisosul inimii . Numai satana insasi poate rastalmaci asa cuvintele Domnului .
Daca acolo unde primim , si trece, sfinta Euharistie indrasnim sa punem si sexul insemneaza ca nu peste mult timp v-a trebui sa ,,acceptam" din ,,dragoste frateasca" pe cei care vor pretinde ca pinea si vinul sa le fie date in slip pt. a le consuma acasa cu consoarta !
Nu faptul ca vorbiti despre lucruri si gesturi care exista si despre care va exprimati in termeni stintifici ma uluieste ci faptul ca consimtiti la asa ceva , ba mai mult le ridicati la rang de ,,dragoste si ajutor" pt. stabilitatea casniciei si mentinerea echilibrului prihohormonal al partenerilor cu viteze diferite in atingerea orgasmului ! Am spus ca asemenea gesturi exista la aiuriti si descreierati , greu de calificat perfect in cuvinte din vocabularul curent, omenesc, firesc si elegant ! Ce legatura este intre dragostea sufletelor incununate in taina cununiei cu binecuvintarea lui Hristos si nebunia carnii indracite ?
Intelegind bine ,,unde bati mai Mateias" si cu toate ca v-am vazut chipul pe siteul dvs. va recomand totusi ca sa purtati la dvs. in permanenta o oglinjoara pt. a verifica des daca nu cumva aveti resturi de par pe la gura ... ar fi tare gretos !
Exact cum spunea si sora ,,anna21" : daca nu as fi luat cunostinta de dvs. prin postarile facute as fi crezut ca sunteti scabros de penibil de fel ! Si unde ? tocmai aici unde vorbim sau aparam sau preamarim sau marturisim dumnezeirea ! In felul acesta va ramin indatorat ca imi intariti astfel diferentele evidente dintre ortodoxie si restul indeletnicirilor religioase !

Va reamintesc totusi un verset din prorocul David, in incheiere :
,, Fericit barbatul, a carui nadejde este numele Domnului si n-a privit la desertaciuni si la nebunii mincinoase" ! Ps.39/6

Last edited by zaharia_2009; 22.10.2010 at 18:21:32.
Reply With Quote
Vechi 22.10.2010, 18:38:54
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Corect, unul dintre scopurile căsătoriei este nașterea pruncilor, educația și creșterea lor în Cristos. Chiar scopul principal. Dar noi credem că instituția căsătoriei mai are și alte două scopuri secundare, care nu trebuie pierdute din vedere: funcția de ajutor mutual și funcția de remediu al concupiscenței (Pius al XII-lea, Casti Conubii).
Pentru ortodocsi, scopul principal al casatoriei este mantuirea (a forma o familie si a merge spre desavarsire impreuna). Dupa acesta urmeaza cele 3 aspecte enumerate de dvs, nasterea de prunci, ferirea de desfranare si ajutorul reciproc. Sf Ioan Gura de Aur comenteaza invataturile sf ap Pavel punand ca pricipal scop ferirea de desfranare... Oare perversiunile sa insemne ferire de desfranare, sau sa fie justificabile prin favorizarea conceptiei?... Un exemplu ar fi faptul ca dorinta de a concepe nu justifica utilizarea tehnicilor de reproducere asistata (FIV, etc)
Reply With Quote
Vechi 22.10.2010, 19:13:57
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Sa inteleg ca Biserica dumneavoastra nu defineste cu exactitate ce este pacat si ce nu ?

Nasol.

Inseamna ca, in pat, ortodoxul casatorit nu poate fi niciodata sigur daca ceea ce face nu il va duce cumva in iad ?
S-a spus pe acest thread: nu este aceptabila nici un fel de practica impotriva firii.
(Mai mult, nu este normal sa dai sexualitatii o importanta pe care NU o are.). Infranarea este regula pt sexualitate in ortodoxie.

Orice atasare de placeri (de orice fel), de cautare a satisfactiei trupesti.. are aceeasi destinatie: iadul.

( 16. Zic dar: În Duhul să umblați și să nu împliniți pofta trupului.
17. Căci trupul poftește împotriva duhului, iar duhul împotriva trupului; căci acestea se împotrivesc unul altuia, ca să nu faceți cele ce ați voi.
- Galateni 5

Cel ce seamănă în trupul său însuși, din trup va secera stricăciune; iar cel ce seamănă în Duhul, din Duh va secera viață veșnică. - Galateni 6:8)

Last edited by anna21; 22.10.2010 at 19:22:32.
Reply With Quote
Vechi 22.10.2010, 19:45:05
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
S-a spus pe acest thread: nu este aceptabila nici un fel de practica impotriva firii.
(Mai mult, nu este normal sa dai sexualitatii o importanta pe care NU o are.). Infranarea este regula pt sexualitate in ortodoxie.

Orice atasare de placeri (de orice fel), de cautare a satisfactiei trupesti.. are aceeasi destinatie: iadul.

( 16. Zic dar: În Duhul să umblați și să nu împliniți pofta trupului.
17. Căci trupul poftește împotriva duhului, iar duhul împotriva trupului; căci acestea se împotrivesc unul altuia, ca să nu faceți cele ce ați voi.
- Galateni 5

Cel ce seamănă în trupul său însuși, din trup va secera stricăciune; iar cel ce seamănă în Duhul, din Duh va secera viață veșnică. - Galateni 6:8)

Faceti-va fiecare rinduiala si marturisiti drept adevarul dar parerea mea este ca este de prisos . Asta am stiut-o de la inceput . Pt. asememenea motive si nu numai am fost si am ramas restrictiv la ortodocsi a fi acest forum !

Este o propunere doar, sora, sa nu mi-o iei in nume de rau
Vechi 22.10.2010, 19:49:02
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Faceti-va fiecare rinduiala si marturisiti drept adevarul dar parerea mea este ca este de prisos . Asta am stiut-o de la inceput . Pt. asememenea motive si nu numai am fost si am ramas restrictiv la ortodocsi a fi acest forum !

Este o propunere doar, sora, sa nu mi-o iei in nume de rau
Nu spune asta, Zaharia, sunt si oameni care vor sa se trezeasca.Postarea ta este foarte explicita si corecta!
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 22.10.2010, 19:53:07
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristina2012 Vezi mesajul
Oare perversiunile sa insemne ferire de desfranare, sau sa fie justificabile prin favorizarea conceptiei?... Un exemplu ar fi faptul ca dorinta de a concepe nu justifica utilizarea tehnicilor de reproducere asistata (FIV, etc)
Motivul pentru care tehnicile de reproducere asistata nu sunt permise n-are nimic de-a face cu asa zisele "perversiuni".

Mai cititi.

Problema cu reproducerea in vitro este infinit mai delicata si mai grava decat o partida de sex oral.

Problema este ca se fertilizeaza un numar de ovule, deci, dupa invatatura Bisericii, se nasc mai multe vieti, iar dintre acestea numai unul este implantat mamei.
Reply With Quote
Vechi 22.10.2010, 19:55:09
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rodica50 Vezi mesajul
Nu spune asta, Zaharia, sunt si oameni care vor sa se trezeasca.Postarea ta este foarte explicita si corecta!
La ce sa ne "trezim", doamna ? La habotnicia si sentimentul de autosuficienta, la lipsa de bun simt etalate de domnul Zaharia ?

Va faceti iluzii; asemenea atitudini dauneaza grav Bisericii Ortodoxe.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Biserica ortodoxa marturiseste ca impreunarea din casatorie este foarte curata! mihailt Nunta 23 02.11.2010 21:03:03
permis biometric cosmin95 Generalitati 8 30.08.2009 16:11:12