Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.10.2010, 11:16:46
Adriana Cluj
Guest

Implicit O sa se supere multi pe mine?

O sa se supere multi pe mine?
Daca da, imi cer iertare inca inainte de a le da prilejul.
Dar nu rezist sa vad limba romana stalcita. Prea multe greseli gramaticale pe acest forum. Spre intristarea mea profunda remarc multime de tineri care scriu gresit romaneste.
A cui o fi neglijenta? A dascalilor?
Dragii mei, iubiti-va si respectati-va neamul, portul si limba.
Imi cer iertare inca o data, sper sa intelegeti corect mesajul meu, nu ca pe un repros didactic.
Reply With Quote
Vechi 28.10.2010, 11:36:42
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de OmuBun Vezi mesajul
Agitat ca de obicei!...
N-a zis nimeni ca a murit, ci ca daca incercam sa facem si noi ce face el... cam murim!...
Cam murim?!... :)

Daca intr-adevar o sa prindem vremurile din urma si ne vom refugia in munti si prin "crapaturile pamantului", o sa fim nevoiti sa mancam ce ni se pare acum scarbos. In caz de foame extrema, ni se vor parea delicioase creaturile pe care nu le suportam nici macar in apropierea noastra acum. O sa mancam si pamant ca sa mai traim o zi, iar viermii ne vor ni se vor parea apetisanti si buni la gust cand creierul se stie in pericol de moarte.

Toata stima pentru Bear si ceilalti care ne arata cum putem ramane in viata cat mai mult, indiferent de anotimp si de zona geografica. Asta daca vom rezista in credinta tare, altfel... nici nu vreau sa ma gandesc.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 28.10.2010, 11:45:45
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
O sa se supere multi pe mine?
Daca da, imi cer iertare inca inainte de a le da prilejul.
Dar nu rezist sa vad limba romana stalcita. Prea multe greseli gramaticale pe acest forum. Spre intristarea mea profunda remarc multime de tineri care scriu gresit romaneste.
A cui o fi neglijenta? A dascalilor?
Dragii mei, iubiti-va si respectati-va neamul, portul si limba.
Imi cer iertare inca o data, sper sa intelegeti corect mesajul meu, nu ca pe un repros didactic.
Mai multi dintre noi am inceput in repetate randuri campanii de invatare a gramaticii limbii romane. Nu am avut nici o sansa. E clar ca limba se va modifica tot timpul, ceea ce este normal. Insa multi o pocesc de-a dreptul... Poate ca nu e numai vina lor, sunt sigur ca nici profesorii sau invatatorii lor nu au stiut sa-i invete bine romaneste. Dar si lipsa lecturii conteaza, pentru ca in carti vedem cum se scrie corect.

Cred ca la noi vor disparea si diacriticele in curand. Ma uitam la colegii din Turcia, Belgia, Slovacia samd - pai ei scriu si pe MSN sau Yahoo Messenger cu diacritice! Pe cand noua ne este lene sa folosim cele cinci caractere speciale romanesti. Recunosc, nu mi-ar fi usor sa ma invat a scrie cu diacritice. Sunt totusi cativa pe forum care le folosesc constant si ii felicit cu ocazia asta.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 28.10.2010, 11:59:21
FiulRisipitor's Avatar
FiulRisipitor FiulRisipitor is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.08.2009
Locație: Germania
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru FiulRisipitor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Eu nu sunt sigura ca inteleg...
Iti dau un exemplu, absolut ipotetic: daca se intampla sa te imbolnavesti de o boala grava ce necesita operatie pentru a-ti salva viata (Doamne fereste,duca-se pe pustii!),tu ce faci?
Variante de raspuns:
1.Refuzi interventia chirurgicala,te rogi si astepti sa fii salvat de Dumnezeu;
2.Te rogi si apelezi si la medici pentru a efectua operatia.

Te rog sa argumentezi si sa faci o analogie cu situatia prezentata la inceputul topicului.Daca doresti,bineinteles :) ...multumesc frumos!
In primul rand imi cer scuze de intarziere.
Treaba o vad usor diferita. Adica:
1. In cazul unei boli grave, esti deja intr-o situatie nasoala si este clar trebuie sa iei atitudine. Normal din cele expuse de tine varianta a doua este pe sufletul meu. Eu cred ca doctorul trateaza dar Dumnezeu vindeca. Trebuie sa te ingrijesti de sanatatea ta dar scopul sa fie viata vesnica. Iti prelungesti viata aici doar ca sa nu pleci nepregatit.

2. In cazul unei presupuse calamitati, eu o vad ca si lupta cu umbra ta. Ne pregatim pentru ceva care (e clar ca o sa vina) nu stim cand va veni si mai ales nu stim in ce forma. Din scrierile cu referire la apocalipsa imi aduc aminte si de o prezentare de genul: apa nu va mai fi potabila, pestii vor muri, iarba se va usca, etc etc. Mancare va fi numai la cei ce vor conduce lumea si se va imparti celor ce se supun. Asadar, ce vei face cu cutitul de vanatoare?
Ca si in cazul bolii e bine sa previi. Iar noi crestinii ne gandim la ideea: "Cautati imparatia cerurilor si toate celelalte se vor adauga voua".

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
14. Iar când veti vedea urâciunea pustiirii, stând unde nu se cuvine - cine citeste sa înteleaga - atunci cei ce vor fi în Iudeea sa fuga în munti,
15. Si cel de pe acoperis sa nu se coboare în casa, nici sa intre ca sa-si ia ceva din casa sa,
16. Si cel ce va fi în tarina sa nu se întoarca îndarat, ca sa-si ia haina.
Deci daca te pregatesti adunand lucruri dar nu mai apuci sa ti le iei??
Nu vreau sa fiu inteles gresit, nu spun sa nu mai facem nimic, sa nu mai muncim. Nu e rau sa sti cum sa traiesti fara supermarket, dar e si mai bine daca reusesti sa traiesti numai cu Sfanta Impartasania cum traiau unii Sfinti. Spun doar ca nadejdea sa fie totusi la Dumnezeu.

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
17. Dar vai celor ce vor avea în pântece si celor ce vor alapta în zilele acelea!
18. Rugati-va, dar, ca sa nu fie fuga voastra iarna.
19. Caci în zilele acelea va fi necaz cum nu a mai fost pâna acum, de la începutul fapturii, pe care a zidit-o Dumnezeu, si nici nu va mai fi.
20. Si de nu ar fi scurtat Domnul zilele acelea, n-ar scapa nici un trup, dar pentru cei alesi, pe care i-a ales, a scurtat acele zile.
Iar de aici mi se intareste tot mai tare credinta ca nadejdea e la Dumnezeu.

Toate cele buna va doresc!

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Oamenii au atatea fete incat nu iti poti da seama care e cea adevarata Ekaterina Spiritualitatea ortodoxa 6 30.07.2012 14:10:19
11 dintr-o lovitura lore86 Generalitati 25 14.06.2012 00:46:14
De ce Eva a fost facuta dintr-o coasta? nicolescu vio Intrebari utilizatori 8 03.11.2011 13:17:22
Gânduri dintr-o parcare fantana Generalitati 3 08.05.2009 15:33:35
Pana la ce data? Qquasar Nunta 3 01.11.2008 15:03:02